SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton tiedote 18.1.2024

Kilpagolf18. Tammikuuta 2024

Viime päivinä on käyty keskustelua medioiden välityksellä Golfliiton kilpaurheilutoiminnasta. Ammattilaispelaajien huoli on kuultu ja se otetaan Golfliitossa vakavasti.

Haluamme käsitellä epäkohdat, parantaa vuorovaikutusta ja rakentaa luottamusta ammattilaispelaajien kanssa. Välittömänä toimenpiteenä olemme tänään kutsuneet Olympiaryhmään nimetyt pelaajat keskustelemaan yhteiseen tapaamiseen, jotta voimme yhdessä jatkaa kohti Pariisin kisoja.

Tapaaminen järjestetään helmikuun alussa, ja Golfliitto tiedottaa lisää toimenpiteistä sen jälkeen. Tilannetta on käyty läpi myös Olympiakomitean edustajien kanssa.

”Olen erittäin pahoillani, että tilanne on johtanut luottamuksen puutteeseen. Uskon, että kuuntelemalla ja yhdessä avoimesti keskustelemalla saamme asioita ratkaistua ja kehitettyä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

Golfin olympiaryhmä ja urheilijatuet 2024

Viime vuonna olympiaryhmää ei nimetty, mutta useita pelaajia tuettiin yhteisillä tapahtumilla ja valmennuspalveluilla sekä heidän henkilökohtaisia prosessejaan tuettiin rahallisesti.

Vuonna 2024 Olympiakomitean myöntämä, Pariisin olympialaisiin valmistava, tehostamistuki 40 000 € kohdistetaan urheilijoihin, joilla on realistisin mahdollisuus päästä Pariisin kisoihin.

Olympiaryhmä on nimetty 18.1. ja nimet on vahvistettu Olympiakomiteassa. Tämän hetken Olympiarankingin pohjalta tukiurheilijoiksi on nimetty Matilda Castren, Ursula Wikström, Noora Komulainen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja.

Tehostamistuki jakaantuu kyseisille urheilijoille ja kohdistetaan tukipäätöksen mukaisesti Olympialaisiin valmistautumiseen sekä valmentautumisen ja menestyksen mahdollistamiseen olympialaisissa. Urheilija voi käyttää tukea henkilökohtaiseen valmennusprosessiinsa, joka sisältää lajivalmennusta sekä muita asiantuntija- ja tukipalveluja.

Urheilijakohtainen tuki on 8000 €, joka maksetaan hyväksyttäviä kulutositteita vastaan. Kululaskutus tapahtuu Golfliiton kautta. Tuen saaminen edellyttää urheilijasopimuksen allekirjoittamista.

Tämän tuen lisäksi Golfliitto kohdistaa taloudellisia resursseja Pariisin Olympialaisissa caddiepalkkioihin, fysiopalveluihin sekä varusteisiin (golfvaatteet ja -varusteet). Olympiakomitea kustantaa akkreditoitujen henkilöiden matka- ja majoituskulut.

Tämän lisäksi olympiaryhmän ulkopuolisille urheilijoille kohdistetaan 1260 € taloudellinen tuki valmentautumisesta aiheutuneisiin kuluihin. Tuen käytöstä sovitaan urheilijakohtaisesti erikseen Golfliiton valmennusjohdon kanssa.

Urheilijat: Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Lauri Ruuska, Tiia Koivisto, Sanna Nuutinen ja Kiira Riihijärvi.