SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Upeaa seurayhteistyötä Junnutourien muodossa

Aloita golf5. Helmikuuta 2019

Alueellista matalan kynnyksen kilpailutoimintaa aloitteleville junioreille

Golfliiton kilpailukalenterissa on kilpailuja kaiken tasoisille junioreille nuorimpien Future Tourista alle 21-vuotiaiden Fujitsu Finnish Junior Touriin. Tämän lisäksi Keski-Uudellamaalla ja Pirkanmaalla pyörii kesäisin omat kiertueet, joihin seurat kannustavat kilpailemista aloittelevia junioreita osallistumaan.

Pirkanmaan Junnutour – yli 10 vuotta kilpailuja

Golf Pirkkalan juniori- ja kilpagolftoimikunnan puheenjohtaja Marjo Uusitalo luonnehtii kiertuetta matalan kynnyksen lähikilpailukiertueeksi. Kiertueen järjestämisvastuu on aina edellisen kesän joukkuekisan voittaneella seuralla.

Kesällä 2019 kiertuetta pelataan koko kesän kestävänä pistebogey-joukkuekilpailuna seitsemällä kentällä: Golf Pirkkala, Hiisi Golf, Ikaalisten Golf, Lakeside Golf, Nokia River Golf, Pirkanmaan Golf ja Tammer Golf.

”Joukkuekisan lisäksi jokaisessa osakilpailussa pelataan henkilökohtainen pistebogey -sarja”, Uusitalo kertoo.

Tulevana kesänä kiertuetta uudistetaan. Kilpailuista tehdään isompia ja houkuttelevia lasten tapahtumia oheisohjelmineen. Kisatapahtuman sujuvuuteen panostetaan peliohjaajien avulla, ja kisakokemusta parannetaan kokoamalla peliryhmät sopivan tasoisista pelaajista, jolloin lapset voivat aidosti nauttia toistensa peliseurasta.

Kesällä 2018 osakilpailuihin osallistui keskimäärin 25 junioria, ja Nokialla finaalitapahtumassa mukana oli huikeat 45 kilpailijaa.

Keski-Uudenmaan Junnutour – kasvava uusi tulokas

Kolmatta kauttaan aloittava KUJT on laajentunut pikavauhtia. Ensimmäisellä kaudella 2017 mukana oli viisi seuraa, nyt yhteistyössä on mukana jo 12 seuraa: Nurmijärven Golfklubi, Tuusulan Golfklubi, Hyvinkää Golf, Kytäjä Golf, Hill Side Golf, Hirvihaaran Golf, St. Laurence Golf, HIFK Golf, Kurk Golf, Keimola Golf, Suur-Helsingin Golf ja Tapiola Golf.

Nurmijärven junioritoimikunnan puheenjohtajan Tero Seitsosen mukaan kaikki seurat ovat vahvistaneet osallistumisensa tulevalle kesälle, joten vilinää varmasti riittää.

Kiertueen kilpailut pelataan ajatuksella ”maanantai-illan pelit”. Pelimuodot vaihtelevat par 3 -kilpailuista joukkuekilpailuihin. Sarjoja on kolme, ja ne jaotellaan tasoituksen mukaan. Osakilpailun järjestävä seura vastaa pelimuodon valinnasta sekä muista järjestelyistä. Kaudella 2019 pelataan kuusi osakilpailua.

”Tavoitteena on mahdollistaa alueen junioreille matalan kynnyksen golfkisoja, joiden kautta hankitun kokemuksen turvin on helpompi osallistua liiton järjestämiin kilpailutapahtumiin. Yhtenä tavoitteena KUJT:lla on myös seurojen junioritoiminnan yhteistyön kehittäminen”, Seitsonen kertoo.

Viime kesänä kiertuetta kiersi noin 45 pelaajaa yhdeksästä eri seurasta, mutta kaudelle 2019 on selkeästi odotettavissa isompia pelaajamääriä seurojen välisen yhteistyön laajetessa.

Lisätiedot:

Pirkanmaan Junnutour

Keski-Uudenmaan Junnutour