Juniorit avasivat kisakauden jälleen Espanjassa

Kilpagolf6. Tammikuuta 2019

FinnishGolf.com Openin mestaruudet Espanjaan ja Englantiin

Järjestyksessään kolmas FinnishGolf.com Open Hosted by FugeTeam Lauro päättyi lauantaina ulkomaalaisjuhliin. Suomalaisilla oli vahva panos kärkiviisikoissa, vaikka voitot karkasivatkin Espanjaan ja Englantiin.

Poikien sarjan voitti lopulta ylivoimaisesti tuloksella -9 (70-70-67) Alvaro Mueller-Baumgart Lucena. Ensimmäisen väylän tuplabogin jälkeen espanjalainen pelasi loppukierroksen virheettömästi, ja takoi peräti seitsemän birdietä. Toiseksi tuli Englannin Zak Karkaletsos, joka jäi voittajasta yhdeksän lyöntiä. Suomalaisittain parhaiten pärjäsi tasaisen varmasti pelannut ja pronssille noussut Koski-Golfin Jesse Saareks (+1). Jaetulle neljännelle sijalle tuloksella +4 päätyivät St.Laurence Golfin Otto Tolvanen ja Salo Golfin Saku Tuusa.

Jesse Saareks

Tyttöjen sarjassa käytiin tiukka kamppailu kilpailun voitosta, joka ratkesi vasta viimeisellä viheriöllä. Vasta 14-vuotias englantilainen Patience Rhodes (+11) onnistui pitämään muut takanaan. Lyönnin päähän jäi Golf Talman Nicola Fall, joka oli kisan paras suomalainen. Pronssille ylsi Lahden Golfin Emilia Torvinen.

Kaikkiaan 64 poikaa ja 24 tyttöä yhdeksästä eri maasta oli mukana Espanjassa avaamassa kisakauttaan. Oman lisänsä kilpailuun toivat golfin uudistuneet säännöt, jotka astuivat voimaan vain pari päivää ennen Lauron kisaa.

”Oli melko jännittävää kokeilla ensimmäisenä WAGR -kilpailuna maailmassa uusia sääntöjä, joissa on varmasti vielä opeteltavaa niin pelaajilla kuin tuomareillakin. Ilman suurempia kommelluksia kuitenkin selvittiin” kertoo kilpailunjohtaja Arto Teittinen.

Pelaajia ohjeistettiin kilpailua edeltävänä päivänä sääntökoulutuksessa. Myös Ready golf, eli ripeään peliin kannustaminen, otettiin hyvin vastaan kilpailijoiden keskuudessa.

”Varmasti kauden aikana opitaan uudistuksiin. Kaikkiaan neljän hengen ryhmissä pelaaminenkin oli positiivinen kokemus”, Teittinen jatkaa.