SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Puolivälissä SM-kisoja kärjessä ovat Kulokorpi ja Rissanen – kenttä saatiin pelikuntoon pienellä ihmeellä

Kilpagolf18. Heinäkuuta 2024

SM-lyöntipelikilpailut Nokia River Golfin Rock-kentällä ovat nyt puolivälissä. Rankkasateiden jäljiltä kenttä saatiin kuin saatiinkin erinomaiseen pelikuntoon, kiitos joukkovoiman ja yön läpi työskentelyn.

Toinenkin päivä Nokialla piti jälleen sisällään koko sääolosuhteiden kirjon, mutta onneksi ukkoset pysyivät kauempana ja eikä uusia keskeytyksiä tarvittu. Iltapäivän lähtijät joutuivat taistelemaan taas kovassa tuulessa ja välillä sateessakin. Puolivälin cut-rajat asettuivat miehillätulokseen +4 ja naisilla +13. Perjantaina kentälle starttaavat myös paragolfarit kilvoittelemaan suomenmestaruudesta omassa sarjassaan.

Lauri Ruuska ei saanut rautalyöntejään vielä kuntoon.

Miehet

Torstaiaamu startattiin yhteislähdöllä, jotta ukkosen takia keskeytynyt ensimmäinen kierros saatiin maaliin. Pitkä tauko ei hätkähdyttänyt, vaan johtopaikan maaliin asti piti todellinen yllätysnimi Daniel Heimonen (HIFK Golf), joka pelasi elämänsä kierroksen 66/-6. Vasta 17-vuotias nuorukainen kertoi kaiken toimineen tasaisen hyvin ja puttien löytäneen reiän pohjalle. Toisella kierroksella korttiin merkittiin muutama bogi enemmän, mutta kokonaistuloksella -2(66-76) hän on jaetulla 6. sijalla.

Kisan piikkipaikalle nousi Golf Pirkkalan Kristian Kulokorpi tuloksella -8/68-68. Hän urakoi torstaina 23 reikää, ja oli luonnollisesti iloinen pelivireestään. Eilen pehmeillä griineillä pari missattua lyhyttä puttia eivät jääneet kummittelemaan mieleen.

”Etenkin eilen tuuli kovaa, mutta se vaikutti aika vähän peliini – enemmän jopa auttoi jollain väylillä. Toisaalta kun peli kulkee, ei tuollaista niin ajattele. Nyt lepoa ja huomenna taas samalla toimivalla pelikirjalla kentälle”, Kulokorpi pohti.

Caddienaan hänellä on kotiseuransa juniori Eelis, joka pyysi päästä caddieksi SM-kisoihin. Yhteistyö on sujunut loistavasti, ja Eelis on pitänyt positiivista fiilistä yllä koko ryhmässä.

”Olin todella otettu. Vinkkinä muillekin junioreille, että moni täällä varmasti kaipaisi caddieta. Eikun rohkeasti kysymään!”, Kulokorpi vinkkaa.

Eelis (kesk.) hauskuutti Saku Halosta ja Kristian Kulokorpea.

Kahden lyönnin päässä on kolmikko Saku Ellillä (Aurinko Golf Naantali) -6/69-69, Otto Grönroos (Aura Golf) -6/71-67 sekä Ville Virkkala (Espoon Golfseura) -6/68-70. Toisen päivän onnistumisilla itseään ylemmäs tuloslistalla nostivat myös Jussi Sahravuo -4/71-69 sekä kotikentällään pelaava juniori Lauri Rosendahl -3/73-68. He ovat viidennellä ja kuudennella sijoilla.

Lauri Ruuska (Tarinagolf) ei saanut rautapeliinsä vielä ryhtiä tai puttejaan uppoamaan. Yhteistuloksella -2/71-71 hän on jaetulla 7. sijalla kahden muun pelaajan kanssa.

Miesten cut-rajaksi tuli +4, ja 47 pelaajaa jatkaa kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Naiset

Naisten kilpailun johdossa jatkaa Aura Golfin Aada Rissanen. Tasaisen varma peli jatkui torstainakin sisältäen kaksi birdietä ja yhden bogin. Yhteistuloksella -4/69-71. Rissanen on ottanut kolmen lyönnin kaulan ennen Ada Huhtalaa (Viipurin Golf) -1 (72-71).

”Peli pysyi taas hallussa koko ajan – välillä parien teko oli helppoa, mutta ajoittain piti vähän seivailla”, iloinen Rissanen summasi kierrosta.

Iltapäivän sadekuurot ja noussut tuuli haastoivat mailavalinnoissa ja yleisesti välineiden kuivana pitämisessä. Vaihtelevassa kelissä pärjäämisessä Rissanen antoi lisäksi kiitosta caddielleen.

Kolmatta sijaa tuloksella +3 jakavat Ella Salama ja hyvää nousua tehnyt June Weckman.

Naisten sarjan cut-rajaksi tuli +13, ja sen selvittivät 19 pelaajaa.

 

Perjantaina SM-kisat jatkuvat klo 8.00. Kaikki lähtevät 1. tiiltä. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan ja seuraamaan kilpailuja Nokialle.

Tulokset ja lähtöajat

Tulvatuhot korjattiin yhteisellä ponnistuksella – ”suoranainen ihme”

Keskiviikkoiltana rankkasateen jälkeen tilanne Rock-kentällä näytti lohduttomalta – bunkkerit täynnä vettä, hiekkatiet huuhtoutuneet, vesilammikkoja kaikkialla.

Kenttämestari Teemu Lehtimäki oli töissä läpi yön pumpaten bunkkereita ydintiiminsä kanssa. Aamuneljästä eteenpäin auttajiksi saatiin nopealla aikataululla 40 vapaaehtoista ja 25 kenttähenkilökuntaan kuuluvaa. Hiekan lapiointia, veden lanaamista ja pumppaamista. Yhteistyöllä tehtiin suoranainen ihme, ja peli pääsi jatkumaan torstaiaamuna suunnitellusti klo 8. Vain yksi bunkkeri julistettiin pelaamattomaksi.

Nokia River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen oli myös rivissä talkoolaisena.

”Aamulla valtava määrä ihmisiä rivissä valmiina auttamaan. Jokaiselle vedettiin kivet ja kyyneleet silmissä ihmettelin, kuinka mahtavaa porukkaa meillä on. Haluan sydämestäni kiittää kaikkia niitä, jotka auttoivat kentän saattamisessa tänä aamuna pelattavaan kuntoon. Riverin yhteisö näytti jälleen voimansa”, Sirainen kiitti.

Myös kilpailunjohtaja Arto Teittinen oli ällikällä lyöty.

”Olin varma, että bunkkereita ei saada pumpattua vaan ne täytyy julistaa kunnostettaviksi alueiksi. Ainoastaan yksi bunkkeri täytyi ottaa pois pelistä. Suoranainen ihme.”

Rock-kentän 8. väylän bunkkeri ennen ja jälkeen.