SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Team Finland -valmennustiimi valittu

Kilpagolf8. Tammikuuta 2024

Kilpagolfin strategian päivityksen yksi keskeisistä ensimmäisistä toimenpiteistä oli Team Finland -valmennustiimin kokoonpanon päivitys. Rekrytointiprosessi on nyt saatu päätökseen, ja tuloksena on merkittäviä muutoksia ja uusia tuulia ennakoivia nimityksiä.

Kilpavalmennuksen päivitetyn strategian toteutusta tulee jatkossa jalkauttamaan neljän golfvalmentajan, fysiikkavalmentajan ja fysioterapeutin muodostama tehotiimi.

Tiukan valintamyllyn kautta valittu kuusikko vastaa tulevan viisivuotiskauden aikana omien vastuualueidensa osalta Team Finland -liittovalmennustoiminnan toteutuksesta ja he tulevat toimimaan sekä amatööri- että ammattilaispelaajien kanssa.

VILLE SIRKIÄ, 35-vuotias turkulainen ammattivalmentaja, tulee jatkossa vastaamaan alle 15-vuotiaiden Team Finland -toiminnasta. Sirkiällä on edustustason kilpapelaajatausta juniorivuosilta, ja hän on toiminut menestyksekkäästi nuorten kilpapelaajien valmentajana Aura Golfissa 15 vuoden ajan. Team Finland -valmentajan roolissa työtehtävät painottuvat nuorten suomalaisten kilpapelaajien taitojen kehittämiseen ja kilpapelaamisen vaatimustason jalkauttamiseen seuratasolle.

MINEA BLOMQVIST-KAKKO, 38-vuotias espoolainen, entinen huippupelaaja ja yksi modernin suomalaisen kilpagolfin uranuurtajista. ”Minnin” vastuulla on nuorten, alle 18-vuotiaiden, Team Finland -toiminta. Leirien, harjoituspäivien ja edustustehtävien lisäksi merkittävässä roolissa on pääkaupunkiseudun urheiluakatemiatoiminta ja kilpauralle tähtäävien nuorten uraohjaus. Blomqvist-Kakko on toiminut Team Finland -valmentajan tehtävissä kahdella edellisellä kaudella.

MIKAEL SALMINEN, vankan kilpapelaajataustan omaava 36-vuotias espoolainen tulee toimimaan miesten ja naisten Team Finland -ryhmien kanssa. Parin vuoden hengähdystauon kilpagolfista ottanut Salminen palaa nyt toiminnan ytimeen. Miehen vahva lajituntemus, vakaa persoona ja kyky hahmottaa prosesseja vakuutti valitsijat ja näin Salminen saa vastuulleen haastavan tehtävän luotsata amatöörimaajoukkueita ja siirtymävaiheessa olevia kilpapelaajia eteenpäin valitsemillaan urilla.

TIMO KARVINEN, 51, on yksi kokeneimmista suomalaisvalmentajista. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus ja vahvat näytöt henkilökohtaisten valmennusprosessien rakentamisesta ja menestyksekkäästä loppuun saattamisesta. Karvinen tulee toimimaan ensisijaisesti nuorten ammattilaisten ja tour-pelaajien kanssa roolissa, joka hänellä oli jo kuluneella kaudella. Hänen laajaa osaamistaan hyödynnetään myös laajemmin koko Team Finland -toiminnassa nuorempien valmentajien tukena.

EERO PARTIO, 36-vuotias helsinkiläinen fysiikkavalmentaja on monelle suomalaiselle kilpapelaajalle tuttu. Partio on toiminut, ja toimii edelleen, usean kärkipelaajan taustalla, joten kokemukset tour-tason pelaajien tukitoimien ja fyysisen valmennuksen merkityksestä tuovat merkittävän lisän Team Finland – toimintaan. Partio tulee myös osallistumaan aktiivisesti ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen sisältöjen vahvistamiseen fyysisten ominaisuuksien kehittämisen osalta.

MARKUS KANGASVIERI, 33-vuotias lahtelainen fysioterapeutti omaa laajan maajoukkuetason taustan palloilu- ja mailapelien puolelta. Intohimolla ja asiantuntemuksella rooliinsa asettuva Kangasvieri tukee Team Finland -urheilijoita ennen kaikkea vammojen ennalta ehkäisyssä ja tarvittaessa niiden hoidossa. Myös urheilijoiden fyysisten ominaisuuksien testaaminen kuuluu oleellisena osana hänen toimenkuvaansa.

Valmentajien työkenttään kuuluu leirit ja harjoitustapahtumat, edustustehtävät, kansainvälinen kilpaileminen ja erityisesti urheilijoiden henkilökohtaisten valmennusprosessien tukeminen. Team Finland – ryhmien operatiivisesta toiminnasta vastaa valmennuspäällikkö Eero Kangasniemi ja strategian toteutumista seuraa kilpaurheilukokonaisuudesta vastaava kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Juvonen ja Kangasniemi katsovat innolla tulevaisuuteen.

”Koemme nyt, että toivottu muutos- ja kehitysprosessi on saanut hyvän startin. Uudistetulla kokoonpanolla lähdemme liikkeelle tuorein voimin, kuitenkin laajan kokemuksen tukemana. Suomalainen kilpagolf on kovien haasteiden edessä, kansanvälinen taso kovenee koko ajan. Kelkkaan on päästävä ja siellä on pysyttävä. Tähän ei kuitenkaan riitä pelkästään liiton valmentajien panos, vaan koko Suomi Golf on saatava asettumaan yhteisten tavoitteiden taakse. Yhdessä eteenpäin!”

Nyt valittujen valmentajien ensimmäinen konkreettinen työtehtävä tulee olemaan uusien valmennusryhmien valinta. Prosessi on edennyt valintavaiheeseen, ryhmien nimeämiset julkistetaan mahdollisimman pian tammikuun aikana. Team Finland tarjoaa jatkossa toimintaa aiempaa laajemmin sekä maajoukkue- että haastajaryhmille kattaen pelaajatasot alakouluikäisistä aina korkeimmalle tour-tasolle.