SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Viaplay Ladies Finnish Open Messilässä jälleen kesäkuussa

Kilpagolf17. Joulukuuta 2018

Naisten LETAS-haastajakiertueen osakilpailu on pelattu Suomessa jo vuodesta 2012 lähtien

Suomen Golfliiton ja Ladies European Tourin yhteistyö jatkuu Viaplay Ladies Finnish Openin merkeissä. LET Access Series, naisten eurooppalainen haastajakiertue, tekee pysähdyksen Messilään 6.-8.6. 2019

Peruskivet säilyvät muuttumattomina. Suomen Golfliitto jatkaa promoottorina, Viaplay nimisponsorina ja Messilä Golf kilpailukenttänä. Palkintosumma on edelleen 40 000 euroa ja voittajan osuus siitä 6 400 euroa. Pro am -tapahtuma järjestetään myös, mahdollisesti kaksikin. Tukijoille tarjoutuu oiva tilaisuus olla mukana suomalaisen golfin menestyspolkua siloittamassa.

Uuttakin on luvassa. Ensimmäisessä tapaamisessa kirkastui ajatus siitä, että kilpailua ja golfia ylipäätään markkinoitaisiin rohkeasti Lahden torilla markkinapäivänä 5. kesäkuuta.

Palvelee kilpagolfia ja lajipromootiota

Kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen painottaa kilpailun merkitystä kotimaisen kilpagolfin kehittämisessä.

”Kansallinen kiintiö kilpailussa 0n 30 %, ja 132 pelaajan fieldissä se tarkoittaa 40 pelaajaa. Arvokasta kokemusta on tarjolla mittavalla joukolle kotimaisia kärkipelaajia ja nousevia tähtiä. Kilpailun kautta Golfliitto hallinnoi myös kymmentä vaihtokorttia kiertueen muihin osakilpailuihin.”

Golfliiton markkinoinnin Kimmo Rantamäki muistuttaa kilpailun merkityksestä lajipromootion kokonaisuudessa.

”Promoottorina toimiminen on meille yksi tapa pitää golfia esillä kilpaurheiluna ja harrastuksena. On hienoa, että kaikki parhaat suomalaiset ovat Messilässä mukana aina olympiaehdokkaita myöten.”

Kotimaan osakilpailun ansiosta golfin ystävillä on mahdollisuus päästä kannustamaan suomalaispelaajia ja seuraamaan golfia maanosan huipulta. Monet pääkiertueen menestyneimmistä pelaajista ovat hakeneet vauhtia nimenomaan haastajakiertueen kautta.

Messilän osakilpailu kartuttaa myös pisteitä olympiarankingiin. Se on Juvosen mukaan yksi syy siihen, miksi liitto haluaa olla kilpailua järjestämässä.

Messilä Golfille kilpailu on oiva tilaisuus nostattaa yhteishenkeä ja pitää huolta kilpailuorganisaation toimivuudesta.

Viime vuonna vapaaehtoisia ilmoittautui mukaan tapahtumaan jopa yli tarpeen. Ensi kerralla järjestelyjen odotetaan 70–80 talkootyöläisen tuella sujuvan viimekertaistakin jouhevammin.

”Viime kesänä kilpailuviikkoon sisältyi paljon sellaista, mikä oli meille vielä uutta. Kesäkuussa rattaat ovat vieläkin paremmassa rasvassa”, Jukka Ottela lupaa Messilä Golfin järjestelytoimikunnan puolesta.

Kesäkuisessa Viaplay Ladies Finnsih Openissa voittajaa haettiin peräti viiden pelaajan kesken käydyssä uusinnassa. Voiton vei Ruotsin nuori Julia Engström. Suomalaisista saman tuloksen (214, -2) jakoivat Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen.

Rankingin viisi parasta nousee pääkiertueelle

Haastajakiertueen Order of Meritin viisi kärkipelaajaa lunastaa kauden päätteeksi pelioikeuden Ladies European Tourille (LET), maanosan pääkiertueelle. Suomalaisista tässä ovat onnistuneet Krista Bakker (2015) ja Sanna Nuutinen (2016). Sijoille 16–20 rankingissä sijoittuneille aukeaa suoraan paikka LET:n finaalikarsintaan.

http://www.letaccess.com

Lisätietoja, Juha Juvonen +358 40 561 5863