SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kahdeksan terveellistä syytä harrastaa golfia

Aloita golfMuut uutisetPelaajalle5. Marraskuuta 2015

Golf lievittää stressiä, pidentää elinikää ja parantaa unen laatua. Ja paljon muuta!

Golfia ei usein mielletä fyysisesti vaativaksi lajiksi, mutta sillä on lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia sekä keholle että mielelle. Listasimme yhteen kahdeksan golfin terveyshyötyä, jotka voivat parantaa elämänlaatuasi huomattavasti.

1. Golf pitää kuntoa yllä ja auttaa painonhallinnassa

Yksi kierros golfia kuluttaa keskimäärin 1 400 kaloria ja kävelyä 18 reiän aikana kertyy helposti kymmenenkin kilometriä.

-18 reikää kärryn kanssa kuluttaa keskimäärin 1 400 kaloria
-18 reikää kantobägin kanssa kuluttaa keskimäärin 1 800–2000 kaloria
-18 reiän mittainen kävely vastaa reippaasti lääkäreiden suosittelemaa yli 10 000 askeleen päivätavoitetta
-18 reiän pelaaminen kolmesti viikossa tarjoaa tarpeeksi kuntoilua painonhallinan ylläpitämiseksi

2. Golf lievittää stressiä

Golf toimii hyvänä apuna stressinlievityksessä. Raikkaassa ilmassa ja sosiaalisessa ympäristössä huolet unohtuvat nopeasti. Kierros golfia vapauttaa endorfiinejä aivoihin ja parantaa mielialaa tehokkasti. Liiallinen stressi vaikuttaa negatiivisesti sekä psyykkiseen että fyysiseen terveyteen, mutta kierros golfia auttaa rentoutumaan arjen keskellä.

3. Golf pitää muistin virkeänä

Mielen virkeystaso voi heikentyä iän myötä, mutta golfin pelaaminen stimuloi aivojen verenkiertoa ja vahvistaa hermosolujen viejähaarakkeita. Tämä puolestaan ehkäisee muistisairauksien, kuten dementian kehittymistä. Kentällä pelaaja joutuu keskittymään lyönteihin, määrittämään etäisyyksiä sekä pohtimaan eri mailavaihtoehtoja – eli pitämään mielen virkeänä.

4. Golf pidentää elinikää

Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan golfia säännöllisesti pelaavien henkilöiden elinajanodote pitenee peräti viidellä vuodella. Jo noin 2–3 kierroksella golfia viikossa voit siis elää huomattavasti pidempään!

5. Golf vahvistaa luustoa

Golfin pelaaminen on hyväksi myös luustolle. Se sopii erittäin hyvin seniorigolfareille, jotka luonnostaan ovat alttiimpia osteoporoosin kehittymiselle ikänsä puolesta. Säännöllinen golfin pelaaminen hidastaa luiden rappeutumista sekä voimistaa lihaksia, jotka muun muassa auttavat selkärangan tukemisessa.

6. Golf parantaa unen laatua

Säännöllisellä kuntoilulla on positiivisia vaikutuksia unenlaatuun. Säännöllisesti kuntoilevat ihmiset nukahtavat nopeammin ja pysyvät syvässä unessa pidempään.

7. Golf pitää sydämen ja keuhkot kunnossa

Kierros golfia raikkaassa ilmassa tarjoaa sydämelle ja keuhkoille hyvän treenin. Fyysinen aktiviteetti erittää kehoon adrenaliinia, joka saa veren pumppaamaan sydämeen, vahvistaen sitä luonnollisella tavalla. Jo 30 minuutin kuntoilu päivittäin voi laskea verenpainetta 5–7 pykälää. Lisäksi se laskee kolesterolia sekä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

8. Golfissa loukkantumisriski on pieni

Golf on mukava vapaa-ajan harrastus. Verrattuna muihin urheilulajeihin loukkaantumisriski on pieni, sillä golf ei ole kontaktilaji. Vaikka golf on strateginen, kordinaatiota ja tarkkuuta vaativa laji, kävely sekä lyönnit vaativat myös fyysistä kuntoa ja pistävät lihakset töihin.