SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Team Finland -liittovalmennusryhmät nimetty

Kilpagolf14. Joulukuuta 2018

Toiminta tavoittaa nyt myös Suomen terävimmän kärjen

Golfliiton liittovalmennus toimii jatkossa Team Finland -brändin alla. Tukien kohdennuksilla tavoitellaan menestystä kansainvälisillä areenoilla sekä laajaa vaikuttavuutta kansalliseen kilpavalmennukseen seura- ja aluetasoilla.

Tuettavien urheilijoiden määrää liittovalmennuksessa on tarkistettu, ja varoja tullaan kohdistamaan entistä enemmän henkilökohtaisten valmennusprosessien tukemiseen.

Liittovalmennuksen suoran tuen piiriin 48 urheilijaa

Uudistetussa hakuprosessissa kutsu lähetettiin noin 100 urheilijalle, pääosin kansainvälisten ja kansallisten rankingien pohjalta.  Arvioinnissa pelaajan tuli osoittaa, että hän panostaa kilpaurheiluun suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti ja taustat on muutoinkin mietitty. Tällä menettelyllä seuraavaan vaiheeseen valikoitui 66 pelaajaa. Hakuprosessissa käytettiin apuna Olympiakomitean Urheilijan Pulssi -haku- ja arviointijärjestelmää.

Valmennusjohto käsitteli hakemukset, joista lopulliseen esitykseen valikoitui 48 urheilijaa eri liittovalmennusryhmiin. Liittohallitus vahvisti esityksen kokouksessaan 11. joulukuuta.

Valinnoissa arvioitiin ja painotettiin kilpailumenestyksen ja ranking-sijoitusten lisäksi myös suunnitelmallista ja tavoitteellista valmentautumisprosessia.

Liittovalmennuksessa tuetaan aiempaa selkeämmin jokaisen tukiurheilijan omaa valmennusprosessia ja valintoja. Esimerkkinä tehostettu tuki henkilökohtaisten valmentajien mukanaoloon leireillä ja kilpailumatkoilla. Liittovalmentajilla on kilpailuvalmentamisen lisäksi asiantuntijarooli urheilija-valmentajaparin toiminnan tukemisessa.

Ryhmiin nimettyjen urheilijoiden kanssa tehdään Urheilijasopimukset. Toiminta alkaa tammikuun alussa Olympiaryhmän leirillä.

Talenttiryhmän kärki osaksi Team Finlandia, muu toiminta laajenee valtakunnalliseksi

Talenttiryhmällä on ollut pitkään merkittävä rooli nuorten kilpavalmennuksessa. Toiminta jatkuu ja siihen haetaan lisää vaikuttavuutta ja jatkumoa alueellisten valmennusakatemioiden kautta. 10-15 vuotiaille kilpajunioreille järjestetään alueellisesti 4-6 valmennusleiriä. Näiden tapahtumien kautta tavoitetaan säännöllisesti noin 100 aktiivisesti kilpailevaa nuorta lahjakkuutta.

Alueellisten valmennusakatemioiden talenttitoiminnasta ja leiriajankohdista tiedotetaan tarkemmin tammikuun 2019 seurakirjeessä.

Edustustehtävät

Valinta Team Finland -tuen piiriin ei anna automaattisesti paikkaa edustustehtäviin. Paikat arvokilpailuihin (vuonna 2019 EM-kilpailut) jaetaan tammikuun lopulla julkistettavien valintakriteerien perusteella.

TEAM FINLAND 2019

Olympiaryhmään valituilla urheilijoilla on realistiset edellytykset saavuttaa paikka Tokion olympiakisoihin 2020. Ryhmälle järjestetään valmennusleirejä ulkomailla ja kuukausittaisia harjoituksia kotimaassa. Valmentajana toimii Timo Rauhala.

Olympiaryhmä                                                                                   Valintakriteeri

Korhonen Mikko               SHG OWGR 109.
Koivu Kim                           StLG OWGR 189.
Pulkkanen Tapio                 KG OWGR 240.
Ilonen Mikko                       LG OWGR 314.
Wikström Ursula               GT OWGR 300.
Komulainen Noora             GT OWGR 449.
Bakker Krista                         ERG OWGR 461.
Nuutinen Sanna                     KGV OWGR 498.
Blomqvist-Kakko Minea         PGC Harkinta; palaa äitiyslomalta, LET-pelioikeus, OWGR 695.

Pro-ryhmä

Team Finland -proryhmä koostuu pelaajista, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat juuri siirtyneet/siirtymässä amatöörimaajoukkueesta ammattilaiseksi. Pelaajia tuetaan henkilökohtaisissa prosesseissa ja heille tarjotaan kilpailuvalmennusta ja harjoitustapahtumia. Valmentajana toimii Pasi Purhonen.

Kaske Janne HSGC OWGR 728. AT-pelioikeus
Lindell Oliver ViG OWGR 781. CT-pelioikeus
Ahokas Antti VG OWGR 871. CT-pelioikeus
Kakko Roope HGK OWGR 1173. CT-pelioikeus
Ruuska Lauri Tarina OWGR 1432. NL-pelioikeus
Kahlos Juuso PGC Harkinta; Satelliittikiertueen pelioikeus
Välimäki Sami NRG Harkinta; Satelliittikiertueen pelioikeus, amatöörimaajoukkuessa 2018
Myllymäki Aleksi NRG Harkinta; amatöörimaajoukkueessa 2018
Koivisto Tiia HiGM OWGR 677.

Miehet – amatöörit

Miesten amatööriryhmän pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla. Osalla on tavoitteena ammattilaisgolf lyhyellä aikavälillä ja osa valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kansainvälisiin arvokilpailuihin ja edustustehtäviin, sekä mittaavat tasoaan myös ammattilaiskentillä. Valmentajana toimii Pasi Purhonen.

Honkala Matias           NG WAGR 54.
Lehesmaa Santeri         TaG WAGR 103.
Hietala Alex                     KGC WAGR 252.
Mähönen Veeti                 PGH WAGR 390.
Jolkkonen Jonatan             KGC WAGR 415.
Simberg Casper                   StLG WAGR 422.
Alajärvi Eemil                        AGN Harkinta; paras v. 2000 syntynyt juniorimaajoukkueesta siirtyvä, WAGR 1461.

Naiset – amatöörit

Naisten amatööriryhmän pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla. Moni pelaaja valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kauden aikana kansainvälisiin arvokilpailuihin ja edustustehtäviin maajoukkuekalenterin mukaan. Ryhmän valmentaja julkistetaan myöhemmin.

Backman Anna         KanG WAGR 110.
Riihijärvi Kiira             ViGC WAGR 283.
Junkkari Krista             KosG WAGR 435.
Barrett Daniella           AG WAGR 451.
Saksa Elina                     AG WAGR 506.
Tukiainen Emilia             KarG WAGR 583.
Danielsson Erika               SGC WAGR 670.

Pojat 17-18v

Poikien liittovalmennusryhmä hakee kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista ja sen vaatimuksista. Kilpailut valitaan henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Liittovalmentaja ja henkilökohtaiset valmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä. Valmentajana toimii Mikael Mustonen.

Siltala Sakke KGM WAGR 2716.
Taivainen Eetu KarG WAGR 3585.
Tuusa Saku SaG FJAR 1.
Rantala Matias TGK FJAR 8.

Pojat – talentti 15-16v.

Yläkouluikäisten poikien talenttiryhmä on osa Team Finlandia. Toiminnassa otetaan ensiaskeleet kansainvälisessä kilpailemisessa. Talenttitoimintaa toteutetaan yläkoululeirityksenä yhdessä Suomen Urheiluopiston kanssa. Valmentajana toimii Juha Skyttä.

Mäki-Petäjä Niilo   VGH FJAR 9.
Saareks Jesse         KosG FJAR 15.
Talusen Joel             TGK FJAR 17.
Gerkman Elmo           NGK FJAR 22.

Tytöt 17-18v

Tyttöjen liittovalmennusryhmä hakee kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista ja sen vaatimuksista. Kilpailut valitaan henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Liittovalmentaja ja henkilökohtaiset valmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä. Ryhmän valmentaja julkistetaan myöhemmin.

Hiltunen Kerttu   TawG WAGR 323.
Bakker Katri         HGCC WAGR 1711.
Torvinen Emilia     LG WAGR 1862.
Svahn Matilda         ViG FJAR 5.
Huhtala Ada             VG FJAR 8.

Tytöt – talentti 15-16v

Yläkouluikäisten tyttöjen talenttiryhmä on osa Team Finlandia. Toiminnassa otetaan ensiaskeleet kansainvälisessä kilpailemisessa. Talenttitoimintaa toteutetaan yläkoululeirityksenä yhdessä Suomen Urheiluopiston kanssa. Valmentajana toimii Juha Skyttä.

Rissanen Aada         AG WAGR 1924.
Kuronen Oona          TawG FJAR 6.
Isometsä Janet           WGCC FJAR 11.

Lisätietoja Team Finland -toiminnasta:

Valmennuskoordinaattori Eero Kangasniemi +358 40 761 3352 / eero.kangasniemi@golf.fi