SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfgaalassa juhlistettiin mennyttä vuotta – Vuoden golfseuraksi Pickala Golf Club

Pelaajalle13. Maaliskuuta 2021

Suomen Golfliitto palkitsi lauantaina 13. maaliskuuta pidetyssä virtuaalisessa Golfgaalassa kaikkiaan parikymmentä ansioitunutta ja menestyksekästä toimijaa lajin parista menneeltä vuodelta. Gaala alkoi arvokkaasti Hall of Fame -kunniagallerianimityksillä ja päättyi Vuoden Golfseuran julkistamiseen.

Suurin osa palkituista otettiin mukaan lähetykseen etäyhteyksin, ja vain muutama oli paikan päällä noutamassa pokaalia Sporttitalon studiolta. Onnea kaikille palkituille!

Gaalan tallennetta pääsee seuraamaan TÄSTÄ SAMASTA LINKISTÄ.

Suomen Golfgaalassa 2020 palkitut:

HALL OF FAME
Hall of Fame -kunniagalleriaan nimitettiin neljä henkilöä:
Pentti ”Pesa” Nurminen (1921-2017) pelaajakategoria
Sigurd ”Sigge” Nyström (1919-2008) pelaaja- ja elämänurakategoria
Sampsa J. Ahokas (1926-2011) elämänurakategoria
Erkki K.M. Leppävuori (1951-) elämänurakategoria

Erkki K.M. Leppävuori oli ylpeä Hall of Fame-nimityksestään.

 

 

 

VUODEN GOLFTAPAHTUMA
Kivitippu Pro-Am ja Pro Invitational

Tämä perinteikäs tapahtuma on järjestetty jo 20 kertaa Lappajärvellä, Järviseudun Golfseuran hienoissa puitteissa. Esa Rannila ja Ari Mastokangas toimivat asian primus motoreina, ja edelleen tapahtuma houkuttelee joka vuosi mukaan ammattilaisten parhaimmiston ainutlaatuisella tunnelmallaan ja vieraanvaraisuudellaan. Kisa on myös seuralle kesän kohokohta ja ylpeyden aihe – seura-aktiiveja on aina suuri määrä auttamassa tapahtuman läpiviennissä.
Hyväntekeväisyys ja huippugolfin tukeminen ovat oleellinen osa tapahtumaa. Pro-am kilpailun tuotosta ja huutokaupasta kertyi viime vuonna 38 100€ Mikko Korhosen 59 Fundille.

Antti Peltoniemen (oik.) lahjoittaman kiertopalkinnon vastaanotti Järviseudun Golfseuran toiminnanjohtaja Keijo Keskinen (vas.)

VUODEN JUNIORIKILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄ / FUTURE TOUR
Golf Pirkkala

Golfyhteisön upean ja aktiivisen junioritoiminnan kruununa ovat hienosti järjestetyt kilpailut, suuri määrä vapaaehtoisia ja mahtava ilmapiiri kisoissa!

SUOMEN GOLFLIITON YMPÄRISTÖPALKINTO
Helsingin Golfklubi

Seura sai GEO-ympäristösertifikaatin 2020 ja tekee yhteistyötä Mätäojan kutusorakoiden kunnostamisessa Helsingin Perhokalastajat ry:n kanssa
Talissa toteutettiin mittava tammien siirto-operaatio kentälle puiden pelastamiseksi ja vanhasta puustosta huolehtiminen osana kenttäalueen hoitoa ja seura tekee työtä alueen runsaan linnuston hyväksi (Talin luontoikkuna) sekä asentaa linnunpönttöjä alueelle.
Kentän moninaiskäyttö on vahvaa: erittäin suosittu alue myös muiden liikkujien keskuudessa – kevyen liikenteen väylät, hiihtoladut sekä pulkkarinteet vilkkaassa käytössä.

Iloinen Lauri Gulin pokkasi Golfliiton Ympäristöpalkinnon Taliin.

VUODEN URHEILUTEKO, JALO GRÖNLUND -PALKINTO
Sami Välimäki

European Tourin vuoden tulokkaan kausi oli menestystarina, jonka kruunuina olivat Oman Openin voitto ja Wales Openin toinen sija. 22-vuotias pirkkalalainen nousi golfin maailmanlistalla 100 parhaan joukkoon. Urheilugaalassa Välimäki pokkasi kaksi Uno-pystiä ja sijoittui toiseksi Vuoden urheilija -äänestyksessä, tuoden merkittävästi näkyvyyttä golfille.

VUODEN GOLFTEKO
Suomen golfyhteisöt

Vuosi 2020 jää kaikkien mieleen yhdestä maailmanlaajuisesta syystä. Poikkeusolot alkoivat vuosi sitten maaliskuussa ja jatkuvat edelleen, mutta golf lajina selviytyi upeasti kaikkien haasteidenkin keskellä ja turvallista harrastamista pystyttiin jatkamaan. Iso kiitos kovasta työstä, venymisestä ja innovoinnista koko Suomi Golfille: kiitos golfyhteisöt, pelaajat, toimijat ja jokaiselle meistä lähes 150 000 golfarista.

VUODEN PR-TEKO
Matilda Castrén

Matilda Castrén on noussut raketin lailla Suomen naisten ykköspelaajaksi tulokaskaudellaan LPGA Tourilla, ja media seuraa urheilijan otteita tiiviisti maailman kovimmalla kiertueella. Castrén pelasi ennakkoluulottomasti myös uransa ensimmäisessä major-kilpailussa Women’s PGA Championshipissa sijoittuen sijalle 23.

VUODEN E-GOLFARI
Timo Pessi

Golfin hyvän mielen lähettiläs. Jakaa tietoisuutta lajin harrastamisesta vamman kanssa, kannustaa muita mukaan lajin pariin. Järjestänyt omatoimisesti aivovammaisten golfvertaistukileirejä.

Timo Pessi palkittiin vuoden erityisgolfarina.

E-TOUR -RANKINGVOITTAJAT
Gross-sarja: Tero Peltola, Tarinagolf
Nett-sarja: Hannu Eronen, Keimola Golf Vantaa
Stableford-sarja: Petri Partanen, Harjattula Golf & Country Club

VUODEN NUORISO-OHJAAJA
Sauli Mankinen, Raahentienoon Golf

Nostanut seuransa junioritoiminnan Laatuseuraksi vuonna 2020 ja toimii täysin vapaaehtoisena. Kehittänyt seuraan ympärivuotista junioritoimintaa ja saanut lisää vapaaehtoisia mukaan.

KAUDEN TULOKAS, HANNU TARMIO -PALKINTO
Anastasia Hekkonen, Tuusulan Golfklubi

Anastasia murtautui viime kauden aikana tyttöjen lupaavimpien kärkipelaajien joukkoon. Useat voitot ja SM-kultamitalit toivat myös ylivoimaisen junioreiden ranking-voiton.

VUODEN TYTTÖJUNIORI (ALLE 18V.), FGMA
Anastasia Hekkonen, Tuusulan Golfklubi
Anastasia oli ylivoimainen Finnish Junior Amateur rankingin voittaja. Ahkera kilpailija pokkasi kauden aikana kaikkiaan seitsemän voittoa juniorikisoista, joista kaksi olivat SM-kultamitaleita.

VUODEN POIKAJUNIORI, HEIKKI VAISTE -PALKINTO, GOLFIN EDISTÄMISSÄÄTIÖ
Anton Roth, Tarinagolf

Anton pelasi tasaisen loistovan kauden, jonka kruunuina olivat FJT-voitto ja kaksi SM-pronssia. Anton vei samalla nimiinsä Finnish Junior Amateur Rankingin.

FINNISH JUNIOR AMATEUR RANKING
Anastasia Hekkonen, Tuusulan Golfklubi
Anton Roth, Tarinagolf

FINNISH AMATEUR RANKING
Kiira Riihijärvi, Virpiniemi Golf Club
Ilari Saulo, Keimola Golf Vantaa

Kiira Riihijärvelle myönnettiin samalla Eliittimerkki.

VUODEN MID-PELAAJAT, RANKINGVOITTAJAT
Milla Hallanoro, Pickala Golf Club
Tuomo Paavola, Kymen Golf

VUODEN GOLFSENIORIT, RANKINGVOITTAJAT
Virpi Haataja, St Laurence Golf
Matti Moilanen, Muuramen Golfseura

VUODEN GOLFTUOMARI
Jaakko Kemppainen, Oulun Golfkerho

Toiminut pitkään liittotuomarina ja kouluttanut tuomareita pohjoisen alueella sekä omassa seurassaan. Osallistunut tuomarikoulutusjärjestelmän suunnitteluun. Ollut vapaaehtoisena tuomarina useissa kilpailuissa ympäri Suomea.

VUODEN KILPASEURA
Pickala Golf Club

Palkinto jaettiin nyt kymmenettä kertaa ja sen on voittanut Pickala Golf Club peräti kahdeksan kertaa. Pisteisiin lasketaan mukaan Golfliiton kaikkien kilpailusarjojen rankingpisteet.

NAISYSTÄVÄLLISIN GOLFYHTEISÖ, ARJA SIPRONEN -PALKINTO
Hartolan Golfklubi

Voittaja lasketaan Pelaaja Ensin -jäsenkyselyn naisten asiakaskokemuksen yhteistulosten perusteella. Vaikuttavia kategorioita ovat naisten yleinen asiakaskokemus, caddiemaster-palvelut, klubitalon siisteys, ravintolapalvelut sekä tapahtumiin tervetulleeksi tunteminen.

VUODEN MEDIAPALKINTO
Helsingin Sanomien urheilutoimitus

Palkittava golftoimitus käsittelee monipuolisesti, ansiokkaasti ja aktiivisesti golfiin liittyviä uutisia ja aiheita yhdessä valtakunnan päämedioista.

Mediapalkinnon vastaanotti Helsingin Sanomien Ari Pusa.

VUODEN GOLFSEURA
Pickala Golf Club

Pickalassa on pitkäjänteisesti kehitetty yhteisöä ja sen palveluja pelaajien näköisiksi. Kilpapuoli on aina ollut vahva painopiste toiminnassa. Seura huomioitiin myös upeasti Urheilugaalassa Vuoden urheiluseura -finalistina, jossa painotettiin innovatiivisuutta haastavien aikojen keskellä. Vahvasta yhteisöllisyydestä kumpuava Pickalan henki toivottaa niin vanhat kuin uudetkin pelaajat avosylin tervetulleeksi Suomen suurimpaan golfkeskukseen.

Vuoden Golfseurana palkittiin Pickala Golf Club.