SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton Pro Team valittu

Kilpagolf8. Toukokuuta 2018

Golfliitto jatkaa ammattilaisten tukemista urallaan

Golfliitto on keväällä valinnut ammattilaisista koostuvan Pro Teamin, jonka jäseniä tuetaan ammattilaisuralla. Valinnat tehtiin ranking-sijoitusten perusteella.

Kaudella 2018 Pro Teamissa ovat naisissa Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker, Sanna Nuutinen, Elina Nummenpää, Tiia Koivisto, Minea Blomqvist-Kakko, Linda Henriksson, Emily Penttilä, Matilda Castrén.

Miehissä Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Oliver Lindell, Kalle Samooja, Kim Koivu, Linus Väisänen, Mikael Salminen, Jaakko Mäkitalo, Antti Ahokas ja Lauri Ruuska.

Suomen Golfliitto tarjoaa ProTeam-ammattilaisryhmän pelaajille monenlaista tukitoimintaa. Toimintamallia on kehitetty ammattilaisten pyyntöjen pohjalta, ja se keskittyy antamaan monipuolisesti asiantuntija-apua ja tukemaan pelaajan jo olemassa olevaa verkostoa.

Fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä pelaajille tarjotaan testausta ja arviointia Vierumäen testileireillä. Laaja testipatteristo antaa selkeän kuvan pelaajan ominaisuuksista sekä auttaa havaitsemaan mahdolliset vammariskit.

Kilpailuihin tukea annetaan siten, että maajoukkuevalmentajia ovat paikalla useissa ammattilaiskilpailuissa eri tasoilla. Valmentajien tehtävä on auttaa pelaajaa, jos he tarvitsevat tai pyytävät apua. Kilpailuista saa halutessaan henkilökohtaista palautetta itselle ja oman valmentajan käyttöön.

Kierrosten tilastointiin Pro Teamin pelaajat saavat käyttöönsä veloituksetta Anova-tilastointiohjelman, sekä halutessaan maajoukkuevalmentajalta palautteen tilastoista.

Myös harjoituksia ja leirityksiä järjestetään säännöllisesti, ja Pro Teamin pelaajat voivat osallistua myös maajoukkueiden leirityksiin. Lisäksi ET- ja LET-karsintoihin osallistuville järjestetään erikseen valmistautumisleirejä loppuvuodesta.

Lisäksi Golfliitto tarjoaa pelaajille tiedotuspalvelua, ja ProTeamin pelaajilla on myös oikeus hyödyntää Golfliiton voimassa olevia etuja koskien välineitä, varusteita ja asusteita.

Lisätietoja Golfliiton kilpa- ja huippu-urheilupäällikkö Juha Juvoselta.