SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfille kaksi ehdokkuutta Urheilugaalassa – Vuoden urheiluseura ja Vuoden urheilija

Pelaajalle8. Joulukuuta 2023

Golf nappasi kaksi finaalipaikkaa tammikuisesta Urheilugaalassa, kun Tarinagolf julkistettiin ehdokkaaksi Vuoden urheiluseuraksi ja Sami Välimäki odotetusti Vuoden urheilijaksi.

Vuoden urheiluseuran valitsee Urheilugaalan raati, jonka valintakriteereiden perusteella muutamaa seuraa kannustetaan vuosittain hakemaan ehdokkuutta. Kuopiolainen Tarinagolf eteni nyt toisena golfseurana lopulliseen finaalikolmikkoon asti. Muut finalistit ovat Lahden Uimaseura ja Turun Urheiluliitto. Valintakriteereissä painotettiin tänä vuonna erityisesti seurojen roolia koko kansan liikuttajina.

”Ehdokkuus on valtavan upea tunnustus pitkäjänteiselle työllemme. Tarinagolf on kasvanut 40 vuodessa ympärivuotiseksi miljoonan kilometrin liikuttajaksi ja koko Itä-Suomen suurimmaksi, lähes 2500 jäsenen, urheiluseuraksi. Ikähaitarimme on 7-91 vuotta, joten toimintaa riittää koko perheelle ja kaikille sukupolville liikuntarajoitteet huomioiden”, Tarinagolfin toiminnanjohtaja Osmo Ruuska summaa.

Ympärivuotisuuden mahdollistavat oma harjoitushalli TalviTarina sekä golfsimulaattorit, ja lumen tultua väylät palvelevat runsaslukuista hiihtokansaa. Seuran johtama palvelukokonaisuus on myös merkittävä paikallinen työllistäjä, sillä Tarinassa on golfin ja hiihdon parissa töissä yhteensä yli 40 henkilöä. Golfkenttiä ja kunnan latuverkostoa ylläpidetään yhteistyössä Siilinjärven kunnan kanssa.

Harrastusta ja huippugolfia

Tarinagolf tunnetaan erityisesti tasokkaasta nuoriso- ja valmennustoiminnasta. Seuran kilpapelaajat ovat voittaneet tällä vuosituhannella 76 SM- ja EM-mitalia, ja kaksi ammattilaista on yltänyt lajin pääkiertueille asti.

“Luomme mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden löytää uusi hieno liikunnallinen harrastus, jossa voi kehittyä halutessaan aina golfmaailman huipulle saakka”, Ruuska kertoo.

Menestystä on tullut myös erityisgolfista. Tarinan kapteeni, paragolfin moninkertainen suomenmestari, Tero Peltola on tuttu näky kentällä ja olennainen osa yhteisön henkeä.

Urheilugaalan ehdokkuutta olivat vastaanottamassa 7.12. Tarinagolfin toiminnanjohtaja Osmo Ruuska ja kapteeni Tero Peltola.

Välimäki toistamiseen ehdolla Vuoden urheilijaksi – joko nyt olisi jättipotin paikka?

Vuoden urheilijaksi ehdolla olevalle Sami Välimäelle mennyt vuosi oli nousu takaisin parrasvaloihin, ja vuosi huipentui voittoon Qatarissa sekä PGA Tour -pelioikeuteen. 25-vuotias pirkkalalainen on ensimmäinen suomalainen miesgolfari, joka on saavuttanut pääsyn jenkkitourille. Kolme vuotta sitten Välimäki pokkasi kaksi Uno-pystiä ja oli toinen Vuoden urheilija -kategoriassa.

Urheilugaalaa ja urheiluvuotta juhlitaan 11.1.2024, kun suorassa tv-lähetyksessä Helsingin jäähallista. Vuoden urheiluseuran valinnan päättää raati ja Vuoden urheilijan Urheilutoimittajain Liiton jäsenet.

Kaikki ehdokkaat ja kategoriat Urheilugaalan sivuilla. 

Sami Välimäki Tokion olympialaisissa vuonna 2021. Kuva: OK / Jesse Väänänen