Ajankohtaista

Junioreiden reikäpelien uudet suomenmestarit

Kilpagolf24. Heinäkuuta 2021

Jr reikäpelien SM-kisat pelattiin Aulanko Golfissa 21.-23.7.

Aulanko Golfissa pelattiin odotetut kolme päivää kestävät junioreiden reikäpelin SM-kisat. Reikäpeleissä kaikilla pelatuilla kierroksilla on voitettava oma pelikumppani, jos haalii päästä finaaliin asti.

Ensimmäisen päivän karsintavaiheessa pelattiin kuuden reiän reikäpeliotteluita, joista lohkon kaksi eniten pisteitä saanutta pelaajaa eteni varsinaisiin 1vs.1 reikäpeliotteluihin. Pelaajia oli ensimmäisenä päivänä reippaasti yli 130.

Vaikka sää oli tuulisempi ja viileämpi mihin olimme tottuneet viimeisien kuukausien aikana, Aulanko Golf miellytti pelaajien silmää. Kenttä toi Niklas Lindströmin mieleen Walesin tai Skotlannin upeat ylänkömaan hyväkuntoiset, avarat ja tasaiset kentät. Linna ja sellaisen rauniotkin löytyvät sopivasti matkan varrella kentälle.

16v. tytöt ja pojat

Tytöissä mestaruuden vei toistamiseen Anastasia Hekkonen Tuusulan Golfklubilta loistavin tuloksin 4&3. Helppoja voittoja ei ollut uuden suomenmestarin mielestä. Finaalissa lähipeli sujui erityisen hyvin ”Pari chippiä jäi lyhyeksi, mutta putti pelasti. Löin muutaman kahden metrin putin sisään”, Hekkonen kuvaili finaalia.

Hopealle selviytyi upeasti Oulun Golfin Aino Kiiskilä ja pronssille Viola Venhomaa Aura Golfista.

Pojissa voiton ja suurimman pokaalin nappasi Saku Ellilä Aurinko Golfista. Voittoonsa tyytyväinen Ellilä ”Lyöntipeli nähtävästi sopi minulle hyvin!”

Hopean keräsi itselleen loistavilla peleillä Viggo Talasmäki Espoon Golfseurasta. Välierän Talasmäki voitti leikiten tuloksella 5&4.

Kolmannesta sijasta sen sijaan käytiin todella kovaa kamppailua Espoon Golfseuran Ville Virkkalan ja Tawast Golfin Veikko Hiltusen välillä. Tulos ratkaistiin uusintaottelussa 17. väylällä ja pronssin vei lopulta Ville Virkkala.

Saku Ellilä

18-vuotiaat

18-vuotiaiden tyttöjen finaali päättyi tulokseen 3&2 sekä kulta-, että pronssiottelussa. Kiiltävimmän palkinnon pelasi itselleen kovalla suorittamisella Adeliina Virtanen Espoon Ringside Golfista.

”Aika varmoilla fiiliksillä lähin päivään. Tässä finaalimatsissa Emilia pisti päälle. Piti vähän tsempata ja pitää itseäni kurissa. Ihan hyvin se sitten meni”, Adeliina kertoi päivästä haastattelussa. Hopealle siis tuli Emilia Väistö Etelä-Pohjanmaan Golf Seinäjoelta. Emilia pelasi välierässä kilpailun parhaimman tuloksen 8&6. Hattula Golfin Oona Kuroselle pronssia.

Adeliina Virtanen ja Emilia Väistö lähdössä finaalikierrokselle

Pojissa finaalinelikkoon selviytyi Golf Talman Niklas Lindström, Aulanko Golfklubin oma Konsta Mattsson, Golf Pirkkalan Vertti Perälä, sekä Tammer-Golfin Ossi Koskinen. Pojat olivat tosi tasaväkisiä koko kilpailun. Tiukka välierä ratkesi kummallakin parilla tuloksella 2&1 eli vasta 17. reiällä.

”Pelasin tosi hyvää golfia, mutta Vertti sai kirittyä tosi lähellä loppua”,  päivitti Niklas finaalikierroksesta. Mestaruus ratkesi viimeisellä reiällä Niklas Lidströmin voitoksi. Toiseksi tuli Vertti Perälä ja pronssille Ossi Koskinen.

Niklas Lindström lyömässä

21-vuotiaat

21-vuotiaissa pojissa ei ollut välierässä selkeää kuka pääsee kultaotteluun. Aura Golfin Valtteri Venhomaa ja Kajaanin Golfin Nicke-Elias Kaajavirta päätyivät uusintaan välierissä. Kaajavirta kuitenkin vei uusinnan, sekä mestaruuden.

” Eka matsi oli ihan ok-peliä. Mutta tämä toinen matsi, en ole koskaan pelannut näin hyvää golfia.”, intoili Kaajavirta finaalista. Hän oli kuulemma lyönyt vain kaksi huonompaa lyöntiä.

Hopealle Kaajavirran mukana pelasi Eemeli Anttonen Oulun Golfkerhosta ja pronssia sai Valtteri Venhomaa.

P21 mitalistit

Tyttöjen 21-vuotiaiden finaalissa taisteli voitosta Virvik Golfin Matilda Svahn ja Helsingin Golfklubin Camilla Järvelä. Mestaruuden lopulta anasti itselleen Camilla Järvelä tuloksella 4&3.  ”Olin voittanut edellisen väylän. Sen jälkeen kädet alkoivat täristä, kun tajusin voivani voittaa,” Järvelä sanoi silmät tuikkien. Tämä oli Järvelän ensimmäinen kisavoitto ja se näkyi hymystä. Hän oli tehnyt vielä viidellä viimeisellä väylällä neljä birkkua.

Toiseksi tuli Matilda Svahn ja pronssin vei tuloksella 2&1 Olivia Nurkkala Vuosaari Golfista.

Camilla Järvelä 1. väylällä

Suurimmalla osalla pelaajista seuraavaksi suuntana on ensi viikon lopulla Oulussa järjestettävät junioreiden joukkue-SM. Myös monet kertoivat valmistautuvansa täysillä yhteen kauden pääkisoista The Erkko Trophy-kisaan, mikä on 5-7.8.