SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Syksyn liittokokous onnistuneesti läpi, uusia kasvoja hallitukseen

Seuroille25. Marraskuuta 2023

Golfliiton syksyn liittokokous pidettiin lauantaina 25.11. Kuopiossa. Mukana oli 51 seuraa, joista 19 paikalla ja 32 etäyhteydellä.

Golfliiton puheenjohtaja Antti Tiitola avasi kokouksen kertaamalla mennyttä vuotta Golfliiton ja koko Suomi Golfin onnistumisten näkökulmasta. Ensimmäisen puheenjohtajavuoden tullessa pian täyteen, esitteli Tiitola myös katsauksen keväällä nostamiinsa teemoihin ja niiden etenemiseen. Tulevana vuonna edessä on Suomi Golfin strategian päivittäminen ja siirtyminen rullaavaan malliin. Prosessi valmistui jo tänä vuonna kilpaurheilun osalta.

”Haluan kiittää kaikkia Suomi Golfin parissa toimijoita. Joukkoon mahtuu erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä, mutta yhdessä keskustellen kykenemme kehittämään toimialaa rohkeasti ja eteenpäin katsoen”, puheenjohtaja Tiitola summasi.

Golfliiton puheenjohtaja Antti Tiitola, liittokokouksen puheenjohtaja Jukka Rissanen ja liiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen olivat tyytyväisiä parin päivän antiin Kuopiossa.

Toiminnanjohtaja Juha Korhonen esitteli Golfliiton toimintasuunnitelman, jossa ensi vuoden painopisteitä ovat elinvoiman turvaaminen, digitaalisuus sekä viestintä ja vaikuttaminen. Luonnollisesti painoarvoa on myös Pariisin olympiagolfilla.

Talouspäällikkö Teemu Savolainen esitteli budjetin ja sen tärkeimmät huomiot. Inflaatiotilanne on vaikuttanut liiton toimintaan, ja vaatinut sopeuttamista. Pienestä alijäämästä huolimatta Golfliiton taloustilanne säilyy kuitenkin vakaana. Vuoden 2024 budjetti on tasapainossa. Sen tuotot ja kulut pienenevät kokonaisuudessaan edellisvuosiin verrattuna LET-kilpailun poisjäännin takia. Budjettipainotukset säilyvät digitalisaatiossa kärkenään Suomi Golf ID -projekti, viestinnässä ja markkinoinnissa sekä lajin aloittamisessa.

Päätösasioina esityslistalla olleet sääntöjen muutosehdotukset hyväksyttiin. Jatkossa hallituksen varajäseniä ei enää valita. Myöskin puheenjohtajan ja hallituksen vaaliin ilmoittautumiselle asetetaan jatkossa määräpäivä, jotta prosessin tasapuolisuus voidaan varmistaa ja valintatoimikunnan työtä ei sivuuteta.

Osmo Ruuskan kaudet hallituksessa tulivat täyteen, ja hänen paikalleen Itä-Suomen hallituksen edustajaksi nousee Aki Siren.

Uusiksi Golfliiton hallituksen jäseniksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Aki Siren (Eerikkala Golf) Itä-Suomesta ja Sami Haapamäki (Jyväs-Golf) Keski-Suomesta. Minna Nenonen (Alastaro Golf) ja Janne Pelkonen (Pickala Golf Club) uudelleen valittiin jatkamaan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta.

Puheenjohtaja Antti Tiitolan (Master Golf Club) ja hallituksen jäsenten Marko Leiviskä (Oulun Golfkerho), Saara Vahvaselkä (Espoo Ringside Golf) ja Esko Heikkinen (Vaasan Golf) toimintakausi jatkuu.

Kaikkiaan syksyn liittokokous eteni sujuvasti ja positiivisessa hengessä. Liittokokous hyväksyi Golfliiton toimintasuunnitelman ja budjetin vuodelle 2024.

Perjantain toimialapäivästä ja sen annista uutisoidaan lisää ensi viikolla.