SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

eBirdie saa oman digitaalisen tuloskortin toukokuussa

Pelaajalle29. Maaliskuuta 2023

Suomalaiset golfarit pelaavat vuosittain reilut miljoona tasoituskierrosta, joista yli 90 % palautetaan sähköisesti eri sovellusten tai nettiselaimen kautta.

Tämän mahdollistavat Golfliiton hallinnoimassa eBirdie-ekosysteemissä toimivat palveluntarjoajat, jotka ovat jo vuosia digitalisoineet golfia ja tarjonneet vaihtoehtoisia tapoja helpottaa golfarin arkea. Markkinatoimijoiden tarjonnan täydentää Golfliiton jäsenpalvelut.

Tasoituskierrosten palauttaminen on tänä päivänä yksi golfin digitaalisista perustarpeista ajanvarauksen rinnalla. Pelaajien käytettävissä on ollut ja on edelleen tasokkaita ja monipuolisia vaihtoehtoja tasoituskierrosten digitaaliseen palauttamiseen. Osa palveluista on maksuttomia ja osa lisämaksullisia.

Huomioiden muuttuvat markkinatilanteet, vahvistaakseen tarjontaa ja taatakseen kaikille jäsenille nyt ja tulevaisuudessa seuran jäsenmaksuun kuuluvan vaihtoehdon tasoituskierroksen palauttamiseen digitaalisesti, on Golfliitto päättänyt rakentaa eBirdie-sovellukseen oman tuloskortin tasoituskierrosten palauttamiseen kotimaan kentiltä. Se tulee olemaan selkeä ja helppokäyttöinen ilman muita toimintoja. eBirdien digitaalinen tuloskortti valmistuu toukokuuksi.

Ratkaisulla Golfliitto tuo suoraan jäsenen saataville eBirdie-sovelluksen toimintona yksinkertaisen ja jäsenmaksuun kuuluvan vaihtoehdon. Sitä voi käyttää omien tasoituskierrosten palauttamiseen kotimaan kentiltä. Hyvä digitaalisten palveluiden saatavuus vähentää myös painetta rekisteröidä paperisia tuloskortteja, mikä puolestaan vapauttaa golfyhteisöjen resursseja.

”Oma tasoitus ja tasoituskierrosten pelaaminen on useimmille meistä tärkeä osa golfia. Se on myös Golfliitolla tärkeä teema, johon haluamme kannustaa pelaajia. Uusi eBirdie-tuloskortti vahvistaa toimialamme tarjontaa tasoituskierrosten palauttamiseen”, Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist kertoo.

eBirdie-tuloskortti on pelaajien käytössä toukokuussa. Nopean aikataulun mahdollistaa Golfliiton hyvä yhteistyö eBirdie-ekosysteemin ylläpitäjän HiQ:n kanssa. Viime vuonna seuroille toteutettiin mahdollisuus rekisteröidä tasoituskierroksia eBirdie-keskusrekisteriin, ja tehtyä työtä pystytään merkittäviltä osin hyödyntämään nyt eBirdie-sovelluksen tuloskortin kehitystyössä.

Tulevan eBirdie-tuloskortin lisäksi golfarille on muitakin vaihtoehtoja, joista jokainen pelaaja voi valita itselleen sopivimman. Golfliiton keskusrekisterin rajapintapalveluita hyödyntää tällä hetkellä kahdeksan eri palveluntarjoajaa: NexGolf, Golfbox, Golf GameBook, mScorecard, Enkora, WiseGolf, GoGolf ja Players 1st. Näistä tuloskorttipalvelua pelaajille tasoituskierroksen pelaamisella tarjoavat Nexgolf, Golfbox, Golf GameBook ja mScorecard.