GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Vierumäellä saatiin ruotsalaisvoittaja – Suomalaisilla jäi kuti piippuun

Golfliitto18. Elokuuta 2024

Kahdeksatta kertaa pelatussa Vierumäki Finnish Challenge supported by Finnish Golf Union -kilpailussa nähtiin ruotsalaisjuhlat, kun Christofer Blomstrand kiri voittoon päätöspäivän 65 lyönnin kierroksen turvin. Uransa avausvoiton Challenge Tourilla ottaneen Blomstrandin voittotulos oli -20 (66–69–68–65).

Kilpailun voitto ei tullut helpolla, sillä kolmanneksi viimeisessä ryhmässä pelannut Blomstrand joutui jännittämään kahdessa kärkiryhmässä tulleiden pelaajien otteita viimeiseen lyöntiin asti.

Tiukimmin Blomstrandin voittoa olivat kampittamassa hänen maanmiehensä Mikael Lindberg, jonka viimeisen reiän eagle-putti lipui aivan reiän vierestä ohi, sekä 17. reiällä hole in onen tehnyt Alexander Levy. Lopulta Lindberg ja Levy jakoivat kakkostilan yhteistuloksella -19.

Voittaja oli palkintojenjaossa syystäkin tunteellinen, sillä 32-vuotias kokenut ammattilainen ei ole päässyt pitämään voittopuheita pitkään aikaan.

”Tuntuu epätodelliselta. Tämä merkitsee minulle niin paljon. On mieletöntä voittaa kilpailu, kun tätä varten on tehnyt niin paljon töitä”, hän sanoi.

Viimeisen kierroksen bogilla käynnistänyt mutta sen jälkeen kahdeksan birdieä sisältäneet birdie-juhlat käynnistänyt Blomstrand paljasti palkintojenjaon jälkeen voittonsa salaisuuden.

”Vaikka aina ei tuntunut hyvältä, jaksoin silti taistella. Lähden helposti muuttamaan tekemistäni niissä tilanteissa, mutta nyt jatkoin vain taistelua lyönti lyönniltä.”

​​​​​​​
Blomstand kuittasi voitostaan 43 200 euron voittoshekin.

Kim Koivun turnaus päättyi onnistuneeseen päivään. Kuva: Tomi Natri

Suomalaisten osalta päätöspäivänä ei nähty toivottuja isoja nousuja tuloslistalla. Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen jakoivat lopulta 34. sijan tuloksella -11. Niilo Mäki-Petäjän (-9) sijoitus oli 42:s.

Koivu pelasi sunnuntain parhaan suomalaiskierroksen, 69 lyöntiä. Se oli varsin kelpo esitys.

”Oli sen verran kovat lipunpaikat, että se on hyvä tulos. Seitsemän alle olisi ollut tosi mukava, ja se oli päivän tavoite, mutta siihen ei ihan päästy”, Koivu jutusteli.

Koivu pelasi Vierumäellä kauden neljännen Challenge Tour -kilpailunsa. Vähintään saman verran CT-startteja hänellä on vielä edessään loppukauden aikana. Hän osasi myös verrata hyvin haastajakiertuetta satelliittikiertueeseen.

”Nordic League -kentät tuntuvat olevan vähän lyhempiä. Pituuseroa on usein monta sataa metriä. Täällä myös jokainen pelaaja pystyy normaalipäivänä pelaamaan alle parin”, Koivu vertasi.

Kuluneesta kisaviikosta vuoden 2018 Vierumäen voittajalla oli pelkästään kehuja ja kiitoksia jaettavana.
”Kiitos kuuluu eniten Ruohon Janille. Ilman hänen panostustaan ja omistautumistaan suomalaiselle golfille minäkään en näitä kisoja pelaisi”, Koivu sanoi kiitollisena.

Tapio Pulkkasen draivit olivat sunnuntaina muutamaan otteeseen väylien ulkopuolella. Kuva: Tomi Natri

Pulkkasen kilpailussa suurimmat taistelut käytiin puttiviheriöillä. Sellainen oli myös sunnuntain tarina.

”En oikein koko viikkona nähnyt linjoja. Minulla on aiemminkin ollut täällä Vierumäellä haasteita puttaamisen kanssa. Täytyy opiskella lisää”, sanoi Pulkkanen, jonka kausi jatkuu Ruotsissa ja Puolassa pelattavilla CT-kilpailuilla.

​​​​​​​
Mäki-Petäjän sunnuntain tuloskortissa oli paljon väriä, mutta bogia merkkaavat mustat neliöt olivat liian isossa roolissa väripaletissa. Kilpailun parhaana amatöörinä palkittu Mäki-Petäjä teki niitä sunnuntaina peräti kuusi kappaletta. Viisi birdieä auttoivat sen verran, että kierrostulos oli lopulta 73.

Niilo Mäki-Petäjä pelasi komean turnauksen. Kuva: Tomi Natri

”Vähän liian huonoa lyömistä. Löin sellaisiin paikkoihin, että olisi tarvinnut maagisia lähipelilyöntejä, mutta ei vain ollut sellaista päivää”, myönsi Mäki-Petäjä.

Uran ensimmäinen Challenge Tour -kilpailu antoi Mäki-Petäjälle hyvän paikan verrata omaa tekemistä kokeneiden kiertueammattilaisten pelaamiseen.

​​​​​​​
”Keskiarvoviikko näillä CT-pelaajilla on tosi hyvän näköistä. Rutiinitaso on tosi kova”, analysoi Mäki-Petäjä.

​​​​​​​
Vierumäki Finnish Challenge supported by Finnish Golf Union -kilpailu pelataan myös ensi vuonna, sillä Vierumäellä on sopimus kilpailun järjestämisestä kesällä 2025.