SUOMEN
GOLFLIITTO

Blogit

Golf toimii vastuullisesti

BlogitCovid-19Juha Korhonen17. Huhtikuuta 2020

Koronatilanne elää päivittäin ja se vaikuttaa luonnollisesti myös golfyhteisöjen toimintaan. Golf ei ole kontaktilaji ja fyysinen etäisyys kanssapelaajiin on normaalioloissakin suuri. Golfin ja golfareiden täytyy kuitenkin käsitellä tilannetta vastuullisesti ja noudattaa tinkimättömästi viranomaisten ohjeita. Ulkoilua suositellaan, mutta totta kai annettujen ohjeitten puitteissa.

Golf ei missään nimessä ole yhteiskunnan ulkopuolella. Jos ulkona saadaan liikkua ja jos golf on tiukkojen reunaehtojen sallimissa rajoissa mahdollista, niin golfkenttiä voidaan harkiten pitää auki. Tärkeintä on turvata sekä pelaajien että henkilökunnan terveys.

Me golfarit voimme nyt itse vaikuttaa siihen, pysyvätkö golfkentät auki. Pidetään tiukasti kiinni rajoituksista ja turvaväleistä sekä vältetään kaikkea kokoontumista niin voimme nauttia ulkoilusta hienon lajimme kautta. Kuulutan tässä vastuuta ja malttia meille jokaiselle, ja etenkin kaikille riskiryhmiin kuuluville. Golfin pelaaminen ei lopu tähän kevääseen.

Viranomaismääräysten lisäksi toimiala on antanut omat suosituksensa pelaajille, tutustukaa niihin ja seuratkaa aktiivisesti myös oman seuran tiedottamista. Toimialan yhteinen tiedote.

Jos poikkeustilanne pitkittyy, toivon että golfarit osoittavat solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta omaa golfyhteisöään kohtaan. Golfkenttä vaatii jatkuvaa huoltamista ja hoitamista, eikä sitä voi jättää kesannolle hetkeksikään. Paras tapa tukea omaa golfyhteisöään ja varmistaa sen elinvoimaisuus tulevaisuudessakin on hoitaa jäsen- ja pelimaksut ajoissa. Yhteisön erilaiset palveluntarjoajat (kuten ravintola, pro, pro shop) tarjoavat lahjakortteja jatkon varalle. Samasta muistuttaa myös #tuegolfyhteisöäsi -kampanjamme.

Yhdessä tästä selvitään,
Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen