SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Paragolfin kilpailukiertueilla näkyi yhteisöllisyyden ilo

ErityisgolfGolfliittoKilpagolf17. Syyskuuta 2024

Viikonloppuna Holiday Club Saimaan huippukuntoisella kentällä pelattiin Golfliiton paragolfin kilpailukiertueiden, Respecta Tourin ja Special Olympics Unified Tourin päätöskilpailut.

Aurinkoinen syyssää helli osanottajia, ja kausi laitettiin pakettiin erinomaisissa olosuhteissa kaikille osallistujille. Kilpailukauden päätöskilpailuun osallistui 36 pelaajaa. Kiertueille on kauden aikana löytänyt ilahduttavasti uusia harrastajia. Kilpailuaamuina tuoreemmilla paragolfin ja kilpailemisen pariin löytäneillä pelaajilla saattoikin nähdä perhosten lentelevän vatsassa. Havaittavissa oli myös kokeneempien pelaajien sydämellisyys ja tuki jännittävässä tilanteessa.

Hirvihaara Golf Mäntsälän Susanna Erikkilällä on takana ensimmäinen kausi kiertueella.

Respecta Tour

Lauantaina Respecta Tourin kilpailijat mittelivät kolmessa sarjassa vajaan kolmenkymmenen osallistujan voimin. Gross eli scratch-sarjan voiton vei Meri-Lapin Golfklubia edustava Juho Vaara, joka pelasi tuloksen +5 (77 lyöntiä). Net eli tasoituksellisen lyöntipelisarjan ykköseksi nousi Archipelagia Golf Clubin Teo Helander, joka pelasi erinomaisen tuloksen +1 (73 lyöntiä). Helanderin kausi on pelitason kehitystä seuraten varsin upea. Pistebogey-sarjan ylivoimaisen voiton puolestaan nappasi Kajaanin Golfin Kimmo Sirviö 45 pisteellä.

Sunnuntaina Respecta Tourin kilpailijoista osa jatkoi kilpailua 36 reiän kilpailussa, jossa kansainvälisen EDGA WR4DG-luokittelun saaneet pelaajat voivat kerryttää maailmanrankingin pistetiliään. Scratch-sarjan voitto meni Vaaralle, joka pelasi yhteistuloksen +15 (77, 82 lyöntiä). Tasoituksellisen lyöntipelisarjan voittajaksi selvisi Helander yhteistuloksella +6 (73, 77 lyöntiä). Pistebogey-sarjassa Sirviön ylivoima jatkui ja kahden päivän yhteistulos huikeat +17 pistettä kahden päivän aikana (45 ja 44 pistettä).

Special Olympics Unified Tour

Sunnuntaina pelattiin myös Special Olympics Unified Tourin kauden viimeinen osakilpailu. Unified Tourilla pelimuotona oli foursome ja joukkueen muodostaa kehitysvammainen eli Special Olympics golfari ja vammaton golfari eli partneri. Voittajaksi nousi Kartano Golfin SO-golfari Niilonuutti Nykänen peliparinsa Ville Liuskan kanssa, tuloksella 35 pistettä (88 lyöntiä). Archipelagia Golf Clubin SO-golfari Onni Hellman yhdessä peliparinsa Kim Hellmanin kanssa sijoittuivat toiselle sijalle tuloksella 30 pistettä ja kolmanneksi Kankaisten Golfin SO-golfari Jere Suominen yhdessä peliparinsa Sari Hietasen kanssa pistein 28.

Special Olympics Unified Tourin kilpailuun osallistui 8 paria eli 16 pelaajaa. Uusia partnereita oli saatu mukaan, mm. Golfliiton Future Tourin kilpajunnuille ja vanhemmille tuttu kasvo Minka Niemelä lähti tutustumaan kilpailumuotoon SO-golfari Henri Marttisen kanssa.

SO-golfari Henri Marttinen piti tunnelmaa yllä, kun Minka Niemelä lähti tutustumaan Unified Tourille partneri-rooliin

Yhteisöllisyyttä ja kannustavaa tunnelmaa

Koko viikonlopun ajan Holiday Club Golf Saimaan kentällä vallitsi iloinen ja kannustava tunnelma. Paragolfin kilpailut eivät ole vain kisaamista, vaan myös kohtaamispaikka, jossa golfarit saavat tukea ja inspiraatiota toisiltaan. Respecta Tourin ja Special Olympics Unified Tourin kilpailuissa keskiössä on yhteisöllisyys, ja vertaistuen merkitys on erityisen tärkeä osallistujille.
Näiden kilpailujen merkitys on valtava, ei ainoastaan pelaajien henkilökohtaisen kehityksen ja kilpaurheilun kannalta, vaan myös yhteisön rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa. Holiday Club Golfin onnistunut kilpailuviikonloppu osoitti jälleen, kuinka merkittävässä asemassa paragolf on urheilumaailmassa.

”Kiitos kaikille tänä vuonna mukana olleille; pelaajat, partnerit, avustajat, huoltajat, tuomarit – meillä on upea paragolfperhe!” kiittelee paragolfin koordinaattori Johanna Ahti

”Haluan kiittää myös kilpailukiertuiden kilpailupäälliköitä Janne Burmania (Respecta Tour) sekä Tuulia Suomista (Special Olympics Unified Tour), ja iso kiitos myös tällä kaudella kilpailuja järjestäneille golfyhteisöille, jotka osaltaan edesauttavat meitä työssämme paragolfin näkyväksi tekemisessä” Ahti jatkaa.

Ensi vuonna jatketaan!

Linkki tuloksiin, Respecta Tour
Linkki tuloksiin, Special Olympics Unified Tour