SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky maajoukkue- ja liittovalmentajiksi

Kilpagolf20. Lokakuuta 2020

Kaksi vuotta tyttöjen ja naisten valmennuksesta vastannut Jussi Pitkänen jatkaa pestissään. Uutena kasvona Team Finland -toimintaan tulee salibandyssa menestystä luonut, mutta myös golfin saralla yksilövalmentajana ansioitunut Petteri Nykky. Kaksikon pääasiallinen tehtäväkenttä kattaa Team Finland -urheilijoiden henkilökohtaisten valmennusprosessien tukemisen, maajoukkue- ja edustustehtävät sekä kansallisen kilpagolfyhteisön ja -toimijoiden kouluttamista.

Kumpikin tehtävään valituista ottaa vastaan haasteen innolla. Suomalaisten kärkipelaajien viimeaikainen läpimurto kansainvälisillä areenoilla raivaa tilaa uudelle sukupolvelle, joiden kanssa Team Finland -valmentajat työskentelevät.

Jussi Pitkäsen toimenkuvaan kuuluu naisten ja tyttöjen valmennuksen lisäksi alueellisten Team Finland -akatemioiden toiminnan sisältöjen suunnittelu- ja kehitysvastuu. Kansainvälisessä ympäristössä pitkään toimineen Pitkäsen vahvuuksiin kuuluu laaja kansainvälisten osaajien verkosto, jota hän on myös aktiivisesti hyödyntänyt Suomi Golfin eteenpäin viemiseksi.

”Olen asunut ja toiminut pitkään ulkomailla. Pääsen nyt toteuttamaan isoa haavettani ja saan olla mukana rakentamassa Suomi Golfin menestystarinaa pitkäjänteisesti. Odotan todella paljon tulevia projekteja, joita saamme olla Petterin kanssa rakentamassa”, sanoo Pitkänen, jonka sopimus kattaa seuraavan olympiadin vuoden 2024 loppuun.

Jussi Pitkänen Team Finlandin testileirillä keväällä 2020. Testattavana Emilia Tukiainen.

Petteri Nykyn valmennuspesti Golfliiton tehtävissä on ensivaiheessa kaksivuotinen, päävastuualueena miesten ja poikien valmennus. Nykyn tulo Team Finland -valmennustiimiin luo vääjäämättä korkeita ennakko-odotuksia, onhan miehen meriittilistalla laajaa näyttöä menestyvien prosessien johtamisesta ja toteutuksesta.

”Olen ollut onnekas ja saanut jo pitkään toimia kahden suuren intohimoni, salibandyn ja golfin, parissa. Nyt golf tulee olemaan aiempaa isommassa ja merkittävämmässä roolissa valmennuksen arjessa. Salibandy ei jää sinällään taka-alalle, onhan meillä tulossa ensi vuoteen siirtyneet MM-kisat, ja se on tietysti korkealla tavoiteasteikossa, vaikka päivittäinen tekeminen määrällisesti pieneneekin.”

”Olen iloinen siitä, että päättäjät kummassakin liitossa suhtautuvat myönteisesti kahden merkittävän tehtävän yhdistämiseen. Uskon vahvasti tuloksentekoon jokaisen ihmisen oman tahtotilan ja yksilön kehittämisen kautta”, toteaa Nykky.

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen odottaa paljon nyt valitulta valmentajakaksikolta.

”Minulla on vankka luottamus tähän tiimiin, sekä yksilöinä, että etenkin tehokkaana työparina. Suomi Golf saa yhdistelmän, jossa korostuu intohimo, analyyttisyys ja kyky tehdä tulosta. Henkilökohtaisten valmennusprosessien tukeminen on keskiössä, mutta odotan myös paljon niiltä toimenpiteiltä joita tullaan kohdistamaan valmentajien ja muiden kilpagolftoimijoiden kouluttamiseen.”

Suomalaisessa golfvalmennuksessa, kuten koko urheilukentässä, peräänkuulutetaan parempaa perehtymistä kansainvälisen tason vaatimuksiin. Tähän tullaan golfissa panostamaan, ja nyt tehdyt valmentajavalinnat tukevat Juvosen näkemyksen mukaan tätä tavoitetta.

”Jussi Pitkäsen osaaminen ja laaja kansainvälinen kontaktipinta mahdollistaa yhteistyön huipputason valmentajien ja kouluttajien kanssa. Kun tähän yhdistetään Petteri Nykyn kiistaton taito tuottaa ja saada esiin urheilijan osaaminen tiukassa kilpailutilanteessa, niin uskon vahvasti, että meillä on nyt loistava mahdollisuus luoda pitkäjänteinen ja jatkuvaa menestystä tuottava valmennusprosessi.”

Molempien liittovalmentajien sopimus alkaa tammikuussa. Team Finland -toiminta on laajaa, ja tarjoaa Suomi Golfille osaavan asiantuntijaverkoston, jolla on merkittävä rooli liittovalmentajien työn tukemisessa. Asiantuntijaryhmän kanssa tehdään jatkosopimukset loppuvuoden 2020 aikana.

Koko valmennustiimi esitellään golf.fi -verkkosivuilla, kun kaikki sopimukset on vahvistettu.