SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Speedgolf Sprint oli menestys

Kilpagolf5. Heinäkuuta 2019

Ennakkosuosikit Rantanen ja Hallanoro pitivät pintansa

Speedgolf Sprintin maailman ensi-ilta SM-viikolla oli menestys eivätkä ennustetut sateetkaan kuin hipaisseet Keimola Golfia. Molemmissa sarjoissa ennakkosuosikit pitivät pintansa finaalissa, vaikka eivät kellottaneetkaan parhaita aikoja aamun karsinnoissa.

Miesten sarjan ratkaisu meni sekuntipeliksi. Lopulta lajin maailmanmestari Mikko Rantanen vei SM-kultaa kymmenen sekunnin erolla Jari Pitkälään. Molemmat pelasivat neljän reiän pikamatkan kolme yli parin ja juoksivat reiluun 10 minuuttiin. Pronssia pokkasi neljä sekuntia hitaammalla ajalla Henrik Honkalehto.

”Alotin vähän huonosti kahdella bogilla, mutta ajattelin että painetaan nyt kuitenkin menemään. Kärsivällisyys ja kokemus ehkä auttoivat, kun tietää että jos itsellä on vaikeuksia niin on muillakin”, Mikko Rantanen pohti finaalista.

”Tosi mielenkiintoinen formaatti. Pitää jutella kansainvälisten speedgolf-organisaatioiden kanssa nyt kun sprint-matka on koeponnistettu täällä meillä. Hienoa jos tapahtuma saisi jatkoa Suomessakin ja SM-viikolla.”

Henrik Honkalehto, Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä

Ex-hiihtäjät Jari Isometsä ja Anssi Pentsinen pääsivät molemmat finaaliin. Pentsinen oli tyytyväinen suoritukseensa kun sai parannettua tulostaan finaalissa.

”Mukavaa oli kisailla ja aika omalle tasolleni pelasin muutamaa huonoa lyöntiä lukuun ottamatta. Varmasti tulee kesän mittaan kokeiltua vielä uudestaankin speedgolfia”, Paloheinässä pelaava Pentsinen mietti.

Anssi Pentsisen juoksu kulki, ja hän aikoo palata speedgolfin pariin vielä myöhemmin kesällä.

Naisissa ennakkosuosikki Milla Hallanoro otti SM-kultaa selkeällä erolla muihin. Karsinnassa peli vielä kangerteli, mutta finaalissa juoksu parani lähes minuutin ja lyöntejä hän sai karsittua viisi, pelaten kaksi yli parin ja samalla finaalin parhaan tuloksen. Hopeaa otti Iida-Lotta Juura ja pronssia Liisa Soppela.

”Karsinta oli hankala, mutta loistofiilis jäi kun sai parannettua. Finaalissa juoksin vähän hiljempaa ja käytin lyönteihin enemmän aikaa, ja muutaman sekunnin uhraus kannatti”, Milla Hallannoro kertasi taktiikkaansa.

”Sprint-versio on mielestäni kovempi laji kuin 18 reiän speedgolf, en ole näin hengästynyt normaalikisojen jälkeen! Etenkin kun pelataan kahdesti, toinen kierros otti hapoille”, Hallanoro vertaili pikamatkaa tavalliseen speedgolfiin.

Liisa Soppela, Milla Hallanoro ja Iida-Lotta Juura

Mitalistit ja muutkin pelaajat olivat erittäin tyytyväisiä uuteen formaattiin, ja jatkoa toivottiin kuorossa.

Tapahtuma ylitti odotukset myös Golfliitossa ja Ylellä.

”Loistava kokonaisuus. Uuden tapahtuman järjestelyissä oli paljon mitä emme osanneet odottaa – tulospalvelua jännitimme eniten, mutta grafiikka ja kaikki toimivat hienosti. Iso kiitos kaikille mukana olleille ja tietysti yleisölle!” kilpailukoordinaattori Annika Nykänen tiivisti.

Koostelähetys kilpailusta perjantaina TV klo 18.00. Kisatallenne suorasta lähetyksestä katsottavissa Yle Areenasta 30 päivän ajan.

Tulokset TÄÄLTÄ.

Lisätietoa https://www.sm-viikko.fi/

Milla Hallanoro hallitsi finaalia suvereenisti.