SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

WHS ja kauden alku

Pelaajalle4. Toukokuuta 2020

Suomi siirtyi maailmanlaajuiseen tasoitusjärjestelmään (WHS) helmikuussa, ja pelaajat ovat erittäin aktiivisesti tarkastelleet tasoituksiaan. Nyt golfkauden todenteolla käynnistyessä kiinnostus omaa tasoitusta kohtaan luonnollisesti taas lisääntyy.

Kokosimme pelaajien avuksi muutaman yleisimmän kysymyksen liittyen WHS:ään, tasoituksiin ja tasoituskierrosten pelaamiseen. Lisää kysymyksiä ja vastauksia löytyy WHS-sivujen UKK-osiosta.

En ymmärrä miten tasoitukseni on laskettu

Tämä on hyvin ymmärrettävää varsinkin alkuvaiheessa. Kotiseurasi auttaa sinua tai voit tutustua Golf.fi:n WHS-sivuihin, jotka kertaavat tasoitusjärjestelmän perusteet. Perussääntö on, että tasoitus lasketaan kahdeksan parhaan kierroksen keskiarvona 20 viimeisestä tasoituskierroksesta. Tasoitusta tarkastellaan siis pidemmältä aikaväliltä kuin aiemmassa EGA-järjestelmässä, jossa uusinta tulosta verrattiin nykyiseen tasoitukseen.

Voinko pelata tasoituskierroksia myös koronarajoitusten aikana?

Kyllä voit. Golfliiton sääntö- ja tasoitustoimikunta on päättänyt toimenpiteistä poikkeusajalle, kuten että suositaan mobiilituloskortteja, pelaaja voi toimia omana merkitsijänään ja että lippujen suositellaan pidettäviksi reiässä.

Voit lukea ne kokonaisuudessaan TÄSTÄ.

Olen syöttänyt tasoituskierroksen väärin tai sama kierros on useampaan kertaan. Voiko kierroksen poistaa?

Pelaaja ei voi itse muuttaa rekisteröityä tulostaan vaan sen tekee aina kotiseura. Informoi siis kotiseuraasi.

Tasoitukseni nousi vaikka pelasin hyvän kierroksen – miten tämä on mahdollista?

Tasoitus lasketaan perussäännön mukaisesti 8 parhaan kierroksen keskiarvona 20 viimeisestä tasoituskierroksesta. Jos pelaat 8 parhaan kierroksen joukkoon kuuluvan uuden tuloksen, mutta pois putoava kierros on ollut kaikista paras, voi käydä niin, että tasoitus nousee. Lisäksi suurimmalla osalla pelaajista ei ole 20 kierrosta rekisterissään. Kun kierroksia on vähemmän sovelletaan seuraavaa taulukkoa:

Kun kierroksia on vähemmän, voi olla useita tilanteita, joissa tasoitus laskee vaikka uusin tulos ei olisi niin hyvä. Tasoituksen muuttuminen kuitenkin tasoittuu, kun rekisterissä alkaa olemaan yli 10 kierrosta.

Seurajärjestelmäni ei näytä tasoitustasi oikein tai se ei päivity

Seurajärjestelmien ja eBirdie-palvelun synkronoinnin välillä on ollut haasteita, joita parhaillaan ratkaisemme hyvässä yhteistyössä kaikkien järjestelmätoimittajien kanssa. Kaikki osapuolet pyrkivät mahdollisimman nopeasti ratkaisemaan ongelmat, mutta pyydämme kärsivällisyyttä. Tasoituksen voi  tarkistaa esimerkiksi omasta eBirdie-sovelluksesta, joka toimii aina ajantasaisen tasoitustiedon lähteenä.

Miksi tasoituskierroksen pelaaminen Golf GameBookilla ei onnistu?

eBirdien yhteydessä olevalla Golf GameBook-sovelluksella ei aiemmin voinut pelata tasoituskierroksia, jos eBirdiessä aktivoitu seura ei ollut pelaajan kotiseura. Nyt tätä rajoitusta ei enää ole ja tasoituskierroksia voi pelata normaalisti. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että oma kotiseuratieto on seurajärjestelmässä oikein. Tämän voi tarkistaa oman seuran kanssa.

Sovellusten täytyy olla myös synkronoitu keskenään.