SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kenelle golf sopii?

ErityisgolfErityisgolf kiinteä16. Maaliskuuta 2021

Golf on hyvä ja sopiva liikuntamuoto myös vammaisille ja pitkäaikaissairaille. Harrastuksen voi aloittaa rauhallisesti ja edetä omaan tahtiinsa. Lajin säännöt antavat tasapuoliset mahdollisuudet harrastamiseen ja kilpailemiseen. Laji on myös kehittynyt hyvin sosiaaliseksi tapahtumaksi ja muut lajin harrastajat ovat oppineet ymmärtämään ja auttamaan uusia lajin harrastajia. Toiminnasta käytetään erityisgolf-nimikettä. Määritelmä pitää sisällään sellaiset henkilöt, joiden haitta johtuu sairaudesta, synnynnäisestä haitasta, näkö- tai kuulorajoitteesta tai muusta vammasta.

Suomen HCP golf ry on organisoinut useana vuonna golfin lajikokeiluja ympäri Suomen yhteistyössä golfyhteisöjen kanssa. Myös golfyhteisöt tarjoavat lajikokeiluja suoraan itse, näistä ilmoitetaan golfyhteisöjen omilla sivuilla ja tiedotuskanavissa.

Paralympiakomitean Löydä oma seurapalvelun kautta voi myös tutustua golfyhteisöihin, joissa on jo vammaisurheilijoita tai erityistä tukevia tarvitsevia liikkujia tai joilla on valmiuksia ja haluaa ottaa heitä toimintaansa.

Unified -toimintaa löytyy myös golfin parista. Unified- golftoiminnasta löydät lisätietoa täältä. Vuonna 2022 Paralympiakomitea järjestää yhteistyössä Suomen Golfliiton kanssa Unified Golfkiertueen.
Lisätietoja tapahtumasta: Tuulia Suominen 044 7334 555
Unified Golfkiertueen kiertuesivut löydät täältä.

Suomen Golfliitossa erityisgolfia koordinoi Johanna Ahti
johanna.ahti@golf.fi / 040 5900998