SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

FootJoy Finnish Junior Tour käynnistyi Pickalassa – Palin ja Gerkman juhlivat voittoja

Kilpagolf5. Toukokuuta 2024

Pickalan Park haastoi junioreita kauden avauksessa, mutta lopulta kaksi tasaisinta pelaajaa erottuivat muista

Kauden 2024 alkamisen kunniaksi Pickalan kilpailuun otettiin pelaamaan huikeat 156 pelaajaa. Suuri pelaajamäärä ei aiheuttanut juurikaan vaikeuksia ja lähdöt rullasivat kahdelta tiiltä sujuvasti viikonlopun aikana. Monelle nuorelle pelaajalle kokemus oli varmasti ikimuistoinen ja toukokuun alun kelit eivät myöskään olisi voineet olla paljoa paremmat. Kisat päästiin vetämään läpi auringonpaisteessa, vaikka finaalipäivänä saikin kaivaa hieman lisää lämmintä päälle.

Poikien sarjan voittotaistelu huipentui viimeiselle viheriölle. Kärkiryhmässä päivään lähtenyt Nurmijärven Golfklubin Elmo Gerkman taisteli voitosta jo edellä kierroksensa loppuun pelannutta Topi Lindströmiä vastaan. Gerkmanin suoritus läpi viikonlopun oli ihailtavan tasaista, vaikka mies itse kertoi kisakuntonsa olleen täysi arvoitus hänelle itselleen. Voittoon riitti kolmen päivän tulos tasan par:iin (73-71-72, Par).

Viimeisen väylän epäonnistunut avaus jätti tekemistä voiton varmistavaan bogiin. Tieto edellä menneen Lindströmin (69-78-70, +1) tuloksesta tuli Gerkmanille vasta heikon puuhun kolahtaneen avauslyönnin jälkeen.

”Katoin vasta sen avauslyönnin jälkeen, että bogi pitäisi tehä ja noh.. kyllä se aika jännäksi meni, mutta selvisin kunnialla maaliin asti. Chippasin ihan hyvän (kolmoslyönnin), mutta se vaan jäi sitten forelle – siinä jäi sitten sellainen 10-metrinen alamäkiputti, joka piti laittaa lähelle”, kertasi voittaja viimeisen väylän jännityksen paikkoja.

Putti laitettiinkin kymmenen metrin päästä lippuun kiinni ja ”siitä oli kiva tökätä se sisään”. Näin ollen kahden vuoden takainen ranking-voittaja palasi voittokantaan vaikean viime vuoden jälkeen ja kevätvire näytti olevan oiva.

Kakkoseksi nousseen Lahden Golfin Lindströmin kompastus oli toinen kisapäivä, joka toi tuloksen +6. Kaksi muuta päivää sujuikin lennokkaasti viisi alle parin, mutta tällä kertaa matka loppui kesken ja taistelu riitti kakkossijaan. Kolmossija matkasi Aura Golfin Arttu Kulmalalle (72-73-75, +4) niin ikään tasaisella suorittamisella haastavalla kentällä.

Kulmalan ja Gerkmanin kanssa kärkiryhmässä lähtenyt Oliver Ruutu oli suurissa vaikeuksissa finaalipäivänä ja putosi lopulta neljänneksi, vaikka lähti kärjestä tavoittelemaan avausvoittoaan FJT:lla. Kierrostulos 84 käänsi -3:sta päivään lähteneen Ruudun tuloksen lopulta tulokseen yhdeksän yli. Kaksi hyvää ensimmäistä päivää varmasti loi kuitenkin uskoa avausvoiton metsästämiseen vielä tämän kauden aikana.

Tyttöjen sarjassa sen sijaan kauan ilmassa roikkunut kiertueen avausvoiton metsästys saatiin maaliin Helsingin Golfklubin Sandra Palinin toimesta. Kahden ensimmäisen päivän aikana hankittu turva piti Palinin kärjessä loppuun saakka. Etenkin ensimmäisen päivän huippukierros nosti voittotuloksen lukemiin +3 (69-75-75).

Onnistunut talviharjoittelu ja osittain uudistuneet valmennuskuviot tuottivat tulosta ja kausi oli kiva avata voitolla Pickalassa.

”Oon treenannut tosi paljon talvella ja mulla on tullut uusi fysiikkavalmentaja, ollaan tehty hyvää työtä kaikkien valmentajien kanssa”, kertoi Palin suurimmaksi syyksi hienoon vireeseen jo heti alkukaudesta.

Tämä myös näkyi siinä, että hän jaksoi hienosti koko kolmipäiväisen rupeaman, eikä hieman heikommin alkanut sunnuntain etuysi romauttanut peliä millään tavalla. Päinvastoin takaysillä kolme birdietä neljään väylään sinetöivät voiton helsinkiläiselle.

Lähimpänä haastajana oli tuttu kilpakumppani, monesti viime kaudellakin juhlinut June Weckman (73-77-73, +7). Kärkikolmikon täydensi niin ikään kärkiryhmässä hyvän viikonlopun pelannut Oulun Golfkerhon Aino Kiiskilä (77-72-79, +12). Tyttöjen sarjaan voidaan odottaa tiukkoja vääntöjä tälle kaudelle, kun vain kahden lyönnin päässä kolmossijasta oli kolme pelaajaa: Hanna Hänninen, Sara Pihlajamäki, sekä Emilia Koskinen.

Lopputulokset