SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomi Golf ID julkaistu – päivitä eBirdie

Pelaajalle29. Toukokuuta 2024

Monta tapaa pelata – yksi tapa kirjautua

Golfliitto on julkaissut uuden Suomi Golf ID -tunnistautumispalvelun, joka yhtenäistää digitaalisten golfpalveluiden kirjautumisen yhdistämällä ne yksilöllisen käyttäjätunnuksen alle.  Se on ainoa tunnus, jonka pelaaja jatkossa tarvitsee jäsen- ja tasoitustietoa käsitteleviin digitaalisiin palveluihin. Uusi kirjautumistapa parantaa golfarin tietoturvaa ja helpottaa operointia tunnusviidakossa.

”Hienoa, että merkittävä panostus golfarin tietoturvaan käyttömukavuuteen on saatu julkaisuvaiheeseen. Pelaajan näkökulmasta on olennaista, että Suomi Golf ID vähentää erilaisten käyttäjätunnusten ja salasanojen hallinnoinnin tarvetta ja tulee tekemään golfpalveluiden käytöstä entistä kätevämpää”, Golfliiton digipäällikkö Aarni Nordqvist summaa.

Palvelun käyttöönotto on yksinkertaista. Sen aktivointi ja hallinnointi tapahtuvat pelaajan omassa eBirdie-sovelluksessa. Päivitä eBirdie-sovelluksesi sovelluskaupasta, ja kirjaudu sisään entiseen tapaan. Valitse yläkulman viivavalikosta Suomi Golf ID, ja seuraa ohjeita. Kertakäyttöinen salasana lähetetään sähköpostiisi, ja sillä kirjautumisen jälkeen salasana täytyy uusia aktivoinnin loppuun saattamiseksi. Aktivoinnin jälkeen Suomi Golf ID korvaa seuratunnuksilla kirjautumisen palveluun.

Aktivointia varten pelaajien on tärkeää varmistaa, että kotiseurassa käytettävä sähköpostiosoite on henkilökohtainen ja yksilöllinen. Kahdella pelaajalla, kuten puolisoilla, ei voi olla käytössä sama sähköpostiosoite.

Ensimmäisessä vaiheessa kauden alussa Suomi Golf ID tulee käyttöön eBirdie-sovellukseen kirjautumisessa. Jatkossa myös eri palveluntarjoajat, eli esimerkiksi ajanvaraus-, kilpailu- ja tuloskorttipalvelut, ottavat tunnistautumisen käyttöön omissa palveluissaan. Alussa Suomi Golf ID:n käyttöönotto on vapaaehtoista, myöhemmin se korvaa kokonaan jäsentiedoilla kirjautumisen.

”Markkinatutkimuksissa ja toimialan palautteissa on noussut esiin runsaasti turhautumista useisiin eri kirjautumistapoihin, ja voimme tarjota Suomi Golf ID:n helpottavana ratkaisuna siihen. Samalla vahvistamme tietoturvaa koko toimialalla”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

Tietoturva paranee eri tavoin

Suomi Golf ID on rakennettu yhteistyössä Golfliiton IT-palvelukumppani HiQ:n kanssa. Kaikki tiedot käsitellään ja tallennetaan huolellisesti noudattaen parhaita tietoturvakäytäntöjä. Toteutuksen teknisen tietoturvan varmistaminen teetettiin riippumattomalla tietoturvan asiantuntijayrityksellä. Sen mukaan Suomi Golf ID nostaa kirjautumisen tietoturvan kokonaisvaltaisesti hyvälle tasolle ja pitää käyttäjien tunnukset turvassa. Pelaajien suositellaan sen käyttöönottoa heti, kun se on mahdollista.

Golfarin tietoturvaa lisää entisestään oletussalasanoista luopuminen eBirdie-sovelluksen lisäksi myös seurajärjestelmissä. Golfliitto ja seurahallintajärjestelmät NexGolf, Wisegolf ja Golfbox ovat tehneet systemaattisesti töitä asian parissa. Toimenpiteet ovat järjestelmäkohtaisia ja suosittelemme tarvittaessa tarkistamaan tilanteen omalta seuralta, kilpailunjärjestäjältä tai järjestelmätoimittajalta.

Mikäli toimenpiteet ovat aiheuttaneet haasteita kirjautumisessa suosittelemme olemaan yhteydessä järjestelmän tukipalveluun tai eBirdie-tukeen ebirdie@golf.fi.

Lisätietoa ja Suomi Golf ID:n UKK.