Ajankohtaista

14v. ja 16v. SM-mitalit ratkottiin Messilä Golfissa

Kilpagolf3. Heinäkuuta 2021

Junioreiden lyöntipelien SM-kisat pelattiin 30.-2.7.

Kesäinen kuumuus siivitti pelaajia nuorten 14- ja 16-vuotiaden junioreiden lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailuissa Messilä Golfissa. Tiistaina nuoret pääsivät harjoituskierroksella ensikosketuksiin moniopuolisten väylien kanssa. Pelaajien sanojen mukaan varsinkin 15. väylän viheriö tuotti päänvaivaa vaikeudellaan. Kyseinen reikä sijaitsee korkean rinteen päällä.

Pelit lähtivät hyvin liikkeelle keskiviikkona todella kuumassa säässä. Yhdessäkään sarjassa ei ollut kuitenkaan selkeää ennakkosuosikkia, vaan kovaa kamppailua käytiin viimeiseen reikään asti.

Messilä Golfin 15. väylä

P14-sarjassa johtopaikkaa piti hallussaan alusta loppuun Aura Golfin Kaarlo Katajisto (79-77-72, +12).  Katajiston piti hyvässä vireessä kentällä toiseksi tullut Kalajokilaakson Golfin Konsta Jutila (+14), joka hävisi Katajistolle vain kahdella lyönnillä.

Haastattelussa kysyttiin Katajistolta mikä meni finaalipäivänä paremmin ”Konsta on sellainen asia. Konsta on hyvä kaveri. Hän pelasi tänään hyvin, mikä toi lisämotivaatiota peliin”, Katajisto kertoi hymy poskella.

Kolmanneksi sarjassa väylät taiteli Jiri Jyrkivaara (+18) Tarinagolfista.

Kaarlo Katajisto lyömässä toisella kierroksella

Tyttöjen 14-vuotiaiden sarjassa ei säästytty jännitykseltä. Kultapaikan ehdokkaat Karelia Golfin June Weckman ja Oulun Golfkerhon Aino Kiiskilä ottivat toisestaan mittaa kaikki kolme päivää. Johtopaikanhaltija vaihtui joka kierros. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä tytöt olivat tasalukemissa. Kierroksen edetessä näytti siltä, että uusinta on enemmän kuin todennäköinen.

Lopulta Suomenmestari ratkaistiin uusinnalla, mikä ratkesi heti ensimmäisellä reiällä. Tunteellisen mestaruuden otti June Weckman (79-77-78, +18). Hopealle sijoittui samoilla tuloksilla loppuun asti taistellut Aino Kiiskilä ja pronssia vei Katariina Hallikas Viipurin Golfista yhteistuloksella +35.

”Kierroksen alussa oli vähän herpaantumisia ja tuli pari tuplaa sinne. Sitten kuitenkin noustiin tähän etulenkille ja pelasin sen -1. Sillä sitten noustiin loppuun”, kertasi Weckman viimeistä kierrosta. Weckmanilla on myös samaisessa sarjassa ansaittu kaksi hopeaa edellisiltä vuosilta, mutta kolmannella yrittämällä vihdoin kulta tuli.

June Weckmanin avauslyönti uusintakierroksella

P16-sarjassa voittajaehdokkaita oli useampi, kun ensimmäinen kierros oli pelattu keskiviikkona. Toisella kierroksella Koski-Golfin Leevi Hellberg teki kuitenkin kisan parhaimman kierroksen -2. Hellberg vei voiton uusimalla loistavan kierroksensa finaalipäivänä (80-70-70, +4).

”Alusta lähti solidilla pelillä. En ollut missään isoissa ongelmissa. Loppuun olisin toivonut parempaa viimeistelyä, että olisin saanut tuloksen kutosella alkavaksi. Mutta kyllä me otetaan tämä seiskakymppinenkin ja SM-kulta”, Leevi kommentoi vaatimattomasti palkintojenjaon jälkeen.

Hopealle kipusi Saku Ellilä (+9) Aurinko Golfista ja pronssille Golf Pirkkalan Alex Laine (+12)

Leevi Hellberg, Arttu Kulmala ja Mikke Järvelin kättelemässä viimeisen reiän jälkeen.

Jo alusta saakka näytti siltä, että T16-sarjassa mestaruus tullaan ratkaisemaan neljän kovan tytön välillä. Ensimmäisen kahden kierroksen jälkeen ei ollut tietoakaan kuka kerää itselleen kullanhohtoisen mitalin. Huikealla viimeisellä kierroksella Golf Pirkkalan Josefiina Anttila (79-81-75, +19) vei mestaruuden Helsingin Golfin Sandra Palinin (+21) nenän edestä kahden lyönnin erolla. ”Mä en edes itse tiennyt miten muut ovat pelanneet ennen kuin vasta nyt, tullessani maaliin”, iloitsi Anttila tajuttuaan olevansa Suomen mestari.

Pronssille päätyi vielä kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen johtoasemassa ollut Anastasia Hekkonen (+25) Tuusulan Golfista.

Mitalistit

Messilä Golfissa oli upeasti toteutettu finaalipäivä. Kaikki mahdolliset mitalikandidaatit olivat laitettu aloittamaan finaalikierroksensa vasta iltapäivällä 10. tiiltä, jolloin he lopettivat kierroksensa näyttävästi klubitalon eteen ison yleisön saattelemana.

Mukana tapahtumaa oli tekemässä suuri määrä Messilä Golfin vapaaehtoisia. Yksi 11-vuotias FORE-caddie ilmoitti haluavansa ensi vuonna kisaan mukaan. Sen verran hienoilta kisat hänen silmissään näytti.