SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Yhteishaku Urheilulukioihin ja muihin II-asteen oppilaitoksiin käynnissä 19.3.2024 asti

Golfliitto28. Helmikuuta 2024

Urheilulukiot ja muut II-asteen oppilaitokset mahdollistavat laajasti urheilun ja opiskelun yhdistämisen nuorille, kilpauralle tähtääville urheilijoille tarjoamalla joustavia opintosuunnitelmia, hyviä harjoitusolosuhteita ja asiantuntijapalveluita.
Monella paikkakunnalla toimii myös Urheiluakatemia, jonka puitteissa useiden eri lajien urheilijat saavat kehittävää valmennusta ja laadukkaita yleisvalmennuksen olosuhteita.

Valmennustapahtumiin kuuluu lajiharjoittelun lisäksi myös fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä luentoja sekä omassa lajissa että valmentautumisessa laajemmin.

Suomen Golfliitto on tehnyt päätöksen keskittää liiton tukemaa urheiluoppilaitosvalmennusta pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan, Urheaan. Pääpaino tulee olemaan Mäkelänrinteen Urheilulukion ryhmän valmennuksessa, mutta harjoitustapahtumiin voivat osallistua myös Urheaan kuuluvien oppilaitosten urheilijat. Näitä oppilaitoksia ovat esim Haukilahden lukio, Pohjois-Haagan Yhteiskoulu ja Brändö Gymnasium.

Lajivalmennuksesta vastaa Golfliiton nuorten maajoukkuevalmentaja Minea Blomqvist-Kakko. Fysiikkavalmennuksen vastaa Team Finland -valmentaja Eero Partio. Valmennustyötä tehdään aktiivisessa vuorovaikutuksessa urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kanssa.

Yhteishaku on käynnissä Opintopolku-palvelussa 19.3.2024 asti. Sähköisen yhteishaun lisäksi hakijan on täytettävä urheiluoppilaitoksen oma hakulomake. Lisätietoja hakuprosessista saat oman koulusi opinto-ohjaajalta ja lukioiden verkkosivuilta.

Hakuajan umpeuduttua oppilaitokset lähettävät hakijoiden tiedot lajiliitolle pisteytystä varten. Golfliitto pisteyttää hakijat Olympiakomitean ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa on, että Golfliitto ei anna lausuntoja tai arvioita hakijoista etukäteen tai hakemusten tueksi. Mahdolliset lajiin liittyvät lausunnot tulevat tällöin esim. henkilökohtaiselta valmentajalta tai urheilijan kotiseuralta.

Lisätietoja Urheasta ja sen golfryhmän toiminnasta:

Urhea
Valmentaja: Minea Blomqvist – Kakko
040-550 0772 / minea.blomqvist-kakko@golf.fi

Golfliiton yhteyshenkilö: Kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen
040-561 5863, juha.juvonen@golf.fi