SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kirsi Erofejeff-Engman vahvistamaan Golfliittoa

LadygolfPelaajalle8. Lokakuuta 2019

Kirsi Erofejeff-Engman, 49, aloittaa vuoden vaihteessa työt Golfliitossa. Hänen monipuoliseen toimenkuvaansa kuuluvat lajin aloittaminen ja golfyhteisöjen kehittäminen tukitiimin osana sekä viestinnän ja markkinoinnin tukeminen.

”Kirsi on loistovahvistus ja ottaa osan eläkkeelle jääneen Outi Kuntun työnkuvasta, jota painotetaan vielä enemmän golfyhteisöjen tukemiseen”, toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

Erofejeff-Engmanilla on voimistelun parista vahva 20 vuoden työura, joista seitsemän vuotta Sveitsissä Euroopan Voimisteluliiton toiminnanjohtajana. Järjestötoiminnan pariin hän hakeutui suoraan opinnoista, ja se vei mukanaan.

”Viimeiset kaksi vuotta olin vaihto-oppilasjärjestön vetäjänä, mutta halu takaisin urheilun pariin oli kova. Moniosaajan paikka golfissa kiinnitti huomioni ja olen todella innoissani. Odotan etenkin yhdessä tekemistä ja innostumista”, Erofejeff-Engman kertoo.

Golf tuli mukaan elämään 22 vuotta sitten, kun juuri naimisiin mennyt pari suoritti yhdessä Green Cardit. Innostus oli välitöntä ja golfista tuli kertaheitolla rakkain harrastus. Tänä vuonna kierroksia on tullut 58.

”Olen varmaan ikuisesti kiitollinen miehelleni, että hän ilmoitti meidät molemmat kurssille. Sveitsissä asuessamme pelit vähenivät, mutta nyt kaikki vapaa-aika ollaan kentällä”, tasoituksella 19 pelaava helsinkiläinen kertoo

Golf oli tätä aikaisemminkin esillä perheessä, sillä Kirsin veli Peter Erofejeff on golfammattilainen.

Golfin ja voimistelun yhtäläisyyksiä kysyessä Erofejeff-Engman vastaa, että lajit ovat Suomessa suurin piirtein samaa kokoluokkaa, ja molempiin kuuluu sekä harrastetoimintaa että kilpa- ja huippu-urheilua.

Uuteen toimenkuvaan kuuluu vahvasti seurojen ja yhteisöjen tukeminen, mistä hänellä on kokemusta myös voimisteluajoilta. Golfyhteisöjen arki ja ympäristö on harrastamisen lisäksi tuttua luottamustehtävistä ladykapteenina ja seuran johtokunnasta.

”Golfissa potentiaalia kaikkeen! Haluaisin tuoda etenkin hyötyliikunnan, aloittamisen helppouden ja junioreiden harrastepuolta vahvemmin esille.”

Viime vuosien jäsenmäärän laskua hän pitää luonnollisena ilmiönä, joka tulee vastaan kaikessa toiminnassa ja pakottaa miettimään asioita uusiksi.

”Tarvitaan rohkeutta kokeilla uusia juttuja. Täytyy itsekin vannoutuneena harrastajana havahtua, ettei golfkierros aina välttämättä tarkoita 18 reikää”, Erofejeff-Engman pohtii.