GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Hallanoro ja Jaakola juhlivat tämänkin kauden alussa Mid Tourilla Wiurilassa

Kilpagolf7. Toukokuuta 2023

Mid Tourin M40 ja Naisten sarjat aloitettiin tutussa komennossa, kun viime vuoden ranking-ykköset korjasivat potin kauden avauksessa

Voittajien nimet eivät varsinaisesti saaneet ihmisiä haukkomaan henkeään Wiurilassa, mutta molemmissa sarjoissa nähtiin hurjia taisteluita loppuun saakka. Ensimmäisenä urakkansa valmiiksi sai naisten menneiden kausien Mid Tourin ykkösnimi Milla Hallanoro, joka voitti Wiurilassa tuloksella +11 (75-80).

Toiseksi, vain lyönnin päähän Pickala Golfin Hallanorosta päätyi Pirkanmaan Golfin Jasmiina Kivini (82-74, +12) hurjan loppukirinsä ansiosta. Oli selvästi nähtävissä, että vasta kauden ensimmäisiä kierroksia Wiurilassa pelannut Kivini paransi peliään sunnuntaina ja etenkin loppua kohden. Siitä osoituksena kaksi birdietä väylille 16 ja 18.

Päivän kulku oli hieman päinvastainen kolmanneksi sijoittuneella Helsingin Golfklubin Mariel Häkkisellä (78-80, +14). Viimeisten väylien bogit pudottivat hänet lopulta kolmanneksi, pitäen kuitenkin Roosa Närhen ja Nina Katajaisen lyönnillä takanaan.

Hallanoron voitto ei ollut tällä kertaa suvereenia näytöstä, vaikka sitäkin on välillä nähty ja kauden avauskisasta on nyt neljä peräkkäistä voittoa plakkarissa.

”Lyönti ei ollut mitään parasta, mutta tuloksenteko oli hyvää ja huonoillakin lyönneillä pystyi pitämään tuloksen kasassa” , kommentoi naisten voittaja oman pelin tilannetta kauden alkajaisiksi.

M 40- sarjan voitto meni vieläkin tiukemmalle, kun erittäin pitkän päivän päätteeksi kärkikaksikko päätyi tasoihin ja lähdettiin uusintareiälle. Uusintareikänä toimi Wiurilan 10. väylä, par 4, johon Keijo Jaakola (74-70, Par) kykeni tekemään ”peruspar:in” ja kukisti näin ollen kakkoslyönnillä bunkkeriin päätyneen Jaakko Turpeisen (71-73, Par).

Tapiola Golfin Jaakolalla oli allaan vahva, vaikkakin tuloskorttia katsoessa hieman erikoinen kierros. Päätöspäivänä hän nimittäin teki saman verran eaglejä, birdieitä ja bogeja – kaikkia yhden kappaleen. 7. väylän eagle oli luonnollisesti kierroksen kohokohta.

”Draivi keskelle latua ja 230 metriä oli jäljellä, siitä rauta 1. kahteen metriin, putti sisään ja eagle korttiin”, kommentoi miesten voittaja kierroksen avaavaa ja omien sanojen mukaan melko ratkaisevaa suoritusta hymyssä suin.

Huono ei ollut sisääntulo ”tähän miesten sarjaan” , kuten kakkoseksi sijoittunut Oulun Golfkerhon Turpeinen itse kommentoi ensimmäistä kisaansa M 40- sarjassa. Hän lähti kärkiryhmässä yhdessä kolmanneksi sijoittuneen Matti Meriläisen (71-75, +2) ja EPG:n Jarkko Nikkilän kanssa.

Viikonlopun kovimmasta kierroksesta vastasi sunnuntaina hurjan 22 sijan nousun tehnyt Kimmo Lindberg, joka nousi vain lyönnin päähän kolmossijasta pelaten kierroksen 68. lyönnillä.

Wiurilan kenttä sai erityisen paljon kehuja sen hyvästä kevätkunnosta, ja oli selkeästi nähtävissä, että tänä vuonna talvehtiminen on sujunut täysin eri merkeissä, kun viime vuonna. Historiallisen huonon talven jälkeen on ilmeisesti koittanut historiallisen hyvä talvi ja kentät näyttävät olevan paljon viime vuotta edellä. Wiurilassa päästiin myös nauttimaan kevätauringosta, joten seuraaviin kisoihin on jo syytä pakata aurinkorasvat mukaan!