SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Tapahtumarikkaat 18- ja 21-vuotiaiden junioreiden SM-kisat pelattu Kullo Golfissa

JunioritKilpagolf30. Kesäkuuta 2023

Kulloossa saatiin kruunattua onnelliset mitalistit vaihderikkaiden kierrosten jälkeen

Junioreiden SM-kisoissa riitti käänteitä niin pelillisesti, kuin myös olosuhteiden puolesta. Keskiviikosta perjantaihin pelattiin sekä 18- , että 21-vuotiaiden SM-kisat Porvoossa. On aika perata tapahtumat läpi sarja kerralla ja käydä läpi mitalistit.

Pojat 18

Poikien 18-vuotiaiden sarjassa nähtiin kolmen päivän mitassa lopulta kovin yksittäinen tulos. Voittaja Lauri Rosendahl selvisi kolmesta kierroksesta 207 lyönnillä (68-69-70, -9), jota voidaan pitää erittäin kovana tuloksena. Kulloon kenttä ei ole helpoimmasta päästä, mutta sen kunto oli griinejä myöten loistavassa ja nopeassa kunnossa. Ilmaiseksi voittotulos ei syntynyt ja oli varsin kunnioitettavaa, että Rosendahl onnistui pelaamaan jokaisen päivän alle pariin.

Tilanne voittajan takana oli erittäin tasainen, ja hopealle itsensä pelasi koko sarjan parhaalla viimeisellä päivällä Ville Virkkala (71-73-68, -4). Kolmanneksi parasta tulosta jakoivat Topi Lindström (74-67-72, -3) , sekä Saku Ellilä (69-70-74, -3). Kärkiryhmässä pelannut kaksikko ei ollut varsinaisesti mielissään omista finaalipäivistään. Pronssi meni lopulta viimeisen 36 reiän ansiosta Lindströmille.

Voittaja Rosendahl antoi erityiskiitoksia kisasta hänen cadilleen, joka ”Piti mielen positiivisena ja huolta, että on ruokaa ja juomaa”. Myöskin tällainen tulos miellytti luonnollisesti voittajaa ja tällaiseen tuloksen uskottiin tulevan ennemmin tai myöhemmin.

”Olisi voinut tulla tällaista jo aiemmin, putit upposivat ja ne ratkaisi. Samalla tavalla eteenpäin FT:lla, sekä FJT:lla”, totesi voittaja pelistään ja jatkostaan.

Pojat 21

Vanhempien poikien sarjassa voittajan tulos jäi vain yhden lyönnin 18-vuotiaiden vastaavasta. Koski-Golfin Jesse Saareks pelasi nousujohteiset kilpailut ja nappasi kullan (72-68-68, -8).

”Osallistuin tällä kertaa oikeaan sarjaan ja voitto tuli, vaikka toisessa sarjassa olisin jäänyt kakkoseksi”, totesi armeijaa parhaillaan suorittava Saareks naureskellen voittopuheessaan. Toiveissa olisi viisi kuntoutuslomapäivää palveluksesta, sillä tällaista lupailtiin mitalista.

Liikaa krediittiä kansainvälisiä amatöörikisoja pääosin pelaava voittaja ei itselleen ottanut, kun mainitsi myös kovan kilpaveljen Veikka Viskarin puuttumisen kisasta, joka avasi osaltaan ovet voittoon.

21-vuotiaidenkin sarjassa oli erittäin tasaista kärjen takana, kun seuraavat seitsemän pelaajaa mahtuivat kahden lyönnin sisään toisistaan. Heistä hopealle selviytyi Nicke-Elias Kaajavirta (67-74-70, -5), joka johti sarjaa avauspäivän jälkeen. Pronssin nappasi useamman pelaajan kanssa tulosta -4 jakanut Vertti Perälä (76-72-64, -4) aivan uskomattoman päätöspäivän turvin.

Perälän kierros jäi vain lyönnin päähän kenttäennätyksestä, ja etenkin takalenkin tulos on maininnan arvoinen. Kulloossa kenttä jakautuu niin, että takalenkki alkaa käytännössä väylältä 12. Noihin seitsemään reikään Perälä tehtaili käsittämättömät viisi birdietä, yhden eaglen ja vain yhden parin. Tässä tapauksessa ”vain yksi par” oli positiivinen asia, sillä bogeja ei syntynyt yhtään.

Toinen maininnan arvoinen tapahtuma nähtiin toisena pelipäivänä, kun Aulanko Golfin Aapo Mattsson teki Kulloon 15. väylälle hole in onen! Holari syntyi rauta seiskalla, pallon tullessa alas aivan lipun taakse ja mennen spinneillä sisään.

Tytöt 18

Kilpailun ylivoimaisin voitto nähtiin tyttöjen nuoremmassa sarjassa. Sara Pihlajamäki pelasi niin vakuuttavan tasaiset kolme kierrosta, että siihen eivät kyenneet muut vastaamaan. Voitto oli toinen peräkkäinen kyseisessä sarjassa, kun hän pystyi uusimaan viime vuoden voittonsa. Vaikka päässä ei kuulemma liikkunut kolmen helteisen ja ukkosen sävyttämän päivän jälkeen juuri mitään, oli voittaja silminnähden onnellinen.

”Rautalähestymiset/kakkoslyönnit olivat koko ajan tosi hyviä ja syntyi paljon birkkupaikkoja. Niistä sai vähintään parin, kun puttasin hyvin loppua lukuun ottamatta”, kommentoi voittaja kuumuuden uuvuttamana maalissa.

Hopea ratkesi jälleen viimeisen 36 reiän paremmalla tuloksella tasoissa ollessa Lina Lindqvistin eduksi (77-72-73, +6). Näin ollen Sandra Palin putosi pronssille samalla yhteistuloksella (72-76-74, +6).

Tytöt 21

21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa nähtiin melkoista tunnemyrskyä viimeisellä griinillä. Kultamitalin napannut Kia Sormunen (73-70-70, -3) oli lähellä putata ensimmäisen puttinsa ulos griiniltä, jolloin pallo olisi päätynyt pitkälle takaisin väylälle ylämäkeen pelattavalla 18. väylällä.

Voittaja oli kovien paineiden kestettyä liikuttunut voitostaan. Viimeinen väylä oli kuulemman mukaan erittäin jännittävä, mutta hienon päätöspäivän ja tasaisen kilpailun pelannut Sormunen onnistui nappaamaan voiton yhden lyönnin erolla. Jenkeissä harjoittelu toi halutun lopputuloksen tästä kilpailusta.

Koko kärkiryhmä onnistui pitämään asetelmat ja hopean nappasi Emilia Väistö (70-72-72, -2). Kolmanteenkin ero oli jälleen vain lyönnin, kun pronssi matkasi Tawast Golfiin Oona Kuroselle (71-70-74, -1).

Kulloossa saatiin taas todistaa kolmen päivän edestä sitä, miten huippua junnugolf on ja miten taitavia pelaajia meillä on kasvamassa. Välillä saatiin odottaa sisätiloissa yllä riehunutta ukkosrintamaa, mutta nuoret kestivät ulkoisetkin paineet mielettömän hienosti. Kenttä ja Kulloon väki palvelivat pelaajia ja muita henkilöitä jälleen loistavasti. Onnittelut mitalisteille!