GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kuronen ja Varis voittajiksi FJT:lla Espoossa

Kilpagolf10. Syyskuuta 2023

Molempien pelaajien vahvat kolmoskierrokset siivittivät heidät voittoon Espoon Golfseuran kilpailussa viikonloppuna

Poikien viikonloppu oli hieman tavallisesta poikkeava, kun syksyn rajallinen valoisan aika pakotti jakamaan kierrokset puoliksi lauantain ja sunnuntain välille. Voittajaa se ei tuntunut kuitenkaan haittaavan ja kisajärjestelyt saivatkin kiitosta pelaajilta. Fiksut nuoret pelaajat ottivat tilanteen mainiosti ja nähtiin jälleen kovia suorituksia kentällä.

Muuramen Golfseuran Severi Varis nappasi voiton kovalla kokonaistuloksella (72, 33, 74, 35, -2) haastavalla kentällä. Toinen ja neljäs kierros ovat yhdeksän reiän tuloksia. Mikäli nämä laskettaisiin yhteen, olisi Variksen kolmoskierros ollut huikea 68 lyöntiä.

Varis ei ole kisannut FJT:lla kovinkaan säännöllisesti tällä kaudella, joten voitto oli myös ensimmäinen. Voittoon johtaneet sävelet olivat melko selkeät.

”Lähipeli ja puttaaminen oli todella hyvää. Sain paljon up and downeja vaikka välillä tulikin huonoja lyöntejä”, kertasi voittaja onnistuneita osa-alueita pelissään.

Tämä oli todistetusti totta, sillä lähes joka kerta kun kamera osui paikalle, oli Varis tuulettamassa vähintään keskipitkän putin upotusta. Poikkeuksellinen tilanne, jossa viimeistä kertaa kentälle lähtiessä edessä oli vain yhdeksän reikää ei häkellyttänyt nuorta miestä.

”Ainoa mitä yritin tehdä oli vain sitoutua jokaiseen lyöntiin. Oli kyllä hauska taistella”, totesi Varis fiiliksistä lähteä kärjestä pelaamaan ”vain” yhdeksää jäljellä olevaa reikää.

Variksen perässä Max Aalto onnistui pelaamaan itsensä toiseksi, kun viimeinen ysi meni par-tulokseen (72-36-73-36, +1). Tasaista suorittamista oli niin ikään poikien kisan kolmosella Lauri Rosendahlilla (73-35-73-37, +2).

Avauskierroksen jälkeen terävimmästä kärjestä pudonnut Rasmus Lindberg vastasi avauspäivänä kuitenkin hienoimmasta yksittäisestä lyönnistä, kun hän löi hole in onen EGS:n kutosväylälle. Tämä kruunasi huikean etuysin (32). Itse lyönti oli pelikavereiden mukaan täydellinen.

”Sellainen sattu siihen joo. Rauta 7, väylän pelasi 174 metriä ja pallo tuli alas pari metriä ennen lippua ja rulli siitä sisään”, kertasi Lindberg itse holariaan.

Varsinaisia eagleväyliä EGS:n kentällä ei hirveästi ole, mutta useampikin hieno eagle-suoritus nähtiin, kun muun muassa Pihla Pennanen, Max Sundholm ja Sampo Pastila onnistuivat tehtailemaan eaglensa kauemmalta matkalta pääosin wedgeillä.

Tyttöjen sarjan voiton vei jo hieman kokeneempi voittaja, kun tällä kaudella jo FJT:lla, sekä FT:lla kisoja voittanut Oona Kuronen oli lopulta selvä ykkönen. Etenkin viimeinen kierros oli nappionnistuminen Tawast Golfin pelaajalta (75-74-69, +2).

Voitto ei missään nimessä ollut selvä ennen finaalikierrosta ja huippukierrosta se vaati, ennakoi voittaja ja sellainen sieltä tulikin.

”Lähdin sillä fiiliksellä että saa painaa aika kovan tuloksen, että voittaa. June on tosi kova peluri ja harmi että sattui huono päivä tänään. Oli tosiaan outo päivä kun eka oli kunnon takaa-ajo ja yhtäkkiä olikin iso johto”, kertasi Kuronen viimeistä kierrosta.

Toden totta seitsemän lyönnin voittomarginaali syntyi kokonaisuudessaan takaysillä, sen jälkeen kun hän oli jo etuysillä ottanut kuuden lyönnin eron kiinni. Voittaja sai kerättyä tarvittavat voimat viimeisen kierroksen kiriin, vaikka ensimmäisenä päivänä pienet terveysmurheet saivat jopa pohtimaan pääseekö hän maaliin saakka lainkaan.

Molemmilla voittajilla on peli kunnossa monipuolisesti ja melko vaikea kenttä haastoi molempien mielestä sopivasti pelaajia.

”Testasi mielestäni hyvin koko bägin, harvemmin itse ainakaan lyön tiiltä mitään muuta kun draivia mutta täällä ei tainnut päästä kun muutaman kerran käyttämään että on kyllä kiva kenttä tähän väliin”, kertasi Kuronen kentän monipuolisuutta.

Monet pelaajat, kuten myös voittajat totesivat raffien haastaneen pelaajia riittävästi ja griinien lähistölläkin sai olla tarkkana. Kenttä oli näin ollen saatu hyvään kisakuntoon.

Kuten voittajakin mainitsi, toiseksi tullut June Weckman ei onnistunut tänään omalla kierroksellaan (73-70-82, +9). Kaksi hienoa kierrosta riitti kuitenkin kakkossijaan, vaikka omien sanojen mukaan viimeisellä kierroksella ”mikään ei onnistunut”.

Sara Pihlajamäki oli kilpailun kolmas vahvan kakkoskierroksen ansiosta (78-72-82, +16).