SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Helsingin Golfklubi, Kankaisten Golf ja Vierumäen Golfseura ehdolla Vuoden golfseuraksi

Pelaajalle25. Helmikuuta 2020

Helsingin Golfklubi, Kankaisten Golf ja Vierumäen Golfseura ehdolla Vuoden golfseuraksi

Suomen Golfliitto palkitsee 29. helmikuuta Helsingissä Scandic Grand Marinassa pidettävässä Suomen Golfgaalassa Vuoden golfseuran. Valintaprosessin finaalisuoralle etenivät aakkosjärjestyksessä Helsingin Golfklubi, Kankaisten Golf Masku ja Vierumäen Golfseura, joista yksi kruunataan voittajaksi gaalan päätteeksi.

Vuoden golfseura on valittu vuodesta 1995 alkaen. Voittajan valinta perustuu 22 eri kategorian pisteytykseen, jossa osa-alueita on muun muassa nais- ja junioritoiminta, jäsenmäärien kehitys, kilpaurheilu ja yhteiskuntavastuu. Valintakriteeritaulukko on esillä materiaalipankissa.

Kolme finalistiseuraa ansioituivat jokaisella osa-alueella.

Helsingin Golfklubi

Talissa sijaitseva Helsingin Golfklubi, Suomen vanhin golfkenttä, on kaikille tuttu. Viime vuosina seura on tehnyt töitä muuttaakseen itseensä liitettyjä vanhentuneita mielikuvia.

”Painopisteinä on ollut kasvattaa jäsenkuntaamme, edistää juniorigolfia, lisätä ympäristöystävällisyyttä ja kertoa että HGK on seurana avoin ja kenttä kaikkien pelattavissa. Ehdolla olo on hieno osoitus siitä työstä”, toiminnanjohtaja Lauri Gulin kertoo.

Mittavaan markkinointikampanjaan päädyttiin omia jäsentilastoja tarkastelemalla ja sääntöjä uudistamalla. Tavoitteena oli nostaa etenkin junioreiden määrää.

Uusien jäsenten kotiuttamiseen ja toimintaan mukaan saamiseen panostettiin, mikä näkyi loistavana palautteena.

”Lähetimme tervetulokirjeet ja järjestimme kaksi tulokasiltaa, joissa kaikki seuran toimihenkilöt esittäytyivät. Samalla kerrottiin Talin kentän ja rakennusten historiasta, toimintatavoista ja tapahtumista.”

Kilpagolfilla ja aktiivisella juniorityöllä on seurassa suuri merkitys.

”Olemme urheiluseura ja tuemme menestykseen pyrkiviä pelaajia. Erkko Trophy on ylpeyden aiheemme ja siihen panostetaan vuosittain merkittävästi.”

Ympäristöasioissa Tali näyttää mallia monella rintamalla. Seura hakee parhaillaan GEO-sertifikaattia ja kentän hiilijalanjälki on laskennassa. Viime vuonna julkaistiin laaja luontoselvitys alueen rikkaasta linnustosta ja loppuvuodesta kentälle siirrettiin 8 isoa tammea osana puuston kehittämisohjelmaa. Lisäksi tulossa on kaksi luonnonkukkaniittyä pölyttäjille.

”Talilla on pitkä historia ja golfin perinteitä kunnioittavat arvot. Jäsenistö on sekoitus kokemusta ja nuoruutta, mikä luo hienon tunnelman”, Gulin kertoo.

Kankaisten Golf Masku

Kankaisten Golf on finaalissa jo toista vuotta peräkkäin, mikä kertoo määrätietoisesta ja jatkuvasta kehityksestä niin kentän kuin seuratoiminnankin osalta. Vuosi 2019 oli Maskussa ennätyksellinen sekä jäsenissä että pelikierroksissa.

”Tuntuu upealta. Tuloksissa näkyvät panostukset viestintään ja markkinointiin sekä kenttälaajennuksen vaikutukset, etenkin uuden ysin kohdalla. Taustalla on tietysti myös klubitalon saneeraus ja kentän erinomainen kunto”, toiminnanjohtaja Timo Tuominen kertoo.

Toiminnan kulmakivenä Kankaisissa on yhdessä yhtiön kanssa luotu strategia. Yhteisöä kehitetään ja jäsenistö pidetään tyytyväisenä laadukkaalla perustyöllä. Yhteisöllisyys on yksi tärkeistä arvoista.

”Haluamme olla seura, jossa on jokaiselle sopivaa toimintaa. Emme halua profiloitua millekään tietylle osa-alueelle vaan tarjota mielekästä toimintaa kaikille ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta.”

Painopisteinä tänä vuonna ovat Golfliiton tehokehittämisprojektin kautta rekrytointi, uusien jäsenten kotouttaminen sekä junioritoiminnan laadun parantaminen.

KGM on Maskun suurin urheiluseura ja sitä kautta alueellisesti myös melkoinen liikuttaja. Yhteistyötä aloittamisessa tehdään useiden tahojen kanssa. Keväällä kaikki Maskun, ja mahdollisesti myös Raision, yli 1000 yläkoululaista ovat tulossa tutustumaan golfin saloihin. Ponnistus on iso, mutta toiminta on tarkoitus vakiinnuttaa jokakeväiseksi.

Tuomisen mukaan parasta Kankaisissa ovat ihmiset – hieno määrä innostuneita seuratoimijoita ja työntekijöitä , jotka haluavat olla aktiivisesti mukana kehittämässä toimintaa omalla tavallaan.

Vierumäen Golfseura

Vierumäelle oli erittäin suuri kunnia päästä finalistien joukkoon. Toimintaa on kehitetty rohkeasti uudistuen, ja vuoden teema on ”seura jäsenistölle”.

”Tämä ehdokkuus kertoo siitä, että suunta on oikea. Meillä parasta on jokainen jäsen”, puheenjohtaja Juuso Ilkka kertoo.

Perusperiaatteita ovat matalat harrastamisen kustannukset, vakaa talous sekä tiivis yhteistyö Vierumäen kanssa. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan hyvät jäsenedut ja tapahtumia koko jäsenistölle.

Etenkin naistoiminta on saanut kiitosta. Kehittyminen on jäsenkyselyiden, keskusteluiden ja aktiivisen ladykapteenin ansiota. Seura järjestää naisille oman kauden avauksen muotinäytöksineen, peli-iltoja sekä ystävyysotteluita. Tässä ja muussakin toiminnassa on aktiivinen viestintä keskiössä.

Vierumäeltä löytyy ainutlaatuisesti kaikki mitä liikkuva ihminen tarvitsee, ja yhteistyö Vierumäen, yhtiöiden muiden Vierumäen toimijoiden kanssa toimii. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa on vain yksi Vierumäen golf, jossa seura on yksi palanen osana isompaa kokonaisuutta.

”Prot ovat aktiivisesti mukana etenkin juniorien kanssa ja samalla toimivat seuran linkkinä uusien harrastajien suuntaan alkeiskursseilla.”

Urheiluopiston lisäksi Vierumäki yhdistetään myös kilpagolfiin, ja seuran jäsenistö onkin aktiivisesti mukana vapaaehtoisina toteuttamassa ja mahdollistamassa sekä Vierumäki Finnish Challengea että kansainvälistä junioreiden FIJC-mestaruuskisaa.

”On kunnia päästä seuraamaan kisoja aitiopaikalta. Seurana olemme ylpeitä siitä, että juuri Vierumäellä järjestetään CT- ja FIJC-kisat – ja toivottavasti tulevaisuudessa myös European Tour-kisa”, Ilkka kertoo.