SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Amatöörit ottivat kärkipaikat haltuun lyöntipelin SM-kisoissa

Kilpagolf15. Heinäkuuta 2020

Golfin lyöntipelin SM-kilpailut käynnistyivät poutaisessa kesäsäässä Seinäjoella. Myöhemmin tuuli nousi ja pieni sadekuurokin koetteli hetkellisesti pelaajia, mikä näkyi myös iltapäivän tulostasossa. Ruuhikosken kentän haasteet selvittivät ensimmäisenä päivänä parhaiten amatööripelaajat.

Kilpailun startterina ykköstiillä toimi pitkäaikainen golfvaikuttaja Antti Peltoniemi, joka on Ruuhikosken perustajajäsen ja kunniapuheenjohtaja. Peltoniemellä on pitkä meriittilista luottamustehtävistä myös Golfliitossa sekä golfin kansainvälisissä toimialajärjestöissä. Peltomäen ”Quiet, please”-kylttikään ei ollut tavallisimmasta päästä, vaan British Openissa käytetty.

Lauri Ruuska ja Lassi Burman kirittivät toisiaan samassa ryhmässä.

Miesten sarjassa nähtiin useita parin alituksia. Kärjestä löytyy sekä tuttuja nimiä että muutamia yllättäjiä, mutta etenkin amatöörit esiintyivät vahvasti.

Päivän parhaasta tuloksesta -7/65 vastasi St.Laurence Golfia edustava amatööri Antti-Jussi Lintunen. Yhdeksän birdietä ja kaksi bogia sisältänyt loistokierros tuli Lintuselle yllätyksenä. Lyömistään hän piti aika tavallisena, mutta miehen putteri suorastaan liekehti.

”Sain heti kierroksen alkuun hyviä upotuksia vähän kauempaa 3-6 metristä, ja pystyin rennoin mielin painamaan lisää kaasua. Eihän näitä montaa kertaa tule kaudessa, pitää osata nyt nauttia”, Lintunen hymyili kertoessaan ennätyskierroksestaan.

22-vuotias espoolainen pelaa ensi kertaa Ruuhikoskella, mutta pitää sekä kentän lay-outia että griinejä erinomaisina.

Lyönnin päässä toisena on Alex Hietala tuloksella -6/66. Jaetulla kolmannella sijalla tuloksessa -4/68 ovat Lauri Ruuska ja Lassi Burman.

Puolustava suomenmestari Ilari Saulon päivään osui murheellinen episodi, kun bägiin unohtunut ylimääräinen maila toi neljä rangaistuslyöntiä. Saulon päivän tulos oli +1/73, ja hän jakaa sijaa 24.

Ilari Saulon unohdus maksoi neljä lyöntiä.

Myös naisten sarjassa amatöörit ottivat komennon. Tasaista joukkoa vetää Kiira Riihijärvi tuloksella -3/69. Virpiniemi Golf Clubin kasvatti pelasi tasaisen varmasti tehden neljä birdietä ja yhden bogin.

”Tein vähän virheitä ja löin tosi hyvin palloa. Jonkun verran jäi putteja kentälle, joten sitä voi ainakin parantaa. ”

Oululainen pitää Ruuhikosken kentän griinejä haastavina niiden piilokallistusten takia. Myös väyläosumat ja pitkän raffin välttäminen kuuluvat oululaisen pelikirjaan tulevinakin päivinä. Tavoitteena on luonnollisesti kirkastaa parin viikon takainen reikäpelihopea kultaiseksi.

Toisella sijalla on Ada Huhtala lyönnin päässä tuloksella -2/70. Tuloksessa -1 ovat parhaana ammattilaisena Oona Vartiainen, viime vuoden mestari Krista Junkkari ja Anna Backman. Ennakkosuosikki Sanna Nuutisen peli takkusi, ja tulokseksi lyötiin +3/75.

Ennakkosuosikki Sanna Nuutisen avaukset takkuilivat, tulos +3.

Lyöntipelin SM-kilpailujen toinen kierros jatkuu torstaina klo 08.00, ja päivän jälkeen cutin kahdelle viimeiselle kierrokselle läpäisee 45 parasta miestä ja 16 naista. Yleisöllä on vapaa pääsy kilpailutapahtumaan, kunhan huomioidaan yleiset hygieniamääräykset.

Tulosseuranta, lähtöajat ja osallistujalistat 15.-18.7. löytyvät TÄÄLTÄ.