SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Vastuullisuus – viherpesua vai tulovirtaa?

Seuroille25. Lokakuuta 2022

Suomi Golfin Toimialapäivät kokoavat golfalan toimijat ja päättäjät jälleen yhteen verkostoitumaan kolmen päivän ajaksi marraskuun lopulla 24.-26.11.  Lauantain syysliittokokousta ennen on torstaina luvassa FGMA-seminaari ja perjantaina Toimialapäivä, jossa kuullaan huippupuhujilta ajankohtaisista teemoista vastuullisuus, digitaalisuus ja kilpaurheilu. Kovatasoinen ohjelma on rakennettu inspiroimaan ja herättämään keskustelua.

Suomi Golfin Toimialapäivä järjestetään perjantaina 25.11. Vantaalla klo 9 alkaen. Tapahtumasta ei ole striimejä vaan osallistua voi vain paikan päällä – tätä ei kannata missata! ILMOITTAUTUMINEN JA OHJELMA. Ilmoittaudu viimeistään 18.11.

Yksi toimialapäivien pääteemoista on vastuullisuus, ja kovan luokan puhujat avaavat aihetta eri näkökulmista tarkasteltuna, golfia unohtamatta.

Aamupäivällä kuulijat teemaan johdattelee Ilkka Halava, tulevaisuustutkija ja yritysvalmentaja, joka on ollut mukana selvittämässä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen (STEA) toimesta järjestöjen tulevaisuutta. Halava alleviivaa, että huomisen haasteista ei selviä eilisen resepteillä. Jos alussa yhteisöjen vastuullinen toiminta nähtiin pelkkinä sääntöjen ja ohjeiden noudattamisena ja seuraavana brändin ja mielikuvan vahvistajana, niin tänä päivänä se on ehdoton edellytys hyviin toiminnallisiin ja myös taloudellisiin tuloksiin. Miten golf voi hyötyä tästä?

Iltapäivällä aiheen parissa jatketaan Sitran kestävyysratkaisujen johtajan Mari Pantsarin ja yritysvastuuverkosto FIBS:n toimitusjohtaja Kimmo J. Lipposen kanssa. Mari Pantsar kannustaa ilmastopositiiviseen suhtautumiseen. Hän tähdentää, että edelleen tiukentuvat määräykset liittyen ympäristöön ja ilmastoon voidaan nähdä myös mahdollisuuksina, joista yhteisö voi saada myös kilpailuetua. Kimmo J. Lipponen puolestaan muistuttaa omassa puheenvuorossaan, ettei vastuullisuus kosketa vain isoja yrityksiä. Pelkkä liikuntamahdollisuuksien mahdollistaminen kansalaishyvinvoinnin näkökulmasta ei vapauta urheilujärjestöjä tarkastelemasta kriittisesti ja kehittämään omaa vastuullista toimintaansa. Sekä yritysmaailma että urheilujärjestöt voivat ottaa toisistaan oppia vastuullisuusasioissa.

Päivän päättävässä osuudessa ideat kohtaavat käytännön, ja keskitymme golfin omaan vastuullisuusohjelmaan sekä erityisesti sen hyvän hallinnon kokonaisuuteen. Pitkäaikainen golfyhteisön toimitusjohtaja Esa Meriläinen avaa golfyhteisön hyvän hallinnon merkityksellisyyttä ja neuvoo miten päästä alkuun kehityspolulla.