GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kilpailun kärjessäkin piipahtanut Tiia Koivisto 10:s Madridissa

Kilpagolf8. Toukokuuta 2022

Suomen ykköspelaajaksi Ladies European Tourin kilpailuissa tällä kaudella nousseella Tiia Koivistolla oli kahden ensimmäisen päivän ajan pullat hyvin uunissa Jarama-Race Golf Clubilla pelatussa Madrid Ladies Openissa.

Kärkipaikalta viikonlopun kierroksille startanneen Koiviston kone alkoi kuitenkin yskiä, ja hän sijoittui lopulta jaetulle 10. sijalle pelattuaan kierrostulokset 68–66–72–71. Koiviston yhteistulos -11 jätti hänet 12 lyönnin päähän kilpailun ylivoimaiseen voittoon pelanneesta Espanjan Ana Pelaezista.

Pelaez pelasi kaksi viimeistä päivää kuin hurmiossa. Lauantaina hän paranteli hetken Koivistonkin nimissä ollutta kenttäennätystä lukemiin 63, ja sunnuntaina hän varmisti voittonsa 66 lyönnin kierroksellaan. Viime kesänä ammattilaiseksi siirtynyt Pelaez kuittasi voitostaan 45000 euroa.

Käännetyssä paremmuusjärjestyksessä pelatuilla viikonlopun kierroksilla Koivistokin pääsi aistimaan kärkiryhmän tunnelmaa.

”Oli kiva pelata kolmantena päivänä kärkiryhmässä. Oli paljon ihmisiä seuraamassa, ja kamerat kuvasivat jokaisen lyönnin”, 6900 euroa palkintorahoja ansainnut Koivisto kertoi lauantain peleistään.

Kymmenes sija ei ollut tietenkään sitä, mitä Koivisto kahden huippukierroksen jälkeen itseltään odotti, mutta hän näki silti esityksessään paljon hyviä puolia.

”Vaikka en saanut viikonloppuna parastani irti, niin olen ihan tyytyväinen omaan peliini. Hävisin varsinkin lähipelissä aika paljon. Tällä pallon lyömisellä pystyy hyvin taistelemaan kärkisijoista”, LET:n rankingissa 20 parhaan joukkoon nouseva Koivisto sanoi.

Koivisto ja muu LET-katras suuntaavat katseensa seuraavaksi Thaimaahan, jossa pelataan ensi viikolla jälleen isoista rahoista. Aramco Team Series -kilpailussa on potissa miljoona dollaria. Joukkuekilpailussa on mukana kaikkiaan kuusi suomalaista.