SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Nokialla hieno golfpäivä – Unified Tour ja tutustumispäivä ilahduttivat

Golfliitto16. Kesäkuuta 2022

Nokialla pelattiin toinen Unified Tourin osakilpailu, jonka oheen oltiin rakennettu mahtava lajiin tutustumispäivä teemalla ”golf kuuluu kaikille”.

Torstaina ilmeet Nokialla olivat iloisia ja pelaajien sekä tapahtumaan osallistuneiden mielet kirkkaita. Unified Tourin toisen kilpailun oheen oltiin rakennettu tapahtuma, jossa uudet innokkaat harrastajat pääsivät kokeilemaan lajia muun muassa jättidarts-taulun ja puttiradan parissa. Onnistumisia, tuuletuksia ja riemunkiljahduksia nähtiin niin tutustumisalueella, kuin kentälläkin.

Tapahtumassa oli mukana runsaasti edustusta Golfliiton sekä myös muiden lajien parista. Draivia kouluun- ohjelman väki oli saapunut paikalle sankoin joukoin ja oli pitämässä tutustumispisteitä ennen varsinaista kisaa. Päivän kulkua paikalla oli seuraamassa myös Keski-Suomen liikunnan, rovaniemeläisen salibandyn erikoisseuran sekä Hämeen liikunnan- ja urheilun edustajat.

Unified Tourin kilpailun voittajaksi kovavauhtisessa ja -tasoisessa pelissä pelasi Pirkanmaan oma pari Mikko Lahtinen/Jukka Innanen. Heidän perässään toisella sijalla olivat pari Jere Suominen/Toni Turkkila ennen kolmanneksi sijoittunutta paria Juha Karti/Johannes Karti.

Kysyimme kommentteja ensi kertaa kehitysvammaisen partnerina pelanneelta Toni Turkkilalta, jolla on vahva kokemus golfin parista, niin seuran (Imatran Golf) hallituksesta, kun myös junioripäällikön pesteistä. Päällimmäinen ajatus oli, että täällä ei murjoteta ja porukka on äärimmäisen iloista.

”Esimerkiksi junnukisoihin voitaisiin ottaa mallia täältä näistä tuuletuksista onnistumisten jälkeen. Vaikka välillä tuli huonoja lyöntejä, ei murjoteta. Kierros oli erittäin miellyttävä, vaikka oma peli oli sellaista johon ei normaalilla kierroksella ehkä osaisi olla niin tyytyväinen”, totesi Turkkila hymyssä suin.

Turkkila ja Suominen pohtimassa griiniä yhdessä

Kilpailussa oli mukana yhteensä seitsemän paria, joka on yksi pari enemmän, kuin mitä kaksi viikkoa sitten Maskussa. Torstaina saatiin jo kelienkin puolesta nauttia auringonpaisteesta ja toivotaankin tämän näkyvän jatkuvana osallistujamäärän kasvuna. Kilpailut ovat erittäin lämminhenkisiä ja avoimia, joten mukaan mahtuu ja kannattaa ehdottomasti lähteä.

Pari Pasi Nevalainen/Roope Nevalainen osallistui ensimmäistä kertaa yhdessä golfkilpailuun. Roopella on muutenkin pelivuosia takana vasta muutama, mutta parin peli eteni hienosti tavoitteisiin nähden. Tavoite oli ”mahdollisimman vähän kymppejä” ja niitä mahtui kierrokselle vain yksi.

”Oli kivaa ja tullaan uudestaan”, totesi Roope iloisena. Partneri Pasi oli samoilla linjoilla. ”Oli hienoa nähdä täällä muita golfareita ja vieläpä tällä tasolla kyseisessä sarjassa” ihasteli toinen ensikertalainen.

Tuuletuksia nähtiin runsaasti

Kisan lopputulokset.