SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfmessut tulee taas 2024!

Pelaajalle23. Marraskuuta 2023

Suomen suurin golftapahtuma Golfmessut kokoaa yhteen alan harrastajat, yritykset sekä lajista kiinnostuneet. Golfmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 22.-24.3.2024 samanaikaisesti Kevätmessujen kanssa. 

Toimialan muutosten myötä Messukeskus ottaa järjestelyvastuun kokonaisuudessaan itselleen. Samalla Golfliitto liittyy Golfmessujen pääyhteistyökumppaniksi. Golfliitolla oli selvä halu olla mukana golfkauden avaustapahtumassa, ja yhteinen sävel ja tehtävänjako Messukeskuksen löydettiin nopeasti.

”Kokemuksemme Golfmessuista viime vuosilta ovat olleet positiivisia ja yhteistyö Messukeskuksen kanssa on toiminut. Hienoa, että uudessa tilanteessa Messukeskus otti järjestelyvastuun itselleen ja meille on luontaista olla mukana tässä yhtälössä tukemassa suomalaista golfia”, Golfliiton Head of Sales and Marketing Kimmo Rantamäki kertoo.

Tuttuun tapaan Golfliiton messuosasto palvelee niin konkareita kuin lajin keltanokkiakin. Päälavalla on ohjelmaa ja kiehtovia vieraita joka päivä, minkä lisäksi Aloita golf -alueella jokainen pääsee testaamaan taitojaan mailan varressa.

”Yleisesti luvassa on varmasti kaikille golfareille hyödyllistä tietoa, inspiraatiota ja innostusta.  Erityisesti uusien pelaajien alkutaipaletta kannustaaksemme kutsumme jälleen edellisen kauden GC-suorittajat messuille. Lajin monipuolisuus tulee näkymään ja kuulumaan liiton osastolla”, Rantamäki avaa.

Golfliiton ja Messukeskuksen yhteinen toive on, että golftoimijat ovat mukana runsaslukuisesti ensi keväänä.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme Golfliiton kumppaniksemme. Haluamme varmistaa, että golfista puhutaan ja kauppa toimialalla käynnistyy jo maaliskuussa. Viime keväänä Kevätmessut-tapahtumakokonaisuudessa ja Golfmessuilla vieraili yhteensä yli 62 000 kävijää ja tapahtumakokonaisuus kiinnosti laajasti. Myös ensi vuonna haluamme tuoda golfarit yhteen sekä samalla antaa muiden samanaikaisten tapahtumien kävijöille mahdollisuuden tutustua tähän upeaan lajiin”, kertoo liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Helsingin Messukeskuksesta.

Golfalalla pyyhkii hyvin

Pandemian myötä alkanut golfbuumi nosti lajin suosiota ennennäkemättömälle tasolle. Harrastamisen suosio on pysynyt hyvällä tasolla myös pandemian taittumisen jälkeen. Golfliiton kokonaisjäsenmäärä oli elokuussa tehdyn vuositarkastuksen mukaan 155 584 eli 1169 rekisteröitynyttä harrastajaa enemmän vuoteen 2022 verrattuna. Kaiken kaikkiaan lajin suosion kehitys 2020-luvulla on ollut huima. Vuonna 2010 saavutettiin 140 000 rekisteröityneen harrastajan rajapyykki ja samoissa luvuissa oltiin aina vuoteen 2020 asti, jolloin lajin suosio räjähti.

Golfmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 22.-24.3.2024. Samaan aikaan järjestetään Kevätmessut, jotka muodostuvat viidestä samanaikaisesta tapahtumasta: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Kevätmessut avautuvat jo torstaina 21.3. Kaikkiin tapahtumiin on sisäänpääsy samalla lipulla.

www.golfmessut.fi | #golfmessut2024