SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

FINNISH SWING TUO SATELLIITTIKIERTUEEN ALASTARO GOLFIN JA KANKAISTEN GOLFIN VIHERIÖILLE

Kilpagolf16. Helmikuuta 2024

Suomessa pelataan elokuun lopulla kaksi merkittävää Nordic Liiga -satelliittitason ammattilaiskilpailua. Kokenut kisajärjestäjä Alastaro Golf isännöi edelleen Timberwise Finnish Openia, jonka jälkeen pohjoismainen ja kotimainen kärkikaarti siirtyy Kankaisten Golfiin, joka nyt ottaa ensiaskeleet kansainvälisen tapahtuman areenana. Kilpailun nimikumppanina toimii Footjoy. Kumpikin kilpailu lukeutuu 50 000 € palkintopotillaan Nordic Liigan isoimpiin, ja ne ovat luonnollisestikin myös Finnish Tourin kärkitapahtumia.

Golfliitto ja Suomen PGA ovat yhteistyössä vieneet Finnish Tourin integroituna eurooppalaiseen kilpailujärjestelmään. Finnish Tourin rankingin parhaat saivat viime kaudesta alkaen pelioikeuden Nordic Liigaan, ja porkkanaa riittää siis tulevallakin kaudella. Vuoden 2023 FT-menestyjistä Rasmus Karlsson, Kristian Kulokorpi, Jonatan Jolkkonen ja Niclas Hellberg saivat vahvan pelioikeuden pohjoismaiselle kiertueelle. Karlsson muistetaan myös 2023 Timberwise Finnish Open -voittajana.

Yhteispohjoismainen kiertue on tärkeä porras suomalaisille miespelaajille matkalla kohti kansainvälisiä areenoita. Mittavaan kilpailukalenteriin sisältyy tällä kaudella 31 kilpailua, kauden päätyttyä parhaat saavat tavoitellun pelioikeuden Challenge Tourille.

Alastaro Golfissa on vuosia tuettu kansallista kilpagolfia merkittävästi. Vuoden 2023 kilpailun palkintojenjaossa Minna Nenonen, Markku Mäkitalo, voittaja Rasmus Karlsson, Juuso Kahlos, Jaakko Mäkitalo ja Juha Juvonen. Kuva Juha Hakulinen

Timberwise Finnish Open on pelattu Alastaro Golfissa jo vuodesta 2018 ja kisa pelataan nyt kuudetta kertaa. Kenttä on todettu pelaajien puolesta loistavaksi kilpailuareenaksi, klubiyhteisö hoitaa paikallisjärjestelyt mallikkaasti ja yhteistyökumppanit ovat sitoutuneita.

Alastaro Golfin toimitusjohtaja Markku Mäkitalo on syystäkin tyytyväinen ja toivottaa jälleen pelaajat tervetulleiksi Alastaroon.

”Toivotamme ilolla kaikki huippupelurit tervetulleiksi Alastaro Golfiin. Tarjolla on taas kerran Suomen pisin kilpailukenttä, joka tarjoaa paljon haasteita ja golfnautintoja!”

Golfliiton kilpailupäällikkö ja promoottori Juha Juvonen ei säästele kehuja.

”Alastaro Golf ja heidän kauttaan pääyhteistyökumppani Timberwise ovat olleet yksi merkittävimmistä kansallisista kilpagolfin tukijoista jo monen vuoden ajan. Yhteistyömme on ollut saumatonta ja olemme aina tunteneet itsemme tervetulleiksi Alastaroon. Kunnioitan suuresti kaikkien heidän toimijoidensa panosta suomalaispelaajien tukemiseksi!”

Timberwise Finnish Openin kisapäivät ovat 22.-24.8.

Kankaisten Golfin golfkeskuksen 27 reiän kokonaisuudesta Nordic Liiga -kilpailussa pelataan Kankas ja Puisto.

Kankaisten Golf on uusi toimija kansainvälisessä kilpailuympäristössä. Aktiivisen golfyhteisön tavoitteellinen toiminta saavutti yhden merkittävän merkkipaalun, kun Finnish Swing -kisapaketin toinen osakilpailu sai peliareenakseen Maskun väylät ja viheriöt. Kenttäyhdistelmänä toimii Kankas ja Puisto.

Kisan nimessä komeilee Footjoy  ja toista nimikumppania haetaan. Kisan talous on kuitenkin jo varmistettu Golfliiton kanssa hyvässä yhteishengessä laaditun sopimuksen kautta. Kankaisten Golfissa on pelattu useita kansallisen tason kilpailuja, mutta nyt edessä on isommat haasteet, joiden edessä yhteisöllä on kuitenkin luottavat tunnelmat.

”Kankaisten Golf on viime vuosina toiminut kansallisten kisojen näyttämönä käytännössä vuosittain ja pelaajilta sekä liitolta saatu palaute on ollut poikkeuksetta positiivista. Nyt kun meille tarjoutui mahdollisuus ottaa kisajärjestäjänä ns. seuraava steppi, niin käytyjen keskustelujen jälkeen tähän oli varsin helppo tarttua. Seuratoimijat ovat laadukkaalla tekemisellään osoittaneet sen, että hieman isommankin tapahtuman järjestäminen meillä on mahdollista. Sitä tukee myös seuratoimijoiden innostunut vastaanotto, kun tieto tästä mahdollisuudesta saatiin”, Kankaisten Golfin toimitusjohtaja Timo Tuominen kertoo.

Golfliiton puolesta näkymät ovat selkeät ja positiiviset.

”On hienoa, että saamme uusia toimijoita tämän tason kilpailutapahtumiin. Ilman golfyhteisöjen osallistumisalttiutta ja panosta on kilpagolfin eteenpäin vieminen mahdotonta. Kilpailuihin tarvitaan hyviä kenttiä, yhteisöjen henkilöstön ammattitaitoa, vapaaehtoisten intohimoa ja kumppaneiden sitoutumista. Meillä on yhteinen näkemys kilpailun järjestämisen tavoitteista ja odotan innolla tulevan yhteistyöhankkeemme valmistelua ja tietysti ennen kaikkea itse toteutusta”, summaa Juvonen.

Finnish Swingin toisen etapin kisapäivät ovat 28.-30.8.