SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Mun tapa pelata – Speedgolf

Pelaajalle21. Kesäkuuta 2018

Golfliitto haastaa kaikki golfarit mukaan Mun tapa pelata – somehaasteeseen!

9 reikää illalla, viikonloppuna kavereiden kanssa, Puistogolf, speedgolf… Lisää sosiaaliseen mediaan julkaisu ja kerro meille, mikä on just sun tapa pelata. Lisää julkaisuusi hashtag #muntapapelata, ja olet mukana palkintojen arvonnassa!

On monia tapoja pelata golfia. Speedgolf on yksi niistä. Mutta mitä speedgolf oikeastaan on?

Kun aika on kortilla

Speedgolfissa pelataan tavallisella golfkentällä, golfin sääntöjä noudattaen. Ainut ero tavalliseen golfiin on se, että matka lyöntien välissä taitetaan juosten.

Parhaat pelaajat kiertävät 18 reikää speedgolfaten alle tunnissa. Rauhallisemmallakin sykkeellä tai kaverin kanssa hölkäten 18 reiän pelaamiseen kuluu alle kaksi tuntia.

Terveysliikuntaa parhaimmillaan

Golfin terveyshyödyt on todistettu tutkimuksissa jo aiemmin. Speedgolf tuo golfin terveys- ja fitness -näkökulmat vielä seuraavalle tasolle. Vaihteleva maasto, mailojen kantaminen ja lyöminen tekevät speedgolfkierroksesta astetta kovatehoisemman juoksulenkin.

Aamu- ja iltavirkuille

Speedgolfia pelataan useimmiten aamulla, ennen muiden pelaajien lähtöä, tai vastaavasti illalla viimeisenä. Koska peli etenee nopeasti, ohituksia tulee. Parasta onkin päästä pelaamaan tyhjälle kentälle. Juoksukierros kauniissa maisemissa golfkentällä on energiaa antava tapa aloittaa aamu.

Parempaa golfia

Nopeatempoisessa pelaamisessa on myös se hyvä puoli, että aikaa ylimääräiselle miettimiselle ei ole. Mailoja pelaajilla on useimmiten mukanaan 1-5, jolloin mailavalinnat helpottuvat. Monet speedgolfia kokeillet ovatkin todenneet, että pelaavat paremmin, kun miettimisaika vähenee.

Kisoista lisähaastetta

Speedgolf kilpailuja järjestetään pitkin kesää. Seuraavissa kilpailuissa 1.-2.8. on maineen ja kunnian lisäksi jaossa myös Suomen mestaruuksia. Speedgolfissa tulos määräytyy lyötyjen lyöntien ja kierrokseen käytetyn ajan mukaan. Aktiivisia speedgolfkisailijoita on tällä hetkellä noin 15-20.

Speedgolf pähkinänkuoressa:

+ Nopeus – kierros kestää alle kaksi tuntia
+ Fitness – juoksulenkki ja golfkierros samassa paketissa
+ Extreme – uutta twistiä golfiinsa kaipaaville

Kerro meille, mikä on just sun tapa pelata!