SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kuusi finalistia Vuoden Golfseuraksi – virtuaaligaala 13.3.

Seuroille11. Maaliskuuta 2021

Suomen Golfliitto palkitsee 13. maaliskuuta pidettävässä virtuaalisessa Golfgaalassa kaikkiaan parikymmentä ansioitunutta ja menestyksekästä toimijaa lajin parista. Gaala alkaa Hall of Fame -nimityksillä ja päättyy Vuoden golfseuran julistamiseen. Finalisteiksi ovat edenneet Golf Pirkkala, Harjattula Golf & Country Club,  Kokkola Golf, Kymen Golf, Pickala Golf Club ja Santa Claus Golf.

Gaala alkaa lauantaina 13.3. klo 12, ja sitä pääsee seuraamaan TÄSTÄ LINKISTÄ. Tervetuloa mukaan!

Vuoden golfseura on valittu vuodesta 1995 alkaen. Voittajan valinta perustuu 22 eri kategorian pisteytykseen, jossa osa-alueita on muun muassa nais- ja junioritoiminta, jäsenmäärien kehitys, kilpaurheilu ja yhteiskuntavastuu. Valintakriteeritaulukko on esillä materiaalipankissa.

Kaikki finalistit ansioituivat jokaisella osa-alueella, ja kaikille yhteistä on etenkin elinvoimainen juniori- ja naistoiminta sekä aktiivisuus erilaisissa tapahtumissa ja omassa toimintaympäristössään.

Finalisteilta kysyttiin tunnelmia ehdokkuudesta, uusien harrastajien huomioimisesta sekä oman yhteisön parhaista puolista. Vastaukset esitellään alempana aakkosjärjestyksessä.

Golf Pirkkala

On mahtavaa olla finaalissa alueen ykkösseurana. Ehdokkuus tuli kuitenkin hieman yllättäen, sillä seuramme organisaatio muuttui kuluneen vuoden aikana toiminnanjohtajavetoiseksi ja toimintamallia vielä sisään ajetaan. Uskon, että vielä merkittävimmät edut alkavat näkyä tulevaisuudessa.

Yhteisömme on aina ollut avainasiakkaidensa asialla ja viime kaudella jäsenemme nauttivat kattavista eduista, joihin kuuluivat mm. GoGolf-jäsenyys sekä tarjouksia niin kuntosalilta, Padel-Tampereen pelaamisesta kuin EazyGolf-golfhallin harjoittelusta. Myös viestintää uudistettiin ja jäseniä huomioitiin säännöllisesti videouutisilla ja jäsenkirjein. Laadimme myös video-ohjeet golfkunnon ylläpitämiseksi talvikaudella.

Yhteisömme on vuosien strategian mukaisen nuorisotoiminnan kehittämisen myötä noussut alueellisten kilpasarjojen suurseurasta Suomen kärkiseuraksi. Tästä osoituksena voitimme junioreiden SM-joukkuekultaa. Menestyksen pohjana on koko seuran tuki sekä alueellisesti ylivoimaiset harjoittelu- ja peliolosuhteet, joista tulevalla kaudella pääsevät osalliseksi myös Finnish Tourin pelaajat.
-puheenjohtaja Marko Perälä

Harjattula Golf & Country Club

Olemme iloisesti yllättyneitä ja totta kai ylpeitäkin valinnastamme Vuoden golfseura -finalistien joukkoon.

Jäsenten huomiointi on meille tärkeää, ja yhdeksi tärkeimmistä tavoista ovat nousseet viikoittaiset treenit. Olemme muutaman vuoden ajan tarjonneet jäsenistöllemme veloituksettomat ja seuramme valmentajien vetämät viikoittaiset kesä- ja talviharjoittelut. Tämä mahdollisuus on ollut tarjolla koko jäsenistöllemme, ja varsinkin lajin juuri aloittaneet ovat alkeiskurssin ja Green Cardin suoritettuaan voineen edetä ohjatusti pelaajan polullaan. Yhteistreenit ovat ollut hieno sitouttamisen keino omaan golfyhteisöömme, ja jäsenemme ovat kokeneet saavansa vastinetta jäsenmaksulleen.

Harjattulassa parasta on meidän kaikki 1145 jäsentämme.
-toimitusjohtaja Juha Laukkanen

Kokkolan Golf

On aivan mahtavaa olla näin arvokkaassa nimityksessä ehdokkaana. Menneiden vuosien aikana tehdyt päätökset ovat osoittautuneet oikeansuuntaisiksi, ja on todella hienoa, että toimintamme kehitys on noteerattu valtakunnallisella tasolla. Mielestämme työ on kuitenkin vasta päässyt kunnolla alkuun ja golf on lajina tienhaarassa, jossa pitää tehdä oikeita valintoja.

Tervetullut fiilis kentälle tultaessa on tärkeä, ja tätä asiakaskokemusta pitää vaalia ja edelleen parantaa. Meillä osa tapahtumista, kuten leikkimieliset kilpailut, on kohdennettu vain uusille jäsenille ja heitä lähestytään aktiivisesti. Pelaamisen erihintaisia vaihtoehtoja on kokeiltu jo useampi vuosi tarkkaillen, mikä sitouttaa pelaajat parhaiten. Tarjolla on monimuotoisia kausimaksuja. Junioreiden maksut on pidetty erittäin alhaisina ja aloittavien aikuisten ensimmäiset vuodet ovat normaalia edullisemmat. Uutiskirjeet ja muu aktiivinen tiedottaminen kaikille jäsenille sekä kohdennettuna uusille jäsenille on osoittautunut tärkeäksi.

Olemme Kokkolassa löytäneet yhteisöllisyyden hengen uudestaan, joka näkyy hyvänä fiiliksenä ja aktiivisena osallistumisena toiminnassa. Ideat kehittyvät ja toteutuvat monipuolisempana. Pelaajia on ilahduttavasti taaperosta isovanhempiin. Tavoitteena on saada koko alueelle lisää vetovoimaa ja uutta toimintaa. Juniorimäärän kasvaessa olemme saaneet myös uusia juniorivalmentajia. Moni asia tuntuu menevän tällä hetkellä oikeaan suuntaan – Suomen 4. vanhin golfseura on tehnyt paluun.
-puheenjohtaja Krister Höglund

Kymen Golf

Ehdokkuus tuntuu todella hyvältä! Seuramme vastuuhenkilöt ovat tehneet oikeita asioita, kun olemme tähän hienoon tilanteeseen päässeet. Tämä antaa meille lisää intoa kehittää toimintaamme niin omien kuin vieraspelaajiemme pelikokemusten parantamiseksi laadukkaalla kentällämme.

Meillä on uusille pelaajille tarjolla suosittua kummitoimintaa, jossa kokeneempi jäsen auttaa ja tukee alkuaskelilla pelaamisessa. Myös pelimaksumme ovat heidän toisena pelivuotenaan hieman normaalia pienemmät. Tavoitteena on pitää aloittajille yhteistapahtumia, kun se on taas mahdollista. Keväällä julkaisemme jutun paikallisessa mediassa, jossa haastatellaan viime kesänä golfin aloittanutta pariskuntaa heidän harrastuksensa alkuvaiheista ja miten he aikovat tulevana kesänä sitä jatkaa.  Ennen ulkopelikauden alkua teemme lisäksi jäsenkyselyn, jossa suuntaamme joitakin kysymyksiä uusille jäsenille.

Kymen Golfissa on monipuolinen ja mukavan aktiivinen jäsenistö sekä erinomainen kenttä, jonka pelattavuutta, visuaalista ilmettä ja kuntoa kehitämme systemaattisesti. Meille on helppo tulla pelaamaan, vaikka useammaksi päiväksi kerrallaan kauempaakin.
-puheenjohtaja Pekka Salmi

Pickala Golf Club

Finaalipaikka on todella hieno kunnianosoitus yhteisöämme kohtaan. Olemme koko menneen vuoden pyrkineet kehittämään ja löytämään uusia tapoja pitää huolta yhteisöstämme poikkeusoloissakin. Haasteiden sijaan pyrimme näkemään mahdollisuuksia.

Meillä on panostettu pelaajan polkuun ja kokonaisvaltaiseen asiakaskokemukseen. Uusille pelaajille ja alkeiskurssilaisille tarjotaan edullisia ja houkuttelevia paketteja jatkaa Pickalalaisena. Tarjolla on lisäksi erilaisia jatkokursseja, ja suosittuja ovat olleet myös uusien pelaajien ja etenkin naisten yhteiset peli-illat.

Pickalassa on parasta yhteinen jatkuva halu kehittää Pickalasta entistä vetovoimaisempi. Totta kai lisäksi tietenkin upeat jäsenemme!
-toiminnanjohtaja Sanna Haavisto

Santa Claus Golf 

Olemme erittäin otettuja kunniasta olla ehdolla Vuoden golfseuraksi. Kiitos kuuluu jäsenillemme ja seuramme toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille, sekä luonnollisesti myös mahtavalle henkilökunnallemme.

Olemme jo vuosia tehneet aktiivisesti töitä uusien pelaajien saamiseksi lajin pariin ja golfin näkyvyyden lisäämiseksi Rovaniemellä. Tehty työ on tuonut tulosta – alkeiskurssin käy vuosittain noin 100 henkilöä, ja heistä valtaosa on hyödyntänyt aloittelijan pakettimme.
Paketti sisältää kurssin lisäksi seurajäsenyyden, rajoittamattoman pelioikeuden ja yhteisiä ohjattuja harjoituksia ja kilpailuja kesäkauden ajan. Seuraavalla kaudella tarjolla jatkopaketti, jonka sisältö on alkeiskurssia lukuun ottamatta sama.
Toivotamme aina kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi seuraan lähettämällä heille tervetuloviestin liitteenä lyhyen tietopaketin Santa Claus Golfista. Tänä vuonna lähetimme loppuvuodesta toisen kirjeen, jossa keräsimme palautetta ja toivotimme tervetulleiksi tutustumaan talvigolfiin. Kannustimena tarjosimme pötkön palloja ja pussin tiitä, osana Golfliiton tehokehittämishanketta.

Parasta meillä on Lappilainen lämminhenkinen tekeminen. Tarjoamme kaikenikäisille jäsenillemme erilaista toimintaa lähes ympärivuotisesti. Haluamme olla pelaajillemme kuin toinen koti, toinen olohuone. Mahtavinta meillä on se, että pystymme tarjoamaan jäsenillemme kesän golfin, harjoitusten ja erilaisten tapahtumien lisäksi myös talvigolfkentän ja yhteistä ryhmäliikuntaa myös talven ajan.
Junioreiden kesken on innostavien opettajien myötä mahtava meininki. Vasta-alkaneiden harjoitusryhmissä golfista tulee intohimo, kun pelitaidot kehittyvät nopeasti, kilpailuihin osallistumisen kynnys madaltuu ja ryhmäläiset löytävät uutta peliseuraa. Talven golfarin lihaskunto- ja kehonhuoltoharjoituksissa yli 30 henkinen joukkomme alle 30:sistä yli 70:iin pitää yhdessä hauskaa samalla golfkuntoaan ylläpitäen. Talkoissa on ollut ennätysmäärä osanottajia ja yhdessä tekemisen meininki on hieno. Jäsentemme lisäksi myös vieraat viihtyvät luonnonkauniissa vaaramaisemissa olevilla kentillämme ja kotoisan mökkimäisellä hirsiklubillamme.
-toimitusjohtaja Pia Lillberg