SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Vaikuttava pelaajakattaus mukana Suomen ensimmäisissä MM-tason golfkisoissa Ruuhikoskella

Golfliitto26. Elokuuta 2024

Ensi viikolla kilpaillaan Kuortaneen Urheiluopiston ja Seinäjoella sijaitsevan Ruuhikoski Golfin järjestämät korkeakouluissa opiskelevien pelaajien maailmanmestaruuskisat golfissa. Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto, FISU, myönsi kisat Suomelle, Kuortaneelle ja Seinäjoelle, pari vuotta sitten. Kisat ovat neljäs opiskelijoiden MM-tapahtuma Kuortaneen Urheiluopistolla – aikaisemmin on kisailtu salibandyssä 2008, painissa 2012 ja suunnistuksessa 2018.

MM-kisoihin osallistuu 20 maata ja 87 pelaajaa ympäri maailmaa. Isäntämaan lisäksi kisoissa on mukana joukkueet Espanjasta, Etelä-Koreasta, Japanista, Saksasta, Ranskasta, Kanadasta, Etelä-Afrikasta, Kiinasta, Australiasta, Sveitsistä, Irlannista, Italiasta, Hong Kongista, Belgiasta, Slovakiasta, Sveitsistä, Kiinan Taipeista, Tšekistä ja Mongoliasta. Neljäpäiväisessä kisassa kilpaillaan naisten ja miesten henkilökohtaiset sekä joukkueiden väliset MM-kisat. Kisoihin saapuvien pelaajien parhaat sijoitukset amatöörien maailmanrankingissa ovat vähän yli sadan.

Miehet:
• Espanja, Pablo EREÑO PÉREZ, WAGR 49
• Espanja, Javier Barcos Garbayo, WAGR 133
• Espanja, Albert Boneta Cami, WAGR 149
• Hong Kong, Wang Ngai Shen, WAGR 175
• Sveitsi, Max Schliesing, WAGR 181

Naiset:
• Italia, Anna Zanusso, WAGR 107
• Ranska, Mathilde Claisse, WAGR 144
• Italia, Alessia Nobilio, WAGR 169
• Espanja, Paula Francisco, WAGR 291
• Tšekki, Karolina Stara, WAGR 294

Myös Suomesta on kisaan valittu kilpailukykyinen joukkue, jolla on ennakkoon loistavat mahdollisuudet menestyä.

Miehet
Saku Halonen, WAGR 1793.
Eeli Kujanpää, WAGR 2832.
Aaro Pohjola, tasoitus +0,4
Naiset
Elina Saksa, WAGR 851.
Helmiina Rutanen, WAGR 1958.
Erika Kilpeläinen, FAR 35.

Eeli Kujanpää sekä 21-vuotiaiden tuore Suomen mestari Helmiina Rutanen pääsevät esiintymään kotikentällä. Vahvimpana suomalaisnimenä kisaan lähtee vuoden 2023 lyöntipelin SM-kultamitalisti Elina Saksa, joka oli avainpelaaja myös naisten EM-joukkuekisassa pari viikkoa sitten.

MM-tapahtuman kisakylänä toimii Kuortaneen Urheiluopisto, joka on tuttu paikka FISU:n johdolle jo edellisistä MM-kisoista. Kuortaneelta on puolen tunnin matka Ruuhikosken Championship -tason golfkentälle, jonne siirrytään päivittäin kisabussien kyydissä.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tapio Korjus odottaa innolla MM-tapahtumaa. ”On etuoikeus järjestää FISU:n MM-kisat neljättä kertaa Kuortaneen ympäristössä. Luottamukseen on tietysti vastattava hyvin hoidettujen kisojen myötä. Golfin ensimmäinen MM-tason kisa Suomessa on erityinen kunnia meille. Haluamme antaa pelaajille ja valmentajille eri puolilta maailmaa ikimuistoisen kokemuksen Suomesta laadukkaana golfmaana ja puhtaana, turvallisena osaavana ja kansainvälisenä yhteiskuntana.”

Kisoihin on vapaa pääsy katsomaan huippuluokan golfia. Ensimmäinen kisapäivä on tiistaina 27. elokuuta ja voittajat ratkeavat perjantaina neljännen kisapäivän jälkeen 30. elokuuta iltapäivällä. Kilpailut alkavat päivittäin
klo 8.00.

Golfliitto seuraa kisaa sosiaalisessa mediassa, mutta kannattaa ottaa seurantaan myös varsinaisten kisajärjestäjien tilit:

@fisu_golf
@kuortaneotc
@ruuhikoskigolf

Tulosseuranta

Lisätietoja:
Maarit Laitinen
Event Manager
maarit.laitinen@kuortane.com
puh. 040 5038 54