GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Elias Haaviston onnistuminen nosti Suomen toiveita MM-kilpailuissa

Kilpagolf19. Lokakuuta 2023

Suomi nousi sijalle 27 amatöörien MM-joukkuekilpailuissa Abu Dhabissa. Toisen päivän onnistuja oli Elias Haavisto, joka paransi kierrostulostaan kymmenellä lyönnillä avauspäivästä.

Amatöörien MM-kilpailujen toinen kisapäivä oli Suomelta selkeästi ensimmäistä päivää parempi. Joukkueen toisen päivän tulos oli viisi alle parin, joka on kymmenen lyöntiä vähemmän kuin avauspäivänä.

Joukkueen ykköstykkinä torstaina hääri Haavisto, joka kiersi Abu Dhabi Golf Clubin kentän 67 (-5) lyönnillä. Haaviston korttiin ei tullut päivän aikana yhtään bogia, kun taas birdie-sarakkeessa oli viisi merkintää.

Päivän toinen onnistuja oli Jesse Saareks, jonka 72 (par) lyönnin kierrostulos laskettiin myös joukkueen yhteistulokseen. Markus Luoman kierros vaati 75 (+3) lyöntiä.

Suomen joukkueen valmennusjohdolta tuli positiivista palautetta pelaajien otteista.

”Tänään oli parempi päivä kokonaisuudessaan. Pysyimme paremmin pelisuunnitelmassa, ja keli oli myös vähän helpompi. Ei ollut ihan yhtä kuuma kuin eilen. Tavoite on edelleen sama, eli kohti kärkikymmenikköä”, Petteri Nykky ja Jussi Pitkänen linjasivat.

Suomella on matkaa tuohon maagiseen kymmenenteen sijaan 11 lyöntiä. Sijoitus kärkikymmenikköön tuottaa automaattisen pääsyn kahden vuoden päästä pelattaviin seuraaviin MM-kilpailuihin, jotka pelataan Singaporessa.

Haaviston, Saareksen ja Luoman mietteet kakkospäivän jälkeen kuuluivat seuraavasti:

”Kävimme eilisen pettymyksen läpi ja osasimme hyödyntää sen positiivisena energiana. Peli on vielä auki. Lähdetään tavoittelemaan onnistumisia laajalla rintamalla”, kolmikko totesi.

Yhdysvallat säilytti paikkansa kilpailun kärjessä. He ovat kilpailun puolivälissä tuloksessa -16.