SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Timberwise Finnish Open käynnistyy torstaina Alastaro Golfissa

Kilpagolf1. Syyskuuta 2021

Kauden toinen Suomessa pelattava Nordic Liigan osakilpailu, Timberwise Finnish Open pelataan torstaista lauantaihin Alastaro Golfin kentällä. Kilpailun palkintopotissa on peräti 50 000 euroa, ja sitä lähtee tavoittelemaan 129 pelaajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta.

Kilpailun taustavaikuttajiin vahvasti kuuluva Jaakko Mäkitalo lähtee kisaviikkoon kaksoisroolissa, sillä järjestelyroolin lisäksi hän myös pelaa kilpailussa. Pitkän ammattilaisuransa muutama vuotta sitten päättänyt Mäkitalo lähtee kilpailuun maltillisin tavoittein.

”Kovasti yritän, että saisin pelata kaikki kolme päivää. Lähtökohtaisesti sen ei kuitenkaan pitäisi olla mahdollista, jos ajattelee tätä nykytilannetta. Mutta kyllä minä tänäänkin muutamia hienoja lyöntejä löin, kun kävin yhdeksän reikää pelaamassa, eli kyllä se teoriassa on mahdollista, Mäkitalo kertoi tiistai-iltana.

Kilpailu pelataan Mäkitalon kotikentällä Alastaro Golfissa, jonka kuntoa hän kehuu estoitta. Kenttä on tänä vuonna parempi kuin koskaan, Mäkitalo hehkuttaa.

”Olen ylpeä kenttämestareiden ja muiden kenttähenkilöiden työstä. Enkä ole kuullut keneltäkään mitään negatiivista kentästä, pelkkää positiivista on vain kuulunut.”

Finnish Open -tasoisen kilpailun valmistelut vaativat paljon töitä, ja Mäkitalo on auttanut omalla panoksellaan niissä. Mutta suurimman kunnian kilpailun valmistelutöistä jakaa muille ihmisille.

Nenosen Minna on tehnyt ison työn, kuten meidän isäkin. Ja vapaaehtoisilla on iso rooli myös. Kyllä siinä on oma hommansa saada tällainen kasaan”, Mäkitalo kertoo.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa on Mäkitalon ohella monia mielenkiintoisia nimiä, joilta voi odottaa menestystä kotikisassa. Normaalisti Challenge Touria kiertävä Oliver Lindell on mukana Alastarolla, samoin siellä nähdään Keimola Golfissa Nordic Liigan osakilpailun aiemmin tänä kesänä voittanut Niclas Hellberg.

Aasian kiertueella pääasiassa pelaava Teemu Putkonen on tällä hetkellä Suomessa, ja hän on varmasti yksi kilpailun kovimpia suomalaisnimiä.

Pelit käynnistyvät torstaiaamuna, ja yleisöllä on vapaa pääsy seuramaan huippugolfia paikan päälle.