SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kenelle golf sopii?

ErityisgolfErityisgolf kiinteä16. Maaliskuuta 2021

Golf on harrastus, joka soveltuu lähes kaikille. Lajin säännöt ja useat tiipaikat luonnostaan mahdollistavat yhdenvertaisen pelaamisen, ja lyöntitekniikkaa on mahdollista muokata soveltaen jokaiselle sopivaksi.

Suomessa toimintarajoitteisten golftoiminnasta käytetään termiä Paragolf, joka pitää sisällään henkilöt, joilla on synnynnäinen tai sairaudesta johtuva vamma, näkö-, kuulo- tai jokin muu rajoite.

PARAGOLFPÄIVÄ 2024

Golfliitto järjesti avoimen ja ilmaisen lajikokeilupäivän Espoossa Season Golfin sisähallissa sunnuntaina 14.4.2024.Golfliiton ammattitaitoiset ohjaajat olivat opastamassa ja innostamassa lajin saloihin. Testattavana oli myös paragolfer-laite, joka mahdollistaa liikuntarajoitteisen kulkemisen ja pystypelaamisen kentällä. Golfliiton lisäksi toimintaansa ja harrastamisen mahdollisuuksia olivat esittelemässä: Paralympiakomitea: Special Olympics Golf & Avoimet ovet-hanke,  Suomen Kuurojen Urheiluliitto SKUL ry ja Suomen HCP Golf ry

Tapahtuma oli osa Golfliiton ohjaajakoulutuksen kehittämisprojektia, jota tukee Ahos-säätiö.

Videolla tunnelmia tapahtumasta.
Kuvaus ja editointi: Janne Nykänen, Tarinataivas

Golf on mukana Paralympiakomitean Avoimet ovet -hankkeessa, jossa pyritään mahdollistamaan harrastaminen mahdollisimman monipuolisesti ja tarjotaan urheiluseuroille tukea kaikille avoimemman toiminnan käynnistämiseen.

Paralympiakomitean Löydä oma seurapalvelun kautta voi myös tutustua golfyhteisöihin, joissa on jo vammaisurheilijoita tai erityistä tukevia tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Unified -toimintaa löytyy myös golfin parista. Unified- golftoiminnasta löydät lisätietoa täältä. Vuonna 2022 Suomen Golfliitto käynnisti yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa Unified Golfkiertueen.
Lisätietoja tapahtumasta: Tuulia Suominen 044 7334 555
Unified Golfkiertueen kiertuesivut löydät täältä.

Suomen HCP golf ry on organisoinut useana vuonna golfin lajikokeiluja ympäri Suomen yhteistyössä golfyhteisöjen kanssa. Myös golfyhteisöt tarjoavat lajikokeiluja suoraan itse, näistä ilmoitetaan golfyhteisöjen omilla sivuilla ja tiedotuskanavissa.

Suomen Golfliitossa paragolftoimintaa koordinoi Johanna Ahti
johanna.ahti@golf.fi / 040 5900998