SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Amatöörien MM-kisat peruttu, EM-kilpailuja siirretty syksyyn

Covid-19Kilpagolf11. Toukokuuta 2020

Koronapandemian vaikutus kansainväliseen kilpagolfiin on ollut raju. Viimeisin isku amatöörigolfille saatiin viime viikon lopulla kun golfin kattojärjestö IGF (International Golf Federation) teki päätöksen perua lokakuulla Singaporessa pelattaviksi suunnitellut maailmanmestaruuskilpailut. Syyt ovat ilmeiset; turvallisuusnäkökulma ja voimassa olevat matkustusrajoitteet pohjustivat päätöksenteon, jonka lopputulema oli ennakoitavissa.

Kisat eivät siirry, vaan jäävät kokonaan pelaamatta.

IGF teki samalla päätöksen muuttaa joka toinen vuosi pelattavan tapahtuman rotaatiota. 2022 kilpailua isännöi Ranska, mutta sen jälkeen seuraava kisa järjestetään jo 2023. Siitä eteenpäin kahden vuoden sykli varmistaa, ettei synny päällekkäisyyksiä olympiagolfin kanssa.

Eurooppalaiseen kisakauteen pandemiatilanteella on myös merkittävä vaikutus. Käytännössä kaikki kansainväliset amatöörikilpailut on peruttu heinäkuun loppuun asti. Osa merkittävimmistä tapahtumista on siirretty syksymmälle, toivoen että tilanne helpottuu ja mahdollistaa turvallisen matkustamisen.

Kaikki EM-kilpailut on siirretty syyskuulle. Tämä tarkoittaa myös sitä, että naisten henkilökohtainen Euroopan mestaruus ratkotaan muualla kuin aiotusti Kytäjällä. Meneillään oleva griiniremontti ja kaikki alkukauden muut siirretyt tapahtumat menevät luonnollisestikin vallitsevassa tilanteessa etusijalle.

”Golfliitto kartoittaa mahdollisuutta järjestää kisat edelleen Suomessa, edellytykset ovat kuitenkin heikot. Epätietoisuus matkustusrajoitteista, myöhäinen ajankohta ja kenttien yleinen varaustilanne ovat painavia syitä luopua järjestelyoikeuksista. Katsomme mieluummin tulevaisuuteen kohti uusia tapahtumia, tämä vuosi painottunee kansalliseen toimintaan”, toteaa Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Muutokset joukkue-EM kilpailujen osalta avaavat mahdollisuuksia Suomelle. Miesten ja poikien joukkueet saavat mahdollisuuden pelata pääsarjassa, kun 2. divisioonan kilpailut peruuntuivat. Kaikkien joukkuekilpailujen pelaajamääriä ja pelimuotoja tarkistetaan tapahtumien mahdollistamiseksi.

Kaikkien arvokilpailujen valintakriteerit tarkistetaan toukokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja,
Juha Juvonen, kilpaurheilupäällikkö
juha.juvonen@golf.fi