SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton jäsenmäärä kasvoi

Pelaajalle26. Syyskuuta 2019

Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenmäärä kääntyi hienoiseen nousuun vuonna 2019. Suomen 129 golfseuran kokonaisjäsenmäärä oli elokuun lopussa tehdyn vuositarkastuksen mukaan 140 228.

Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenmäärä on 140 228 henkilöä. Vuosi sitten jäsenmäärä oli 138 955, joten kasvua on tapahtunut 1273 pelaajaa eli noin prosentin verran.

Rekisteröityneiden harrastajien kokonaismäärä ylitti 140 000 rajapyykin ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja harrastajamäärä on pysynyt tasaisesti sen yläpuolella ennen viime vuotta.

”Jäsenmäärän kasvu on hieno uutinen koko Suomi Golfille, ja menemme taas oikeaan suuntaan. Golfyhteisöt ovat ymmärtäneet toimintaympäristön muutoksen tuoman haasteen ja tarttuneet rivakasti toimeen. Iso kiitos golfyhteisöille tästä kovasta työstä. Golfliitto jatkaa tukitoimiensa ja tukitiiminsä vahvistamista, jotta voimme auttaa golfyhteisöjä onnistumaan työssään yhä paremmin,” toiminnanjohtaja Juha Korhonen iloitsee.

Kokonaisuuden lisäksi positiivista on erityisesti junioreiden määrän jääminen plussan puolelle. Rekisteröityjä junioreita on nyt 13 204 mikä on 37 enemmän kuin vuosi sitten. Junioreista poikia oli 10 160 ja tyttöjä 3044. Poikien määrä nousi 1,9 %, mutta tyttöjen määrä laski 4,8%. Kaikista pelaajista 9,4 % on junioripelaajia.

Naisia on 37 029, joka tarkoittaa pientä laskua viime vuoteen. Kaikkiaan naispuolisia pelaajia tytöt mukaan lukien on Suomen golfareista on 28,6%, mikä on edelleen Euroopan keskiarvoa korkeampi.

Poikien tavoin miesten osuus kasvoi 1,6% ja on nyt 89 995.

Jäsen- ja muuta dataa tullaan analysoimaan tarkemmin golfin toimialapäiville marraskuun lopussa.

”Tiedon analysointi auttaa meitä yhä paremmin johtamaan ja tekemään parempia ratkaisuja golfin elinvoiman säilyttämiseksi. Lajin kasvu ja elinvoima kumpuaa pelaajista”, Korhonen kertoo.

Alueittain vaihtelua

Golfliiton 129 jäsenseuraa jaetaan kuuteen alueeseen. Seuratasolla jäsenmäärä nousi tai pysyi samana 68 seurassa ja laski 61 seurassa. Suurin seura oli jälleen Vihti Golf Club, jossa oli elokuun lopussa 5578 jäsentä.

Alueellisesti eniten kasvua tuli Uudellamaalla ja Keski-Suomessa, molemmissa yli 3 %.

Uudellamaalla yksi isoimmista kasvajista oli vuoden golfseuranakin palkittu Espoo Ringside. Keski-Suomessa Tawast Golf kasvatti jäsenmääräänsä noin 400 pelaajalla eli 37 %.

Lounais-Suomessa luvut pysyivät viime vuoden tasolla. Pohjois-Suomessa puolestaan kasvua tuli lähes 2 %, suurimpina vetureina Oulunjokilaakso Golfklubi ja Santa Claus Golf.

Jäsenmäärät laskivat Itä-Suomessa 3,5 % ja Pohjanmaalla 0,9 %, jotka molemmat ovat kuitenkin vähemmän kuin viime vuonna. Isoimpia kasvuseuroja olivat idässä Tarina Golf ja Pohjanmaalla Pietarsaaren Golf.

”Lajimarkkinointi ja sen kehittäminen on meille olennainen painopiste myös jatkossa. Toimenpiteitä ja talkoohenkeä tarvitaan kuitenkin koko toimialalta”, Korhonen kertoo.”

Vuoden 2019 tarkat jäsenmäärät seuroittain ja alueittain TÄSSÄ.