SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliitto ja Vitec NexGolf yhteisymmärrykseen datan hyödyntämisestä analytiikassa

Seuroille8. Heinäkuuta 2022

Pitkien ja välillä paikalleen pysähtyneiden neuvottelujen jälkeen Golfliitto ja NexGolf ovat saaneet sovittua olennaiset yksityiskohdat NexGolf-järjestelmässä olevan kenttien varausdatan siirtämisestä Players 1st -järjestelmään. Datan siirto analytiikkakäyttöön on nyt teknisesti mahdollista kaikista yleisimmistä Suomessa toimivista varausjärjestelmistä eli NexGolfista, WiseGolfista sekä Golfboxista.

”Tämä oli kaivattu askel, joka palvelee koko toimialaa. Pystymme tarjoamaan kaikille yleisimpiä ajanvarausjärjestelmiä käyttäville golfyhteisöille edistyksellistä vertailevaa analytiikkaa. Lisäksi ensimmäistä kertaa voimme Suomessa seurata valtakunnallisia kierrosmääriä reaaliaikaisesti”, kiittää Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist.

”Olemme päässeet osallistumaan aktiivisesti keskusteluun Golfliiton digitaalisesta palvelukehityksestä jäsenyhteisöilleen. Koemme, että näkemystämme ja toimialaosaamistamme on arvostettu. Haluamme jatkossakin olla mukana kehittämässä asiakaskenttiämme sekä koko golftoimialaa hyödyttäviä ratkaisuja, joista Players 1st -integraatio on hyvä esimerkki”, kertoo Vitec NexGolfin toimitusjohtaja Tuomo Heikkilä.

Nordqvist on mielissään viime aikojen kehityskulusta NexGolfin kanssa.

”Viimeisten parin vuoden aikana on tapahtunut positiivinen muutos NexGolfin ja Golfliiton yhteistoiminnassa. Hyvin toimineen asiakaspalvelun yhteydenpidon lisäksi myös muilta osin yhteydenpito toimii ja on rakentavaa. Olemme tyytyväisiä NexGolfin viime aikojen nopeaan etenemiseen.”

Pelaaja Ensin -palvelu kasvaa monipuolisemmaksi tietopankiksi

Golfliitto tarjoaa golfyhteisöjen käyttöön neljän pohjoismaalaisen golfliiton yhteisinvestointina toteutetun vertailevan analytiikan palvelun. Palvelu käyttää kaikkien yleisimpien ajanvarausjärjestelmien, NexGolf, WiseGolf ja Golfbox, varausdataa.

Players 1st Business Intelligence toimii asiakaskokemuksen mittauksesta tutun Pelaaja Ensin -palvelun käyttöliittymässä.

”Palvelu on käytettävyydeltään huippuluokkaa. Varaus- ja jäsendataa voi tarkastella erittäin monipuolisesti mutta samalla ketterästi. Selkeä lisäarvo on myös vertailtavuus muiden golfyhteisöjen keskiarvotietoihin, kentästä ja järjestelmätoimittajasta riippumatta”, Nordqvist kehuu.

Golfliitto tarjoaa palvelun golfyhteisöille jäsenmaksuun kuuluvana palveluna riippumatta siitä, mittaako järjestelmällä asiakaskokemusta vai ei. Datan muokkaamisessa analytiikkakäyttöön ollaan lähellä maalia.

”Datanhallinta ei ole helppo laji ja kolmen eri järjestelmän datan yhdistämisessä vertailukelpoiseksi tiedoksi on ollut merkittävä työnsarka. Tämä on pioneerityötä. Olemme loppusuoralla, joka on tosin perinteisesti pitkä”, päättää Nordqvist.

Näillä näkymin käyttöönotto tapahtuu elo-syyskuun aikana.