SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Junioreiden SM-reikäpelimestaruudet ratkottiin Kontioniemessä – mitalipelit täynnä jännittäviä hetkiä

GolfliittoKilpagolf26. Heinäkuuta 2020

16-, 18- ja 21-vuotiaiden reikäpelimestaruudet ratkottiin Karelia Golfin kentällä Kontioniemessä 22.7-24.7. Suomenmestaruuksiin ylsivät kolmen päivän urakoinnin jälkeen Leevi Hellberg, Anastasia Hekkonen, Veikka Viskari, Ella Mäki-Tanila, Eetu Taivainen ja Sohvi Saarinen.

Junioreiden SM-reikäpelien ensimmäisen päivän karsintavaiheessa pelattiin kuuden reiän reikäpeliotteluita, joista lohkon kaksi eniten pisteitä saanutta pelaajaa eteni varsinaiseen reikäpelikaavioon. Pisteet jakautuivat siten, että voitosta pelaaja sai kaksi pistettä ja tasan päättyneestä ottelusta yhden pisteen.

Olosuhteet olivat koko kilpailun ajan haastavat pelaajille runsaan vesisateen takia. Pelaajat kuitenkin tsemppasivat hienosti ja Karelia Golf oli virittänyt kenttänsä upeaan kuntoon, joka piti kuntonsa hienosti vesisateista huolimatta. Viimeisenä päivänä mitalipeleissä saatiin kuitenkin jo nauttia auringon paisteesta.

Pojat ja tytöt 21v.

Pojat 21v. sarjassa nähtiin jännittäviä hetkiä aina karsintavaiheesta asti. Neljän parhaan joukkoon selviytyi Karelia Golfin Eetu Taivainen, Vuosaari Golfin Oscar Darlington, Golf Pirkkalan Vihtori Eskola ja Tarina Golfin Veikko Herola. Välierissä nähtiin tiukka taistelu Oscar Darlingtonin ja Vihtori Eskolan välillä, kun he jatkoivat toiselle jatkoreiälle asti, jonka jälkeen Darlington voitti ja siirtyi finaaliin Eetu Taivaista vastaan.

Finaalipelissä Karelia Golfin oma poika Taivainen, otti johdon jo 4up tilanteeseen 12. väylän jälkeen, mutta Darlington kiri takaisin. Taivainen piti kiinni johdostaan kuitenkin ja sinetöi suomenmestaruuden 16. väylällä hienoon birdie puttiin.

Vihtori Eskola voitti pronssia Veikko Herolaa vastaan luvuin 2&1.

Eetu Taivainen poikien 21v. sarjan suomenmestari.

Tytöt 21v. sarjassa Sohvi Saarinen Harjattula Golfista oli alusta asti vahvoilla, vieden reikäpelinsä hienoilla voitoilla. Saarinen vei itsensä aina finaaliin asti Tahko Golfin Henni Mustosta vastaan. Tytöillä oli tiukka kamppailu aina loppuun asti, mutta Saarinen oli vahvempi tällä kertaa ja otti suomenmestaruuden luvuin 2&1.

Tammer Golfin Lisa-Maria Vaitovaara voitti pronssia Aura Golfin Matilda Gustafssonia vastaan luvuin 5&4.

Sohvi Saarinen tyttöjen 21v. sarjan suomenmestari.

Pojat ja tytöt 18v.

Pojat 18v. sarjassa ei varsinaisia yllätyksiä ollut, sillä alusta asti vahvasti pelannut Vierumäki Golfin Veikka Viskari otti selkeitä voittoja kaikista reikäpeleistään. Viskari pelasi välierissä Master Golfin Tuomas Tiitolaa vastaan, jonka hän vei vahvoin lukemin 6&4. Toisessa välieräpelissä koettiin enemmän sydämentykytyksiä, sillä Tarina Golfin Anton Roth ja Koski-Golfin Vili Karjalainen jatkoivat kolmannelle jatkoreiälle asti, josta Karjalainen taisteli itselleen finaalipaikan.

Finaalipelistä jännitystä ei puuttunut. Viskari pelasi itselleen vahvan johdon. 16. väylällä Viskari oli 3up eli dormi tilanteessa, joka pakotti Karjalaisen voittamaan kaikki viimeiset reiät. Karjalainen piti pintansa, vieden finaalitaistelun viimeiselle väylälle. Viskari kuitenkin todisti vahvuutensa ja upotti hienon birdie putin viimeisellä reiällä sinetöiden mestaruuden.

Anton Roth voitti pronssia Tuomas Tiitolaa vastaan selkein luvuin 4&3.

Veikka Viskari poikien 18v. sarjan suomenmestari.

Tytöt 18v. sarjassa yksi kovimmista peleistä nähtiin välierissä, kun vastakkain asettui ennakkosuosikit Virvik Golfin Matilda Svahn ja Viipuri Golfin Ada Huhtala. Svahn ja Huhtala taistelivat aina viimeiselle reiälle asti. Svahn oli hieman vahvempi ja otti hienosti paikkansa finaalipeliin.

Finaaliparina nähtiin Svahn ja Salo Golfin Ella Mäki-Tanila. Mäki-Tanila otti heti alusta asti niukan johdon itselleen Svahnia vastaan ja pelasi vahvasti aina loppuun asti voittaen upeasti suomenmestaruuden luvuin 3&1.

Huhtala voitti pronssia Etelä-Pohjanmaan Golfin Helmiina Rutasta vastaan luvuin 3&2.

Ella Mäki-Tanila tyttöjen 18v. sarjan suomenmestari.

Pojat ja tytöt 16v.

Pojat 16v. sarjassa hyvää kautta pelaava Koski-Golfin Leevi Hellberg osoitti vahvaa pelaamistaan kilpailun alusta asti. Finaalipelissä hän sai vastustajakseen hienosti pelanneen Aura Golfin Max Aallon. Hellbergin ja Aallon kamppailu oli koko reikäpelejen teeman mukainen, todella tasainen aina loppu rei’ille asti. Hellbergin tasainen tekeminen osoitti hänet hieman vahvemmaksi, joka toi hänelle mestaruuden.

Tuusula Golfklubin Joel Talusen voitti pronssia Archipelagia Golfin Oliver Ruutua vastaan luvuin 3&2.

Leevi Hellberg poikien 16v. sarjan suomenmestari.

Tytöt 16v. sarjassa jännittäviä hetkiä riitti kilpailun loppuun asti. Todella tiukkojen ja tasaisten välierien jälkeen, finaalipariksi selviytyi Kurk Golfin Fanni Grönlund ja Tuusula Golfklubin Anastasia Hekkonen.

Finaalipelissä Grönlund otti johdon takaysille asti. Hekkonen pysyi tyynenä ja tuli upeasti takaata vieden kolme viimeistä reikää nimiinsä. Hekkosen vahva lopetus kruunasi hänet suomenmestariksi.

Pronssipelissä Karelia Golfin omat tytöt kamppailivat vikalle väylälle asti. Loppujen lopuksi Emilia Leppänen oli vahvempi June Weckmania vastaan.

Anastasia Hekkonen tyttöjen 16v. sarjan suomenmestari.

Kaikki tulokset löydät kilpailukalenterista.