GOLFLIITTO

Ajankohtaista

18v. & 21v. Lyöntipelin Suomenmestaruudet ratkottu Kotkassa

GolfliittoKilpagolf27. Kesäkuuta 2020

18 vuotiaiden mestareiksi haastavassa Kymen Golfissa kruunattiin Sakke Siltala ja Matilda Svahn. Markus Luoma ja Krista Junkkari ottivat mestaruudet 21-vuotiaissa.

Tasaista tekemistä Suomenmestarilta

Heti ensimmäisenä kilpailupäivänä 18-vuotiaiden poikien sarjassa Sakke Siltala otti ohjat käsiinsä ja pelasi varmaa golfia. Kankaisten Golfin Siltala pitikin pintansa koko kilpailun ajan, pitäen johdon itsellään aina loppuun asti.

Siltalan hermot pitivät koko kilpailun ajan ja Siltala olikin yksi tasaisimpia pelaajia koko kilpailussa (213, -3). Hänen kierroksissaan näkyi hyvä tasainen ja varma tekeminen, eikä Siltalan pelaaminen näyttänyt epävarmalta. Tämä oli Siltalan neljäs peräkkäinen Suomenmestaruus, joka kertoo varmasti Siltalan varmuudesta.

”Upeat on fiilikset nyt! Kierros meni hyvin tänään ja löinkin paljon rautaa ulos tiiltä, sillä tiesin että olin hyvissä asetelmissa. Tuntu varmalta”, kertoi Siltala tuntemuksistaan viimeisen kierroksen jälkeen. Siltala lisäsi, että tämäkin mestaruus, vaikkakin neljäs jo, on erityinen.

Sakke Siltalan varmat otteet Kotkassa toi hänelle jo neljännen Suomenmestaruuden.

Koski-Golfin Jesse Saareks (218, +2) pelasi hienon kilpailun monen birdien ja yhden eagelinkin avuin, ja otti hopeisen mitalin. Pronssinen mitalli jaettiin Tarina Golfin Anton Rothille (221, +5).

Pojat 18v. mitalistit Jesse Saareks (vas.), Sakke Siltala, Anton Roth ja Eero Pohjola.

Monen vuoden odotus palkittiin vihdoin

Varman tekemisen teema näkyi myöskin 18-vuotiaiden sarjassa, etenkin Suomenmestarin Virvik Golfin Matilda Svahnin pelissä. Svahn otti johdon Siltalan tavoin heti ekasta päivästä ja johtoasema piti loppurei’ille asti.

Svahn lähti viimeiseen päivään kuuden lyönnin etulyöntiasemassa. Svahnin viimeinen kierros eteni tasaisesti koko päivän tehden kaksi birdietä ja neljä bogyeta. Svahnin (218, +2) varma lopetus huipentui kultamitaliin ja hienoon juhlahetkeen kavereiden ja perheen tukemana.

”Olen odottanut tätä jo niin monta vuotta, joten tuntuu erittäin hyvältä! Minulla oli sen verran johtoa, niin tiesin että peruspelilläni johtoasemani pitää loppuun asti”, iloitsi Svahn ensimmäisestä junioreiden lyöntipelimestaruudestaan.

Matilda Svahn juhlisti ensimmäistä Suomenmestaruuttaan pelikaverien tukemana.

Viipurin Golfin Ada Huhtala (222, +6) otti selkeästi hopeamitalin hienon vikan kierroksen avulla ja Tawast Golfin Kerttu Hiltunen (229, +13) taisteli itselleen pronssisen mitallin.

Tytöt 18v. mitalistit Aada Rissanen (vas.), Ada Huhtala, Matilda Svahn jaa Kerttu Hiltunen.

Jännitysnäytelmä vanhempien poikien sarjassa

Jännitystä ei puuttunut 21-vuotiaiden poikien sarjassa. Kymen Golfin oma poika Elias Haavisto ja Helsingin Golfklubin Markus Luoma pitivät kaikki tulosseurannan ääressä viimeisenä päivänä.

Ensimmäisen yhdeksikön molemmat pelasivat erittäin tasaisesti. He olivat samassa tuloksessa pitkään. Draamaa riitti, kun kärkiryhmä pääsi väylälle 13. Harmillisesti Haaviston (223, +7) avaus haastavalla par-3 reiällä päätyi veteen ja koitui hänelle tulos, joka tiputti hänet Luomasta (221, +5). Molemmat pelasivat loppuun samanlaista peliä, mutta Luoman tasainen viimeinen kierros toi hänelle kultaisen mitalin.

”Hyvältä tuntuu, pääsi pelaamaan taas voitosta kuten viime vuonnakin. Oli hauska pelata viimeinen kierros Eliaksen kanssa, kun sai kovan vastuksen vastaan”, totesi Luoma, joka oli myöskin innoissaan siitä, että yleisöä oli paljon kierroksella mukana.

Markus Luoma taisteli hienosti itselleen Suomenmestaruuden.

Haavisto otti hienosti hopeamitalin ja pronssimitalistiksi kruunattiin St. Laurence Golfin Otto Tolvanen (230, +14)

Pojat 21v. mitalistit Elias Haavisto (vas.), Markus Luoma, Otto Tolvanen ja Anton Roth.

Voitto ennakkosuosikin tapaan

21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Koski-Golfin Krista Junkkari oli kilpailuun lähtiessä ennakkosuosikki. Junkkari (217, +1) aloitti hieman hitaammin kilpailun pelaten ensimmäisen kierroksen +4 tulokseen. Junkkari näytti kuitenkin kaapin paikan kaikille viimeisellä kierroksella, kun hän pelasi upeasti tuloksen -4, joka kruunattiin myöskin Kymen Golfin uudeksi naisten kenttäennätykseksi.

”Tänään oli kiva päivä tuolla kentällä ja hauskaa oli! Kierros sujui hyvin, vaikka yksi virhe sattui siellä. Hymy huulilla olen”, hymyili isosti ensimmäiseltä college vuodelta Yhdysvalloista palannut Junkkari.

Krista Junkkari tuuletti viimeisen reiän birdietä, joka sinetoi Suomenmestaruuden sekä Kotkan uuden naisten kenttäennätyksen.

Junkkari ei ottanut mestaruutta pienesti, vaan huimasti 14 lyönnin erolla. Hopeamitalistiksi kruunattiin Helsingin Golfklubin Camilla Järvelä (231, +15) ja pronssimitalistiksi Tammer-Golfin Lisa-Maria Vaitovaara (232, +16).

Tytöt 21v. Krista Junkkari (vas.), Lisa-Maria Vaitovaara ja Camilla Järvelä.