GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Timberwise Finnish Openin tanskalaisvoittaja nousee heti Challenge Tourille

Kilpagolf24. Elokuuta 2024

Kolmeen perättäiseen birdieen kilpailunsa päättänyt Tanskan Victor H. Sidal Svendsen tuli kaikkien haastajien takaa rinnalle ja lopulta ohi Alastaro Golfissa pelatussa Timberwise Finnish Openissa. Svendsenin voittotulos oli reippaassa tuulessa pelatun päätöspäivän päätteeksi -7 (71–68–70).

Todella jännittävä finaalikierros oli pitkään Ville Virkkalan hallussa, mutta takaysin kolme perättäistä bogia rei’illä 12–14 päästi haastajat rinnalle. Lopulta kärkiryhmässä pelanneet Virkkala ja Svendsen sekä toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Anders Emil Ejlersen lähtivät tasatuloksesta -6 viimeiselle reiälle. Kun Ejlersen ja Virkkala tekivät parit, pääsi Svendsen juhlimaan voittoa onnistuneen birdieputin jälkeen.

Svendsenille Timberwise Finnish Openin voitto oli kauden kolmas ykköstila Nordic Leaguessa. Kolmas voitto tarkoitti sitä, että hän nousee välittömästi Challenge Tourille, ja pelioikeus kattaa myös ensi kauden. Svendsen ei tosin vielä osannut arvioida, milloin hän siirtyy pykälää isommalle kiertueelle.

Svendsen oli voiton varmistuttua onnellisen häkeltynyt.

”Olin todella hermostunut 18:lla, kun tiesin, mitä portteja voitto minulle avaisi. Olen todella onnellinen, että sain homman hoidettua”, myös viime viikolla Ruotsissa voittoa juhlinut Svendsen iloitsi.

Jaetulle toiselle sijalle jäänyt Virkkala oli harmissaan, ettei hyvä taistelu lopulta riittänyt voittoon. Kakkostila oli kuitenkin nuorelle amatöörille hieno saavutus uran kolmannessa Nordic League -kilpailussa.

”Tosi kivaa oli lähteä piikkipaikalta pelaamaan. Siinä kruisattiin menemään, eikä ollut mitään ongelmia. Annoin vielä viimeiselle väylälle asti mahdollisuuden, mutta ei riittänyt. Nyt on aika tyhjä olo”, Virkkala purki ajatuksiaan heti kilpailun päätyttyä.

Virkkalan takana toiseksi parhaasta suomalaisesityksestä vastasi Elias Haavisto, joka on Virkkalan tavoin vielä amatöörigolfari. Haaviston sijoitus oli jaettu viides tuloksella -4.

Haaviston kilpailu huipentui kuuteen viimeiseen reikään, joista viidellä hän onnistui upottamaan birdien.

”Putteri oli kuumana takaysillä. Ja pari hyvää lähestymistäkin siellä oli”, caddielleen erityiskiitokset antanut Haavisto sanoi.

Viidentoista parhaan joukkoon suomalaisista ylsivät myös yhdeksättä sijaa jakaneet Otto Vanhatalo ja Valtteri Venhomaa (-1), sekä 13. sijalle päätyneet Otto Grönroos ja Joachim Altonen (+1).

Nordic League jatkuu Suomessa heti ensi viikolla, kun Maskussa pelataan FootJoy Finnish Swing by Kankaisten Golf -kilpailu. Kilpailupäivät ovat keskiviikosta perjantaihin.