SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

FJT Finaali tarjoili huipputasoista juniorigolfia

Kilpagolf9. Syyskuuta 2018

Catmandoo Finnish Junior Tourin finaalikilpailu huipensi juniorien kauden Porissa.

FJT Finaali oli yksi kiertueen major-kisoista, mikä tarkoitti sitä, että jaossa oli normaalien rankigpisteiden lisäksi myös WAGR (World Amateur Golf Ranking) -pisteitä. Kisoissa, joissa jaetaan WAGR-pisteitä, on pelattava vähintään kolme kierrosta, minkä vuoksi ensimmäisenä kilpailupäivänä pelaajat urakoivat kaksi kierrosta.

Sakke Siltalalle kausi 2018 on ollut huima.

Kisan ensimmäisenä päivänä pelaajat tuntuivat lämpenevän sitä mukaa, mitä pidemmälle päivä eteni. Ensimmäiset kierrokset näyttivät toimivan hyvinä lämmittelykierroksina, sillä iltapäivästä Porissa saatiin todistaa useita birdie-putkia ja parin alittaneita kierrostuloksia.

Päivän selvästi kovimmasta tuloksesta vastasi Hong Kongista voitokkaalta kisareissulta kotiutunut Sakke Siltala. Siltala iski päivän toisella kierroksella tuloksen 64 lyöntiä (-8), ja kirjautti samalla itsensä uudeksi Porin Golfkerhon kenttäennätyksen haltijaksi. Kierroksen aikana Siltala ei tehnyt yhtään bogeyta.

”Salaisuuteni hyviin kierrostuloksiin ovat lähiaikoina olleet loistavat lähestymiset. Pääsen raudoilla koko ajan lähelle lippua ja hyville birdie-paikoille”, totesi Siltala kierroksensa jälkeen.

Ennen finaalipäivää kolmen kärki pojissa oli siis Sakke Siltala 137 (-7), Saku Tuusa 139 (-5) ja Jesse Waaralinna 140 (-4).

Finaalipäivä ei tuonut muutosta Siltalan ylivoimaan. Ilman yhtäkään bogeyta Siltala pelasi jälleen huimaa golfia ja viimeisteli kierroksensa aikana kuusi birdietä. Yhteistulos 203 (-13) kestää vertailun mihin tahansa kansainväliseen huippuamatöörikisaan.

Sakke Siltalan kausi jatkuu syyskuun lopulla Japanissa Asian Tourin osakilpailussa, johon hän sai kutsun pelattuaan Hong Kongin APGC Junior Championshipin henkilökohtaisen kisan voittoon.

”Tosi hyvillä mielin lähden Japaniin pelaamaan – ilman paineita, omaa rentoa peliä”, kaavaili Siltala tulevaa matkaansa ammattilaskisaan.

FJT Finaalin kakkossijalle sijoittui niin ikään huippugolfia pelannut Saku Tuusa yhteistuloksella 209 (-7) ja kolmanneksi Jesse Waaralinna 211 (-5).

Tytöt rikkoivat omia ennätyksiään

Krista Junkkari voitti sekä finaalikisan että FJT-rankingin.

Loistoiskussa olivat lauantaina myös tytöt, ja päivän toisella kierroksella nähtiin useampi henkilökohtainen kierrosennätys.

Johdossa ensimmäisen päivän jälkeen oli Krista Junkkari (143, -1). Päivän toinen kierros oli Junkkarin oma henkilökohtainen ennätys – kierrostulos painui ensimmäisen kerran alle 70 lyönnin haamurajan.

Toinen ennätyskierroksen pelaaja oli Aada Rissanen (144, par). Rissanen pelasi ensimmäisen kerran urallaan alle parin, ja teki sen reilusti – kierrokseen kului yhteensä 68 (-4) lyöntiä. Joukkoon mahtui jopa tuplabogey viimeiselle väylälle.

Kolmen kärkeen ujuttautui ensimmäisen kisapäivän jälkeen myös Sohvi Saarinen (145, +1).

Ennätysmurskajaiset jatkuivat myös sunnuntaina – asialla kova kaksikko Junkkari ja Rissanen, joiden välinen voittotaistelu päättyi vasta viimeisellä viheriöllä. Kilpailun voiton nappasi lopulta par-puttinsa upottanut Krista Junkkari (213, -3).

”Ensimmäistä kertaa kisan total (yhteistulos) alle parin!”, iloitsi Junkkari.

Samaan iloon yhtyi myös Aada Rissanen (214, -2), jolle FJT Finaali oli niin ikään ensimmäinen yhteistuloskeltaan parin alittanut kilpailu.

Aada Rissanen rikkoi viikonlopun aikana omia ennätyksiään urakalla.

”Emme tienneet, että olimme niin tasoissa”, ihmettelivät tytöt kilpailun ratkettua.

Pronssille nousi hyvän finaalikierroksen 69 (-3) pelannut Kerttu Hiltunen (216, par).

Palkintojenjakotilaisuudessa koettiin koskettava hetki, kun Krista Junkkari omisti kilpailun voiton viime vuonna menehtyneen isänsä muistolle.

Junkkarin kisakausi jatkuu ensi viikolla Skotlannissa pelattavassa Duke of York -kisassa, johon on kutsuttu eri maiden 18-vuotiaiden lyöntipelimestareita.

Duke of Yorkin jälkeen Junkkari alkaa valmistautua syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

Porissa palkittiin myös koko kauden parhaat pelaajat – Catmandoo Finnish Junior Tourin rankingvoittajat kaudella 2018 olivat Krista Junkkari ja Saku Tuusa.

FJT Finaalin tulokset

FJT-ranking: tytöt

FJT-ranking: pojat