SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Erkko Trophyssa kotimaan kovin kärki paikalla

Kilpagolf7. Elokuuta 2019

Yksi Euroopan pitkäaikaisimmista amatöörikisoista järjestetään Talissa jo 54. kerran

Finnish Amateur eli tuttavallisemmin Erkko Trophy kerää kovan pelaajakattauksen Taliin 8.-10.8. Mukana ovat heinäkuun lyöntipelin SM-voittajat ja suurin osa maajoukkuepelaajista. Talin kenttä on upeassa kunnossa ja olosuhteet muutenkin otolliset tuloksentekoon, joten loistava urheilujuhla on odotettavissa.

Ensimmäisen kerran Eljas Erkon lahjoittamasta voittopokaalista pelattiin Helsingin Golfklubilla vuonna 1966. Perinteikkään kilpailun voittajissa on useita nykyisiä ET-voittajia.

Suomalaisten lisäksi kolmen kierroksen kisassa on mukana 27 ulkomaalaista pelaajaa, joista eksoottisimmat Argentiinasta ja Marokosta. Yhteensä pelaajia on 136.

Kestääkö Junkkarin loistovire?

Monelle pelaajalle Erkko on viimeinen koitos ja kauden huipentuma Suomessa ennen paluuta Yhdysvaltoihin collegegolfin pariin.

Sama suunnitelma on myös naisten henkilökohtaista EM-hopeaa voittaneella Krista Junkkarilla, joka aloittaa opintonsa University of North Carolinassa jo ensi viikolla.

Junkkari voitti heinäkuussa lyöntipelin SM-kultaa ja seuraavalla viikolla historiallista EM-hopeaa. Loistovireen löytänyt Koski-Golfin edustaja, 19, on pelannut hurjaa kisatahtia – Erkko on jo viides perättäinen kisa ja peräti toinen tällä viikolla. Keskiviikkona Junkkari nappasi vielä Finnish Fujitsu Junior Tourin osakilpailuvoiton kotikentällään Koski-Golfissa.

Huippuvireinen Krista Junkkari on pelannut hurjaa tahti heinä-elokuussa ennen collegeen lähtöä.

Talissa voittotaisteluun ilmoittautunevat ainakin maajoukkuenaiset Kiira Riihijärvi, Emilia Tukiainen, Elina Saksa ja jo 14-vuotiaana vuonna 2013 kilpailun voittanut Anna Backman. Oman sanansa sanottavana lienee myös Tanskan Line Toft Hansenilla, jonka +2,8 tasoitus on naisten parhaimmistoa. Viime vuoden mestari Daniella Barrett ei ole mukana kilpailussa.

Miehissä monta suosikkia

Alex Hietala

Miehissä voittoa puolustaa Alex Hietala. Vasuri juhli viime vuonna kolmea SM-kultaa – 21-vuotiaissa, yleisessä sarjassa ja Erkossa sekä nousi kesän alussa parhaaksi suomalaiseksi amatöörien maailmanlistalla. Tällä kaudella peli ei ole ollut samanlaista ilotulitusta, mutta haluja uusia mestaruus varmasti löytyy.

Mukana Talissa on myös 2018 toiseksi yltänyt Matias Honkala, joka Hietalan tavoin on etsinyt parasta virettään. Suosikkilistalle voi nostaa SM-kultaa vieneen Ilari Saulon sekä loisto-otteita näyttäneet Rasmus Karlssonin ja Eemil Alajärven, joka voitti viime viikolla Itävallan avoimet ja on väläytellyt alhaisia kierrostuloksia.

Eemil Alajärvi (oik.) ja Rasmus Karlsson (vas.) tähtäävät kärkisijoille Talissa.

Mielenkiintoisia nimiä voivat olla myös neljä marokkolaista pelaajaa, joiden tasoitukset ovat +2 kieppeillä.

Kilpailu alkaa torstaina klo 7.30 miesten lähdöillä, naiset starttaavat klo 13.15 alkaen. Lauantain finaalikierrokselle selviää 36 parasta miestä ja 18 naista.

Kilpailuun on vapaa pääsy.

Lähtöajat ja tulokset TÄSTÄ.