SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Tiiboksipuhe muistuttaa, että jokaisen sanoilla ja teoilla on merkitystä

Pelaajalle12. Toukokuuta 2022

Golfliitto loi alkuvuodesta #tiiboksipuhe-kampanjan yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Tavoitteena on parempi urheilukulttuuri ja että jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi golfin pariin. Kampanja muistuttaa, että jokainen meistä voi vaikuttaa puheillaan ja käytöksellään viihtyvyyteen golfin parissa. Välillä on hyvä tarkastella omaa toimintaa ja sanomisiaan kentällä.

Tiiboksipuhe on positiivista, kannustavaa, muut huomioivaa, hyvän ilmapiirin luovaa puhetta ja toimintaa, jossa kaikilla on turvallinen peliympäristö niin 1.tiillä kuin muuallakin golfyhteisössä.

”Tiiboksi on paikka, jossa monet kohtaamiset golfkentällä tapahtuvat – joskus ensimmäistä kertaa. Pelataan sitten tuttujen tai tuntemattomien kanssa, pitäisi jokaisella olla hyvä olla harrastuksen parissa. Tiivistettynä kyse on muiden huomioimisesta ympärillämme”, summaa seuratoimintapäällikkö Kirsi Erofejeff-Engman.

Tiiboksipuhe-kampanja pohjautuu Olympiakomitean Pukukoppipuhe-kampanjaan, mutta on golfin oma versio siitä. Taustalla vaikuttaa lisäksi SUEK:in vuonna 2020 tekemä ”Häirintä kilpaurheilussa” -tutkimus, jossa yleisin esiintyvä häirinnän muoto oli häiritsevä ja syrjivä puhe.

”Golf on lähtökohtaisesti tasa-arvoinen laji eri tiipaikkoineen ja tasoitusjärjestelmineen. Jo alkeiskursseilla käydään läpi golfiin olennaisesti kuuluvia käytös- ja turvallisuusohjeita, kuten kättely, kaikkien tervehtiminen ja fore-huuto. Etenkin nyt pelaajamäärien kasvettua teema on noussut entistäkin tärkeämmäksi ja halusimme siksi nostaa sitä esille”, kertoo Erofejeff-Engman.

Golfliiton kanavissa näkyy kauden aikana #tiiboksipuhe-materiaaleja, jotka muistuttavat hyvästä golfkäyttäytymisestä ja ystävällisestä asenteesta. Materiaalit ovat myös golfyhteisöjen käytettävissä.

Golfmessutallenteella Iiro Harjula avaa Sami Halmeen (MLL) ja Golf Talman kapteeni Kirsi Rastaan kanssa, millaista on hyvä tiiboksipuhe, ja millaisia pieniä tekoja se pitää sisällään.